Fotbal intern

Live Blog Cupa României, sferturi de finală. Se știu toate cele 4 semifinaliste. Când au loc meciurile

04.03.2021 | 16:44
Live Blog Cupa Romaniei sferturi de finala Se stiu toate cele 4 semifinaliste Cand au loc meciurile
ADVERTISEMENT

U Craiova, Dinamo Viitorul Târgu Jiu şi Astra Giurgiu sunt echipele calificate în semifinalele Cupei României. Meciurile se vor juca în dublă manșă, pe 13-15 aprilie (turul) și 11-13 mai (returul). Finala este programată pentru data de 22 mai.

Programul sferturilor de finală din Cupa României

Joi, 4 martie

  • Dunărea Călărași – Dinamo 1-3 (Fotescu 67 / Anton 32, 44, Bejan 63)

Miercuri, 3 martie

  • Petrolul – Astra Giurgiu 0-3 (Merloi 50, Krpic 60, Wuthrich 81)

UPDATE, 3 martie, ora 22:32 / Eugen Neagoe, antrenor Astra Giurgiu: „Dacă tot am ajuns aici, o să tragem tare să ajungem și în finală. Am jucători valoroși, am încredere în ei. Am un lot de 21 de jucători foarte valoroși și indiferent cine intră nu va fi nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Am tratat cu mare responsabilitate competiția și ne dorim foarte mult să mergem mai departe. Am așteptări foarte mari de la Merloi, de la Stahl și de la Popa, toți jucătorii noștri tineri sper să ne ajute în viitor.

Am primit banii pe 2020, mai e doar o lună restanță, lucru care se va regla săptămână viitoare. Îi dedic victoria patronului Niculae și soției lui, care trec printr-o perioadă mai grea și încercăm să facem și noi o bucurie”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 martie, ora 22:41 / Viorel Moldovan, antrenor Petrolul Ploiești: „Concluzia e foarte simplă, trebuie să uităm cât mai repede acest joc și să ne întoarcem la ce avem de făcut, trebuie să ne concentrăm să intrăm în play-off.

Sunt puțin dezamăgit, dar s-a văzut o diferență de valoare și de nivel. Cred că am fost puțin timorați și asta nu îmi place, dar după ce am primit gol, am fost puțin mai dezinvolți.

ADVERTISEMENT

Să faci trei cadouri unui adversar de calitate din Liga 1…sunt puțin supărat, puțin dezamăgit, dar trebuie să ne concentrăm pe treaba noastră. Nu am înțeles de ce această teamă la unii jucători.

Păcat că nu am reușit și noi să marcăm un gol la acel penalty, dar e istorie deja acest meci”.

ADVERTISEMENT

Min. 83 / Vajushi ratează o lovitură de la 11 metri.


Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Ţicu – Lax, Pol Roige – M. Constantinescu, Moise, Vajushi – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Astra: Lazar – Raspopovic, Sousa, Jovanovic, Lamanje – Canadija, Boe-Kane – Merloi, Răduţ, Pahonţu – Krpic. Antrenor: Eugen Neagoe.


  • U Cluj – Viitorul Tg. Jiu 1-3 (Golan 2 / Ţegle 69, Paraschiv 78, 86)

Min. 74 / Luchin a fost eliminat şi U Cluj va juca în inferioritate numerică


U Cluj: Muţiu – Dican, Luchin, Răuţă, Ilieş – Filip, Negrean – Taub, Golan, Ribeiro – Gavra. Antrenor: Costel Enache.

Viitorul Tg. Jiu: Bodea – Buleică, Oros, Lixandru, Băican – Şerbănescu, Copaci, Ţegle – Buia, Chiorean, Dragu. Antrenor: Flavius Stoican.


Marți, 2 martie

  • Chindia – Universitatea Craiova 0-1 (Cîmpanu 26) – VEZI VIDEO

U Cluj face scandal după eliminarea din sferturi

UPDATE, 4 martie, ora 09:45 / Oficialii clubului Universitatea Cluj au acuzat arbitrajul lui Andrei Antonie în meciul pierdut cu Viitorul Pandurii Târgiu Jiu care a însemnat eliminarea din sferturile de finală ale Cupei României.

”Respectăm Cupa României, o competiţie a surprizelor, iar pentru clubul nostru, una a amintirilor plăcute, fie că vorbim de trofeul din 1965, fie, mai aproape de noi, de finală din 2015. În această seară, competiţia ne-a rezervat, însă, o surpriză greu de digerat într-un fotbal normal, dar uşor de ascuns sub preş în fotbalul original de la noi.

Fără să căutăm vreo scuză pentru rezultatul negativ, remarcăm că arbitrajul din această seară a reprezentat o jignire la adresa competiţiei, a fotbaliştilor din cele două echipe, dar şi a arbitrilor care îşi fac meseria cu onestitate şi împart dreptatea cu ochii doar pe teren. E ca şi cum arbitrul ar fi avut o cu totul altă Sarcină în această seară.

Într-un astfel de climat viciat, unui club precum FC Universitatea Cluj îi este imposibil să ‘respire’. Cealaltă variantă, ‘să te faci frate cu dracu’ până treci puntea’, am refuzat-o mereu de-a lungul istoriei. Şi, cum o imagine face cât 1.000 de cuvinte, la fel cum un fluier aiurea face cât 100.000 de vise spulberate, lăsăm aici, pentru ‘istorie’, câteva imagini din partida de astăzi.

P.S. 1. În minutul 42, Ilieş a fost lovit cu cotul în figură la mijlocul terenului. P.S. 2. În minutul 73, Acka a fost lovit cu cotul în faţă, în careul de pedeapsă”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului.


Record pentru sferturile de finală ale Cupei României: sunt prezente 4 echipe din Liga 2

Au rămas între primele opt nu mai puțin de patru reprezentante ale eșalonului secund, un adevărat record pentru sferturile de finală și în mod cert vom avea o echipă din Liga 2 în careul care se va bate pentru trofeu ,pentru că una dintre partide este Universitatea Cluj – Viitorul Târgu Jiu.

Dintre numele cu pedigree din fotbalul nostru mai sunt trei echipe în cursa pentru trofeu. Este vorba despre Universitatea Craiova, Dinamo și Astra Giurgiu, formații care au deja în vitrină Cupa României câștigată cel puțin o dată. Cea de-a patra este una dintre revelațiile actualui sezon de Liga 1, Chindia Târgoviște.

Chindia și Universitatea Craiova, actul doi pe stadionul din Buzău

Balul se deschide marți, pe stadionul din Buzău și față în fața vor fi din nou, la interval de 72 de ore după disputa din campionat, Chindia și Universitatea Craiova. Primul joc disputat în Crângul buzoian, a însemnat și primul eșec pentru Marinos Ouzouinidis pe banca oltenilor de la venirea sa în Bănie.

A fost 1-0 pentru dâmbovițeni, însă de semnalat faptul că la scorul de 0-0 arbitrul Istvan Kovacs nu a acordat un penalty Craiovei, la o fază care impunea pedeapsa maximă și probabil că altul ar fi fost deznodământul jocului dacă ar fi marcat mai întâii alb-albaștrii.

Evident, Craiova își dorește cu ardoare revanșa și este extrem de motivată. Însă și Chindia are mare dorință de a se autodepăși și odată reușit un lucru dâmbovițenii sunt ferm convinși că îl pot repeta, asta și pentru a face un frumos cadou antrenorului lor, culmea un fost mare jucător al Craiovei, Emil Săndoi, pentru ziua sa de naștere.

Cupa României, ultima șansă pentru Dinamo

Dinamo, care a înregistrat o înfrângere de proporții pe teren propriu în ultima etapă, 0-5 cu Viitorul, nu mai are decât varianta Cupei dacă vrea să salveze încă un sezon dureros pentru suporteri.

Merge la Călărași, unde Dunărea, chiar dacă e divizionară secundă, îi poate pune mari probleme și „câinii” au deja amintirea sezonului 2018-2019 când au fost eliminați de o altă echipă din Liga 2, Csikszereda, în optimi, după lovituri de departajare.

Petrolul – Astra, rivalitate reînviată

Petrolul – Astra este un alt meci foarte interesant. Până la a se muta la Giurgiu, echipa lui Ioan Niculae a evoluat în orașul Aurului Negru, ba, chiar, pentru scurt timp cele două grupări au fuzionat. Astra se trage dintr-o formație locală din Ploiești, Rafinorul, iar acum acest meci, deși echipa s-a mutat de câțiva ani la Dunăre, rivalitățile se dezgroapă.

Petrolul are principal obiectiv intrarea în play-off-ul de promovare din Liga 2 și parcursul din Cupă este doar un supliment, în timp ce pentru echipa lui Eugen Neagoe, Cupa poate reprezenta o mare șansă de salvare a unui sezon zbuciumat și prin faptul că patronul a revenit în închisoare pentru cinci ani cu un alt dosar.

În fine, la Cluj, e derby-ul Ligii 2 între Universitatea și Viitorul Târgu Jiu, replică după ce în prima etapă de la reluarea Ligii 2, ardelenii s-au impus cu 2-1 în orașul lui Brâncuși într-un duel al echipelor care trag la play-off.

ADVERTISEMENT