Fotbal international

Live Blog Europa League, etapa a 5-a. Stanciu o califică pe Slavia. Roma, victorie cu Young Boys. Video

03.12.2020 | 23:48
Live Blog Europa League etapa a 5a Stanciu o califica pe Slavia Roma victorie cu Young Boys Video
ADVERTISEMENT

Joi, 3 decembrie, se va derula etapa a 5-a din faza grupelor actualei ediţii de Europa League. Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, eram implicaţi la cote maxime în lupta pentru calificarea în 16-imile de finală prin CFR Cluj, dintr-o grupă a morţii, cu Lazio, Rennes şi Celtic, din care feroviarii au reuşit în final să meargă mai departe, acum speranţele sunt mai mult de domeniul teoreticului.

Măcinată de grave probleme interne, care au avut ca punct final despărţirea de antrenorul Dan Petrescu după trei ani de succese pe plan intern şi o prezenţă în 16-imi-le de finală în Europa League, campioana României trebuie să bată în ultimele două meciuri, acum acasă cu ŢSKA Sofia şi în ultima etapă la Berna, pentru a fi sigură de o nouă prezență în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

O misiune dificilă pentru clujeni, mai ales în contextul problemelor serioase pe care le au şi a jocului departe de prestaţiile de top din sezonul trecut. Totul depinde doar de ei, pentru că nici măcar o victorie a Romei în fața lui Young Boys nu ar ajuta foarte mult. Și în această ipoteză, CFR-ul ar avea nevoie de minimum 4 puncte în ultimele două etape, dar obligatoriu trebuie să obțină la Berna o victorie sau un egal de la 2-2 în sus.

Grupele Europa League, programul etapei a 5-a

Joi, 3 decembrie

  • AC Milan – Celtic 4-2 (Calhanoglu 24, Castillejo 26, Hauge 50, Diaz 82 / Rogic 8, Edouard 14) – VEZI VIDEO
  • AEK Atena – Braga 2-4 (Oliveira 31, Vasilantonopoulos 89 / Tormena 7, Esgaio 10, Horta 45, Galeno 83) – VEZI VIDEO
  • Antwerp – Ludogoreţ 3-1 (Hongla 19, De Laet 72, Benson 87 / Despodov 53) – VEZI VIDEO
  • Feyenoord – Dinamo Zagreb 0-2 (Petkovic 45+5 pen., Majer 52) – VEZI VIDEO
  • Gent – Liberec 1-2 (Yaremchuk 60 / Mara 32, Yusuf 55) – VEZI VIDEO
  • LASK Linz – Tottenham 3-3 (Michorl 42, Eggestein 84, Karamoko 90+3 / Bale 45+1 pen., Son 56, Alli 86 pen.) – VEZI VIDEO
  • Lille – Sparta Praga 2-1 (Yilmaz 80, 84 / Krejci 71) – VEZI VIDEO
  • Qarabag – Maccabi Tel Aviv 1-1 (Romero 37 / Cohen 22 pen.) – VEZI VIDEO
  • Sivasspor – Villarreal 0-1 (Chukwueze 75) – VEZI VIDEO
  • Steaua Roşie – Hoffenheim 0-0
  • ŢSKA Moscova – Wolfsberger 0-1 (Vizinger 22) – VEZI VIDEO
  • Zoria Luhansk – Leicester 1-0 (Sayyadmanesh 84) – VEZI VIDEO
  • AZ Alkmaar – Napoli 1-1 (Martins Indi 54 / Mertens 6) – VEZI VIDEO
  • Arsenal – Rapid Viena 4-1 (Lacazette 10, Pablo Mari 18, Nketiah 44, Smith Rowe 66 / Kitagawa 47) – VEZI VIDEO
  • AS Roma – Young Boys Berna 3-1 (Borja Mayoral 44, Calafiori 59, Dzeko 81 / Nsame 34) – VEZI VIDEO
  • Benfica – Lech Poznan 4-0 (Vertonghen 36, Nunez 57, Pizzi 58, Weigl 90) – VEZI VIDEO
  • CFR Cluj – ŢSKA Sofia 0-0
  • Granada – PSV Eindhoven 0-1 (Malen 39) – VEZI VIDEO
  • Molde – Dundalk 3-1 (Eikrem 31, Omoijuanfo 41, Ellingsen 68 / Flores 90+4) – VEZI VIDEO
  • Nice – Leverkusen 2-3 (Kamara 26, Ndoye 47 / Diaby 22, Dragovic 32, Baumgartlinger 51) – VEZI VIDEO
  • Omonia – PAOK Salonic 2-1 (Kakoulis 9, Gomez 84 pen. / Tzolis 39) – VEZI VIDEO
  • Glasgow Rangers – Standard Liege 3-2 (Goldson 39, Tavernier 45+1 pen., Arfield 63 / Lestienne 6, Cop 41) – VEZI VIDEO
  • Real Sociedad – Rijeka 2-2 (Jon Bautista 69, Monreal 79 / Velkovski 37, Loncar 73) – VEZI VIDEO
  • Slavia Praga – Hapoel Beer Sheva 3-0 (Sima 31, 85, Stanciu 36) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 decembrie, ora 00:27 / Golul serii au fost marcat în meciul AS Roma – Young Boys Berna 3-1, de puștiul Riccardo Calafiori, care a înscris cu o execuție de senzație.

Mijlocașul de 18 ani al italienilor a înscris golul de 2-1 după o respingere nefastă a elvețienilor. Calafiori a șutat din prima de la 25 de metri și a expediat balonul direct în vinclul porții lui Von Ballmoos.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 3 decembrie, ora 23:13 / Fanii englezi au revenit pe stadion în premieră în acest sezon, prima echipă care a beneficiat de relaxarea măsurilor de siguranță din Insulă fiind Arsenal Londra.

”Tunarii” au fost susținuți de 2.000 de fani la întâlnirea de pe Emirates cu Rapid Viena. Aceștia au fost nevoiți să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea fizică, așa cum a fost menționat și pe tabela arenei londoneze.

ADVERTISEMENT

Live Blog Europa League, etapa a 5-a


UPDATE, 3 decembrie, ora 22:03 / Portarul Ciprian Tătărușanu a obținut calificarea cu echipa AC Milan în 16-imile de finală ale Europa League, după victoria cu 4-2 în fața scoțienilor de la Celtic Glasgow.

În aceeași grupă, portarul Florin Niță și formația Sparta Praga nu mai au șansă să acceadă în primăvară, după înfrângerea cu Lille, scor 1-2. Au mai ratat calificarea Ionuț Nedelcearu (AEK Atena), Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad).


UPDATE, 3 decembrie, ora 21:25 / Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi, împreună cu echipele lor, joacă de la 22:00. Stanciu e titular pentru cehii de la Slavia Praga în confruntarea de pe teren propriu cu Hapoel Beer Sheva, în timp ce Ianis Hagi e din nou rezervă la Rangers.


UPDATE, 3 decembrie, ora 19:05 / Şase români sunt implicaţi în meciurile care încep la 19:55. Ciprian Tătăruşanu este rezervă pentru AC Milan în disputa cu Celtic, în timp ce Florin Niţă începe din primul minut pentru Sparta Praga în duelul de la Lille. La capitolul jucători de câmp, Ionuţ Nedelcearu este din nou titular pentru AEK Atena în meciul de pe teren propriu cu Braga, iar „legiunea“ română de la Ludogoreţ este împărţită. Cosmin Moţi îi va privi de pe banca de rezerve pe Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru, titulari în partida echipei bulgare pe stadionul din Antwerp.


Etapa a 5-a din Europa League poate aduce multe clarificări în lupta pentru calificare

Etapa a 5-a a grupelor Europa League poate clarifica multe lucruri în privinţa calificării pentru primăvara competiţiei. Deocamdată, doar patru echipe au atins matematic acest obiectiv: AS Roma, Arsenal, Leicester şi Hoffenheim şi doar „tunarii” şi echipa germană au acumulat punctaj maxim.

În grupa A, se află campioana României. În grupa B, lupta e pentru locul secund după Arsenal. Molde şi Rapid Viena au câte şase puncte. Austriecii merg la Londra, unde chiar şi cu rezerve Arsenal e un obstacol foarte greu, în timp ce norvegienii joacă acasă cu irlandezii de la Dundalk şi sunt mari favoriţi.

Nicuşor Stanciu şi Ianis Hagi la o victorie de calificare

În grupa C, Slavia Praga şi Leverkusen au câte 9 puncte, Nice şi Hapoel Beer Sheva câte 3. Nicuşor Stanciu şi colegii lui praghezi pot obţine acum biletele dacă bat acasă pe Beer Sheva, în timp ce Leverkusen merge pe Coasta de Azur. În grupa D, e o situaţie aproape identică, Rangers şi Benfica au 8 puncte, Lech Poznan şi Standard Liege câte 3. Echipa lui Ianis Hagi şi lusitanii pot fi de acum calificaţi, dacă bat acasă pe Standard, respectiv Lech Poznan.

În grupa E, Granada are 10 puncte şi joacă acasă cu PSV. Olandezii au 6 puncte, urmaţi de PAOK Salonic 5 puncte, care merge la Omonia Nicosia, un singur punct, practic out din competiție. În grupa F, Real Sociedad, 7 puncte, primeşte vizita croaţilor de la Rijeka, fără vreun punct, iar liderul Napoli, 9 puncte, are o deplasare grea, la Alkmaar, 7 puncte.

Românii de la Ludogoreţ nu au nici un punct

În grupa G, Leicester nu mai are griji, cu 10 puncte. Lupta e pentru locul 2. Braga, 7 puncte, merge la Atena, pentru duelul cu AEK, 3 puncte. Tot 3 puncte are şi Zoria Luhansk, care joacă acasă cu demotivata Leicester. În grupa H, bătălie dură între trei echipe: Lille, AC Milan şi Sparta Praga. Celtic, un punct, nu mai contează. Azi se joacă Lille – Sparta Praga, meci teribil de greu pentru portarul Florin Niţă.

În grupa I, Qarabag, 0 puncte, nu contează. Villarreal, 10 puncte, joacă la Sivas, 6 puncte, iar Maccabi Tel Aviv, 7 puncte, cu Qarabag. În grupa J, românii de la Ludogoreţ nu au nici un un punct. Liderul Antwerp, 9 puncte, joacă acasă cu bulgarii, iar Tottenham, tot 9 puncte, merge la Linz, 6 puncte.

În grupa K, totul e posibil. Dinamo Zagreb, 8 puncte, joacă la Rotterdam, cu Feyenoord, 5 puncte, iar ŢSKA Moscova, 3 puncte, acasă cu Wolfsberger, 4 puncte. În fine, în grupa L ,Hoffenheim e rezolvată, Steaua Roşie, 6 puncte, joacă acasă cu germanii, iar Slovan Liberec, 3 puncte la Gent, 0 puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: