Fotbal international

Live Blog Europa League etapa a 4-a. Moţi, Keşeru şi Grigore, umiliţi de Mourinho. Toate rezultatele

26.11.2020 | 22:00
Live Blog Europa League etapa a 4a Moti Keseru si Grigore umiliti de Mourinho Toate rezultatele
ADVERTISEMENT

Joi, 26 noiembrie, au loc partidele din cadrul celei de-a patra etape a fazei grupelor din Europa League, singura competiție unde încă mai avem și noi o participantă, pe campioana CFR Cluj. Echipa lui Dan Petrescu va juca pe teren propriu returul meciului cu Roma.

Primul joc dintre cele două echipe a avut loc etapa trecută pe Olimpico din capitala Italiei și s-a încheiat cu un dezastru pentru clujeni, surclasați cu 5-0, asta și în condițiile în care în centrul defensivei au jucat doi fundași foarte tineri, Manea și Ciobotariu, pentru că Vinicius și Cestor erau accidentați, iar Burcă infestat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nici acum, la partida din Gruia, lucrurile nu stau mai bine pentru Dan Petrescu, văduvit de prezența a nu mai puțin de șapte jucători, în continuare cu probleme importante în centrul apărării și cu căpitanul echipei, Ciprian Deac, out cu COVID.

Programul etapei a 4-a din grupele Europa League

Joi, 26 noiembrie

  • AEK Atena – Zoria Lugansk 0-3 (Gromov 61, Kabaev 75, Yurchenko 85 pen.)
  • Leicester – Braga 3-3 (Elmusrati 4, Paulinho 24, Fransergio 90 / Barnes 9, Thomas 78, Vardy 90+3)
  • ȚSKA Sofia – Young Boys Berna 0-1 (Nsame 34)
  • Gent – Steaua Roșie Belgrad 0-2 (Petrovic 2, Mulunovic 58)
  • LASK Linz – Antwerp 0-2 (Refaelov 53, Gerkens 83)
  • Liberec – Hoffenheim 0-2 (Baumgartner 77, Kramaric 89 pen.)
  • Lille – AC Milan 1-1 (Bamba 65 / Castillejo 46)
  • Maccabi Tel Aviv – Villarreal 1-1 (Pesic 47 / Baena 45)
  • Molde – Arsenal 0-3 (Pepe 50, Nelson 55, Balogun 83)
  • Qarabag – Sivasspor 2-3 (Zoubir 8, Matic 51 / Kone 40 pen., 79, Kayode 58)
  • Sparta Praga – Celtic 4-1 (Hancko 27, Julis 38, 80, Plavsic 90+4 / Edouard 15)
  • ȚSKA Moscova – Feyenoord 0-0
  • Wolfsberger – Dinamo Zagreb 0-3 (Majer 60, Petkovic 75, Ivanusec 90+1)
  • AZ Alkmaar – Real Sociedad 0-0
  • CFR Cluj – Roma 0-2 (Debeljuh 49 autogol, Veretout 66 pen.)
  • Dundalk – Rapid Viena 1-3 (Shields 63 pen. / Knasmullner 11, Kara 37, 58)
  • Granada – Omonia 2-1 (Suarez Charris 8, Soro 73 / Asante 60)
  • Leverkusen – Hapoel Beer Sheva 4-1 (Schick 29, Bailey 48, Demirbay 76, Alario 80 / Shviro 58)
  • Napoli – Rijeka 2-0 (Politano 41, Lozano 75)
  • Nice – Slavia Praga 1-3 (Gouiri 61 / Lingr 15, Olayinka 64, Sima 75)
  • PSV Eindhoven – PAOK Salonic 3-2 (Gakpo 20, Madueke 51, Malen 53 / Varela 4, Tzolis 13)
  • Glasgow Rangers – Benfica 2-2 (Arfield 7, Roofe 69 / Ramos 78, Pizzi 81)
  • Standard Liege – Lech Poznan 2-1 (Tapsoba 63, Laifis 90+3 / shak 61)
  • Tottenham – Ludogoreț 4-0 (Carlos Vinicius 16, 34, Winks 63, Lucas Moura 73)
ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 noiembrie, ora 22:00 / La doar două zile după moartea idolului lor Diego Armando Maradona, fanii lui Napoli au pregătit un omagiu argentinianului. „Oamenii vor aprinde candele la geamuri. La ora 22:00 se va ține un minut de reculegere, apoi întreaga suflare va striga numele lui Diego, într-un semn că nu va fi uitat niciodată“, a declarat Marek Hamsik, o altă legendă a clubului napoletan.


UPDATE, 26 noiembrie, ora 19:56 / Florin Niţă este titular în poarta Spartei Praga contra lui Celtic, iar Ionuţ Nedelcearu a început meciul în centrul defensivei lui AEK Atena în meciul cu Zorya. Ciprian Tătăruşanu este doar rezervă pentru AC Milan, contra lui Lille.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 noiembrie, ora 19:35 / Începând cu ora 19:55 se vor juca primele meciuri ale serii în etapa a patra a grupelor Europa League. Adversarele CFR-ului din grupa din care mai face parte și AS Roma vor juca și ele. Este vorba despre ȚSKA Sofia și Young Boys Berna. Cele două formații se vor înfrunta pe terenul bulgarilor. Tot de la aceeași oră vor juca și echipe precum Leicester City, AC Milan și Arsenal.


UPDATE, 26 noiembrie, ora 17:40 / UEFA a anunțat că toate meciurile din seara zilei de 26 noiembrie vor fi precedate de un minut de reculegere în memoria celui ce a fost considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Moartea lui Diego Maradona a întristat lumea fotbalului, iar legenda din Argentina va fi comemorată inclusiv pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, înainte de CFR Cluj – AS Roma.

ADVERTISEMENT

Puține șanse ca Ianis Hagi să fie titular în Rangers – Benfica, etapa a 4-a din Europa League

În aceeași grupă A elvețienii de la Young Boys Berna vor merge la Sofia, unde vor întâlni o ȚSKA Sofia care își joacă practic ultima carte pentru a rămâne în cărțile calificării și care se prezintă pe bancă având un nume de prestigiu din Premier League: Alan Pardew. Cum clujenii au meci foarte greu cu Roma un rezultat care să nu însemne victoria lui Young Boys ar fi binevenit.

În privința celor mai atractive partide meciul de pe Ibrox Park din Glasgow, dintre Rangers și Benfica ține capul de afiș. Scoțienii au condus la Lisabona cu 3-1 însă în final tabela a consemnat remiza. Din păcate, șansele ca Ianis Hagi să fie pe teren din primul minut sunt destul de mici, românul putând intra cel mult în a doua repriză.

Stanciu pe Coasta de Azur, Moți și Keșeru se revăd cu Mourinho

Nu este singurul meci cu participare românească. Nicușor Stanciu și Slavia Praga merg în Franța, pe Coasta de Azur, pentru meciul de la Nice. Cehii au obținut șase puncte uriașe acasă, bătând și pe Leverkusen și pe Nice, pierzând, neașteptat, în prima etapă, în Israel, cu Hapoel Beer Sheva.

Ludogoreț nu prea își mai face planuri privind primăvara Europa League, după ce au pierdut până acum pe linie, cu LASK Linz, Antwerp și Tottenham. Cosmin Moți și Claudiu Keșeru merg acum în misiune imposibilă, la Londra, unde au episodul doi din confruntarea cu echipa lui Jose Mourinho.

Patru echipe pot obține deja calificarea

AEK Atena, echipa lui Ionuț Nedelcearu, a obținut primele trei puncte runda precedentă, când s-a impus în Ucraina, pe terenul lui Zoria Lugansk. Acum, cu același adversar, dar în capitala Greciei este o mare oportunitate de a mai bifa alte trei puncte, dar într-o grupă cu Leicester și Braga va fi foarte greu de prins locul 2.

Patru echipe ar putea fi deja calificate pentru primăvară după această etapă, cu o nouă victorie sau măcar cu un egal. Este vorba de Arsenal, Leicester, Villarreal și Hoffenheim, toate cu punctaj maxim după primele trei runde.

ADVERTISEMENT