Fotbal international

LIVE BLOG Europa League 2019-2020 faza grupelor etapa a 2-a. Dragoş Grigore, eliminat în Ferencvaros – Ludogorets 0-3. Rotariu, învins acasă. Rezultatele serii

03.10.2019 | 21:45
LIVE BLOG Europa League 20192020 faza grupelor etapa a 2a Dragos Grigore eliminat in Ferencvaros  Ludogorets 03 Rotariu invins acasa Rezultatele serii
ADVERTISEMENT

Joi, 3 octombrie, a avut loc etapa a 2-a a fazei grupelor din a doua competiţie intercontinentală intercluburi, Europa League, acolo unde, din fericire, mai avem şi noi o reprezentantă, pe campioana României, CFR Cluj, în grupa F. Surprize nu prea au existat, excepţie făcând egalul scos de austriecii de la Wolfsberger în faţa Romei sau tot o remiză, albă de această dată, obţinută de olandezii de la Alkmaar în meciul cu Manchester United.

UDPATE, ora 23.59. Rezultatele din a doua serie de partide a serii, cele începute la 22.00

  • Arsenal – Standard Liege 4-0
  • Celtic – CFR Cluj 2-0
  • Dudelange- Quarabag 1-4
  • Guimaraes – Frankfurt 0-1
  • Krasnodar – Getafe 1-2
  • Lazio – Rennes 2-1
  • Lugano – Dinamo Kiev 0-0
  • Malmo – Copenhaga 1-1
  • Rosenborg – PSV 1-4
  • Sevilla – APOEL 1-0
  • Sporting Lisabona – LASK Linz 2-1
  • TRabzonsport – Basel 2-2
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21.46. S-a terminat partida dintre Ferencvaros şi Ludogorets. În ciuda eliminării lui Grigore în minutul 43, bulgarii nu doar că au rezistat, ci au şi reuşit golul 3! S-a terminat 3-0 pentru Ludogorets. Moţi a intrat în minutul 46, iar Keşeru a rămas tot meciul pe teren. La Astana, Partizan Belgrad a câştigat cu 2-1 în faţa formaţiei lui Dorin Rotariu, care a fost prezent 90 de minute pe teren. Rezultalele primei serii de meciuri a serii: 

  • Astana- Partizan 1-2
  • AZ Alkmaar – Manchester United 0-0
  • Istanbul BB- Monchengladbach 1-1
  • Beşiktaş – Wolverhampton 0-1
  • Braga – Slovan Bratislava 2-2
  • Feyenoord – Porto 2-0
  • Ferencvaros – Ludogorets 0-3
  • Olksandriya – Gent 1-1
  • St. Ettiene – Wolfsburg 1-1
  • ŢSKA Moscova – Espanyol 0-2
  • Wolfsberger – AS Roma 1-1
  • Young Boys – Rangers 2-1
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 20.48. Dragoş Grigore a fost eliminat în Ferencvaros – Ludogorets. Fundaşul român a fost titular în partida pe care campioana Bulgariei a disputat-o în Ungaria şi a fost eliminat în minutul 43. Grigore a încasat două cartonaşe galbene extrem de repede, în minutele 28 şi 43. Ludogorets conducea cu 2-0 la pauză, într-un meci în care Keşeru e şi el titular. Cosmin Moţi e rezervă. Partida a început la ora 20.00


 LIVE BLOG Europa League etapa a 2-a. Primul meci se joacă la 17:50

Grupele A – F au programate partidele începând cu ora 22:00, iar în grupele G – L se va juca seara, de la ora 22:00. Excepţie face confruntarea dintre echipa lui Dorin Rotariu, Astana, care va primi vizita lui Partizan Belgrad de la ora 17:50, în cadrul grupei L, în această grupă a doua partidă.

ADVERTISEMENT

În grupa A avem un meci cu solist mare, Sevilla, acasă cu ciprioţii de la Apoel Nicosia şi un meci în Luxemburg, unde năzdrăvana Dudelange, autoarea unui ciudat 4-3 în prima etapă la Nicossia, primeşte vizita azerilor de la Qarabag, care au rezistat acasă o repriză în faţa Sevillei, după care în a doua repriză au luat trei goluri.

Europa League etapa a 2-a. Sevilla a învins la Qarabag li acum aşteaptă pe Apoel

Derby nordic la Malmo

În grupa B elveţienii de la Lugano vor avea acasă un meci foarte greu cu Dinamo Kiev. Cei din Ţara Cantoanelor au pierdut la limită la Copenhaga, tot la limită s.-au impus acasă şi ucrainenii cu Malmo, în ultimele minute. Meci foarte interesant, afacere nordică, Malmo – Copenhaga.

ADVERTISEMENT

În grupa C avem două partide foarte interesante, în care statutul de favorit pentru echipa gazdă nu este atât de evident. Basel a surclasat pe Krasnodar cu 5-0 şi acum merge pe malul Mării Negre, la Trabzon, unde turcii vor crea o atmosferă infernală. De văzut dacă ruşii sunt interesaţi de Europa League şi vor asalta acasă poarta lui Getafe.

Europa League etapa a 2-a. Basel a demolat pe Krasnodar în primul meci, dar acum joacă la Trabzon

Lazio – Rennes, al doilea meci din grupa CFR-ului

În grupa D LASK Linz şi PSV Eindhoven au câte trei puncte, după succesele la limită acasă cu Rosenborg şi respectiv PSV Eindhoven. Acum olandezii merg printre fiordurile norvegiene, iar austriecii la Lisabona, pentru lupta cu leii verzi.

Grupa E grupa care ne interesează în cel mai inalt grad. CFR Cluj revine pe Celtic Park, dornică să confirme şi succesul din primul tur cu Lazio dar şi victoria din turul preliminar Champions League acasă la scoţieni. Lazio – Rennes se anunţă foarte echilibrat şi dacă Simone Inzaghi va lăsa din nou pe bancă sau în tribună vedetele francezii pot spera chiar la toate punctele.

Europa League etapa a 2-a. Celtic se prezintă la meciul cu CFR Cluj după egalul de la Rennes

Frankfurt are nevoie de victorie la Guimaraes

În grupa F Arsenal a plecat lansat, victorie clară cu 3-0 la Frankfurt, deşi a jucat cu destule rezerve, iar acum primeşte pe Standard Liege, care s-a desprins spre final, cu 2-0, de cunoştinţa FCSB din play-off, Vitoria Guimaraes. Portughezii joacă acasă cu gruparea germană, care sigur va veni să recupereze paguba de acasă.

FC Porto şi Glasgow Rangers au debutat cu victorii acasă în grupa G, 2-1 cu Young Boys Berna şi respectiv 1-o cu Feyenoord. Acum lusitanii se duc la Rotterdam, dar cu destule rezerve, în timp ce Rangers nu va avea viaţă uşoară la Berna.

Europa League etapa a 2-a. Arsenal a făcut show la Frankfurt şi acum primeşte pe Standard Liege

Keşeru merge la Budapesta

În grupa H cea mai şifonată din primul meci a ieşit ŢSKA Moscova, acolo unde ar fi fost greu de presupus, în Bulgaria, la Razgrad. Ludogoreţ a câştigat cu un incredibil 5-1, iar ungurii de la Ferencavros au confirmat în Europa criza profundă a lui Espanyol, făcând 1-1 la Barcelona, după ce au avut mult timp 1-0. Acum se va juca la Budapesta confruntarea între unguri şi bulgari, iar la Moscova, dacă ŢSKA va folosi echipa de bază, va fi aproape imposibil pentru Espanyol să scape cu faţa curată.

În grupa I au câştigat primele meciuri, acasă, Wolfsburg, cu ucrainenii de la Oleksandria şi Gent, prietenii celor de la Viitorul, 3-2 cu Saint Etienne. Acum belgienii fac un poaps în Ucraina, unde nu va fi deloc uşor şi ca meci şi ca vreme, iar la Saint Etienne se pune de un nou război franco-german, dar numai în termeni fotbalistici.

Europa League etapa a 2-a
Keşeru a marcat trei goluri cu ŢSKA Moscova şi acum se joacă Ferencvaros – Ludogoreţ

Faţă în faţă echipele care au câştigat cu 4-0

În grupa J se petrece un lucru interesant. În Austria se vor întâlni debutanta în cupele europene Wolfsberger şi Roma, ambele obţinând victorii cu 4-0 în prima etapă. Dacă italienii au făcut-o acasă, în schimb succesul austriecilor la Monchengladbach cu un asemenea scor face parte din rezultatele de domeniul fanteziei. Învinsele vor căuta la Istanbul să îşi lingă rănile şi să îşi repare orgoliul rău şifonat.

Europa League etapa a 2-a. Bomba primei etape a fost succesul lui Wolfsberger la Monchengladbach cu 4-0. Acum austriecii aşteaptă Roma

În grupa K vor avea loc partidele Beşiktaş – Wolverhampton şi Braga – Slovan Bratislava. În meciul de la Istanbul vor juca învinsele din prima etapă, la Braga echipele învingătoare. Totuşi portughezii au şanse mari să acumuleze punctaj maxim după primele două runde, în timp ce la Istanbul va conta mult cu ce echipă vor veni lupii.

Solskjaer nu pune preţ pe competiţie

În fine, ultima grupă, L, are şi singurul meci în program de la ora 17:50, Astana – Partizan Belgrad. De la ora 20:00 se joacă AZ Alkmaar – Manchester United, în care olandezii pot spera la victorie, pentru că Ole Gunnar Solskjaer a câştigat greu în primul meci, acasă, cu Astana, băgând multe rezerve. De altfel, salvarea i-a venit de la Greenwood, un puşti de numai 17 ani. Olandezii au remizat, 2-2, la Belgrad, în prima etapă.

Programul meciurilor din etapa a 2-a a grupelor Europa League

GRUPA A, ora 22:00

Sevilla – Apoel Nicossia

Dudelange – Qarabag

GRUPA B, ora 22:00

Lugano – Dinamo Kiev

Malmo – Copenhaga

GRUPA C, ora 22:00

Trabzonspor – Basel

Krasnodar – Getafe

GRUPA D, ora 22:00 

Rosenborg – PSV Eindhoven

Sporting Lisabona – LASK Linz

GRUPA E, ora 22:00

Celtic Glasgow – CFR CLUJ

Lazio – Rennes

GRUPA F, ora 22:00

Arsenal – Standard Liege

Vitoria Guimaraes .- Eintracht Frankfurt

GRUPA G, ora 19:55

Feyenoord – Porto

Young Boys – Glasgow Rangers

GRUPA H, ora 19:55

Ferencvaros – Ludogoreţ

ŢSKA Moscova – Espanyol

GRUPA I, ora 19:55

Oleksandria – Gent

Saint Etienne – Wolfsburg

GRUPA J, ora 19:55

Wolfsberger – Roma

Basaksehir – Borussia Monchengladbach

GRUPA K, ora 19:55

Sporting Braga .- Slovan Bratislava

Beşiktaş – Wolverhampton

GRUPA L

ora 17:50 Astana – Partizan Belgrad

ora 19:55 AZ Alkmaar – Manchester United

ADVERTISEMENT