Fotbal international

Live Blog Cupa Spaniei optimi de finală. Zbor frânt pentru Alcoyano. „Călăul“ lui Real, eliminat de Atheltic Bilbao

28.01.2021 | 23:34
Live Blog Cupa Spaniei optimi de finala Zbor frant pentru Alcoyano Calaul lui Real eliminat de Atheltic Bilbao
ADVERTISEMENT

Și Spania este foarte grăbită să încheie conturile cu sezonul 2020/2021, jucând la foc automat etape din La Liga, dar între acestea se desfășoară într-un ritm la fel de accelerat și partidele din Cupa Spaniei, competiție ajunsă în faza optimilor de finală.

Anul acesta însă Cupa Spaniei a făcut deja două victime ilustre, ambele din capitală, atât liderul cât și locul secund din La Liga, respectiv Atletico și Real căzând deloc glorios în faze incipiente în fața unor micuțe echipe din a treia divizie: Atletico la Cornella, Real la Alcoyano.

ADVERTISEMENT

Barcelona a trecut cu emoţii de Rayo Vallecano, după ce a întors de la 0-1. La Barcelona îngrijorează enorm situația economică. Granada a obţinut calificarea en-fanfare, după un „set“ la zero, iar Sevilla a eliminat pe Valencia cu 3-0. Micuţa Alcoyano a pierdut greu cu Athletic Bilbao. Echipele calificate în sferturi sunt: Levante, Betis, Villarreal, Sevilla, Almeria, Barcelona, Granada şi Atheltic Bilbao.

Programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei Spaniei

Joi, 28 ianuarie

  • Navalcarnero – Granada 0-6 (Sanchez 9, Soro 24, Fede 32, Soldado 34, Foulquier 72, Molina 78)
  • Alcoyano – Athletic Bilbao 1-2 (Carbonell 39 / Villalibre 53, Williams 78)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 27 ianuarie

  • Sevilla – Valencia 3-0 (L. de Jong 20, 33, 38)
  • Almeria – Osasuna 1-0 d.pen. (5-4 la lovituri de departajare)
  • Rayo Vallecano – Barcelona 1-2 (Fran Garcia 63 / Messi 69, F. de Jong 80)

Marți, 26 ianuarie

  • Valladolid – Levante 2-4 (Toni 13, Weissman 65 / Bardhi 23, Malsa 45, Coke 59, Morales 80 pen.)
  • Betis Sevilla – Real Sociedad 3-1 d.p. (Canales 78, Iglesias 96, 111 / Oyarzabal 13)
  • Girona – Villarreal 0-1 (Pino 19)
ADVERTISEMENT

Barcelona joacă împotriva unei echipe din Segunda Division

Apropo de acestea două, Athletic Bilbao, proaspăt laureată cu Supercupa Spaniei, după ce a îngenuncheat și pe Real Madrid și pe Barca și Real Sociedad, cele două echipe ajunse în finala ediției anterioare, abia pe 4 aprilie vor juca finala pentru a stabili cine e câștigătoarea Cupei în 2020!

Barcelona va evolua miercuri, 27 ianuarie, la Madrid, unde va întâlni o fostă prim divizionară, Rayo Vallecano. Tradiția meciurilor directe din La Liga este o serie de succese catalane și de meciuri cu goluri multe, în unele chiar câte șapte, opt, dar Barca de acum are o față care nu mai inspiră încrederea din anii precedenți și gândindu-ne că în etapa anterioară a câștigat la Cornella cu 1-0 abia în minutul 90 partida de pe Vallecas nu mai arată a fi atât de sigură.

ADVERTISEMENT

Sevilla – Valencia promite spectacol

Va conta mult și formula de echipă pe care o va concepe Ronald Koeman, care, foarte probabil, va juca din nou fără starul Lionel Messi. La Cornella a fost salvat de Dembele, după ce alt francez, Griezmann, a mai arătat încă o dată că tricoul blaugrana îl strânge cam tare, ratând un penalty.

Sevilla – Valencia se anunță a fi cel mai promițător meci din această fază, cu două echipe ofensive, care pot furniza un spectacol frumos. Andaluzii sunt mult mai buni la acest moment și chiar ar fi o surpriză dacă liliecii i-ar încurca, Valencia având multe carențe defensive.

Două echipe din Liga 3 au ajuns în optimi

Betis Sevilla – Real Sociedad este un alt meci extrem de interesant, deschis oricărui rezultat. Villarreal are parte de o deplasare deloc simplă în Catalunya, pentru meciul de pe terenul divizionarei secunde Girona.

În competiție au ajuns până în optimi și două dintre echipele din a treia ligă. Este vorba de Navalcarnero, care va întâlni pe Granada și de killerul lui Real Madrid, Alcoyano, care va avea ca obstacol pe Athletic Bilbao, formație calificată în minutul 90 al partidei de la Ibiza, după ce VAR anulase o a doua reușită a echipei din Segunda B.

ADVERTISEMENT