Fotbal international

Live Blog Cupa Spaniei, semifinale. Victorie dramatică pentru Athletic Bilbao. Va juca finala împotriva Barcelonei

04.03.2021 | 23:55
Live Blog Cupa Spaniei semifinale Victorie dramatica pentru Athletic Bilbao Va juca finala impotriva Barcelonei
ADVERTISEMENT

Barcelona s-a calificat dramatic în finala Cupei Spaniei. Catalanii au împins meciul în prelungiri, după golul marcat de Pique în minutul 90+4. Braithwaite a dus formaţia de pe “Camp Nou” în ultimul act, prin reuşita din minutul 95.

Tot de prelungiri a avut nevoie și Athletic Bilbao pentru a se califica în ultimul act, după ce făcuse 1-1 în tur contra lui Levante. Același scor s-a înregistrat și în manșa secundă după 90 de minute, dar bascii au dat lovitura în minutul 112 și vor juca împotriva Barcelonei pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Programul semifinalelor Cupei Spaniei, meciuri retur

Joi, 4 martie

  • Levante – Athletic Bilbao* 1-2 (Roger 17 / Garcia 30 pen., Berenguer 112) / în tur 1-1

Miercuri, 3 martie

  • Barcelona* – Sevilla 3-0 (Dembele 13, Pique 90+4, Braithwaite 95) / în tur 0-2

Min. 104 / Luuk de Jong a fost eliminat, fiind pe banca de rezerve, după ce a protestat. Fotbalistul Sevillei a fost nemulţumit că echipa lui nu a primit un penalty. După ce faza a fost examinată cu VAR, arbitrul a decis că Lenglet nu a comis henţ în careu.

Min. 90+2 / Fernando a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben şi Sevilla a terminat meciul în inferioritate numerică.

ADVERTISEMENT

Min. 73 / Lucas Ocampos a ratat o lovitură de la 11 metri.


Rezultatele semifinalelor Cupei Spaniei, meciuri tur

Miercuri, 10 februarie

  • Sevilla – Barcelona 2-0 (Kounde 25, Rakitic 86)

 

Joi, 11 februarie

  • Athletic Bilbao – Levante 1-1 (Martinez 58 / Melero 26)

Pe drum s-au pierdut, încă din faze timpurii, liderul incontestabil din La Liga, Atletico Madrid și campioana în exercițiu, Real Madrid, umilite de echipe din liga a treia, prima în 32-imi, la Cornella, a doua în 16-imi, de către Alcoyano. Doar Barcelona mai ține steagul sus dintre cele trei nume grele ale fotbalului spaniol.

Un element cu totul aparte, care o poate duce în istoria fotbalului spaniol, este pe cale să îl transforme în realitate Athletic Bilbao, recenta învingătoare în Supercupa Spaniei, după ce a pus la podea Real Madrid și în finală a fost mai lucidă la lovituri de departajare în fața Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Athletic Bilbao, aproape de a intra în istoria Cupei Spaniei

Echipa bască pleacă favorită în fața lui Levante și dacă previziunile se vor adeveri și Athletic Bilbao se va califica în ultimul act al acestei ediții atunci vom avea pentru prima dată situația în care într-o singură lună se vor juca două finale ale Cupei Spaniei!

Pe 4 aprilie va avea loc la Sevilla finala sezonului 2019-2020, pe care cele două echipe calificate, Athletic Bilbao și Real Sociedad, derby basc, au refuzat să o dispute anul trecut, motivând că vor ca meciul să se joace cu fani în tribună. Iar pe 18 aprilie tot la Sevilla va fi finala sezonului 2020-2021. Iar Athletic Bilbao are serioase șanse să se afle pe teren în ambele finale!

ADVERTISEMENT

Barca, deplasare de infern în capitala Andaluziei

Sevilla – Barcelona este clar șocul semifinalelor. Echipa lui Ronald Koeman a avut parte de un sfert de finală de infarct. Cu mai puțin de cinci minute înainte de final era condusă cu 2-0 la Granada, dar ce a urmat a fost dintr-un film de Hitchcoock. Două goluri fulger și prelungiri, în care Barca s-a dezlănțuit, câștigând cu 5-3. Sevilla este însă din alt aluat decât Granada și e clar că are și știința partidelor decisive din competiții eliminatorii, câștigând o grămadă de trofee în Spania și în Europa League.

Și calitatea lotului Sevillei nu suferă comparație față de lotul Granadei. Un lot și așa puternic și bine structurat a mai căpătat un plus important după sosirea fostului căpitan al Atalantei, argentinianul Papu Gomez. Cum apărarea catalană este foarte fragilă va fi cu adevărat greu miercuri seară pentru Barca pe stadionul din Sevilla.

Bascii din Bilbao, echipa cu șapte vieți

Joi e rândul lui Athletic Bilbao să revină în corrida pentru finală. Bascii se pot considera și campioni ai norocului, pentru că în finala Supercupei Spaniei au dus meciul în prelungiri și apoi la lovituri de departajare după ce au egalat aproape de fluierul final. În Cupă au fost de două ori conduși, în 16-imi și în optimi, pe terenurile echipelor de liga a treia, Ibiza și Alcoyano, dar au revenit mereu și s-au impus pe final. Iar în sferturi erau ca și eliminați la Sevilla, de Betis, dar au egalat la ultima fază și merg mai departe de la punctul cu var.

Athletic Bilbao este favorită, însă Levante trebuie tratată cu toată seriozitatea, pentru că este recunoscută drept o echipă a marilor surprize, care te poate lovi decisiv când nu te aștepți. Și Levante speră să ajungă să joace cu trofeul pe masă, așa încât și a doua semifinală se anunță a fi la fel de disputată.

ADVERTISEMENT