Fotbal international

Live Blog Europa League etapa a 6-a. Ianis Hagi a marcat pentru Rangers. Ce echipe s-au calificat în 16-imile de finală

10.12.2020 | 21:07
Live Blog Europa League etapa a 6a Ianis Hagi a marcat pentru Rangers Ce echipe sau calificat in 16imile de finala
ADVERTISEMENT

Joi, 9 decembrie, a fost ziua marilor verdicte şi în grupele Europa League. Au fost 12 grupe, din care primele două clasate merg în 16-imile competiţiei în primăvară şi mai sunt încă şase necunoscute care trebuie elucidate în aceste ultime 90 de minute ale fazei grupelor.

Se ştiu toate echipele calificate în 16-imile de finală din Europa League. CFR Cluj a ratat calificarea, după 1-2 cu Young Boys Berna, la finalul unui meci în care arbitrul francez a inventat un penalty pentru elveţieni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 24 de echipe care au ocupat primele două locuri în grupele Europa League, în 16-imile de finală s-au mai calificat şi formaţiile de pe locurile 3 din grupele Ligii Campionilor.

Urnele pentru tragerile la sorţi din 16-imile de finală din Europa League

Urna 1: AS Roma, Arsenal, Bayer Leverkusen, Rangers, PSV, Napoli, Leicester City, AC Milan, Villarreal, Tottenham, Dinamo Zagreb, Hoffenheim, Manchester United, Club Brugge, Şahtior Doneţk, Ajax

ADVERTISEMENT

Urna 2: Young Boys, Molde, Slavia Praga, Benfica, Granada, Real Sociedad, Braga, Lille, Maccabi Tel Aviv, Antwerp, Wolfsberger, Steaua Roşie Belgrad, Krasnodar, RB Salzburg, Dinamo Kiev, Olympiacos

Programul etapei a 6-a din grupele Europa League

Joi, 9 decembrie

ora 19:55

Young Boys – CFR CLUJ 2-1 (Nsame 90+4, Gaudino 90+6 / Debeljuh 84)

ŢSKA Sofia – AS Roma 3-1 (Rodrigues 5, Sowe 34, 55 / Milanese 22)

Dundalk – Arsenal 2-4 (Flores 22, Hoare 85 / Nketiah 12, Elneny 18, Willock 67, Balogun 80)

Rapid Viena – Molde 2-2 (Ritzmaier 43, Ibrahimoglu 90+1 / Eikrem 12, 46)

Hapoel Beer Sheva – Nice 1-0 (Hatuel 72)

Leverkusen – Slavia Praga 4-0 (Bailey 8, 32, Diabi 59, Bellarabi 90+1)

* Nicolae Stanciu este rezervă

Lech Poznan – Glasgow Rangers 0-2 (Itten 31, Hagi 72) – VEZI VIDEO

* Ianis Hagi este titular

Standard Liege – Benfica 2-2 (Raskin 12, Tapsoba 60 / Everton 16, Pizzi 67-pen.)

Napoli – Real Sociedad 1-1 (Zielinski 33 / Willian Jose 90+2)

Rijeka – Alkmaar 2-1 (Menalo 52, Tomecak 90+3 / Winjdal 57)

PAOK Salonic – Granada 0-0

PSV Eindhoven – Omonia Nicosia 4-0 (Malen 36, Dumfries 63-pen., Piroe 90+1, 90+4)

ora 22:00

Braga – Zoria Luhansk 2-0

Leicester – AEK Atena 2-0

Celtic – Lille 3-2

Sparta Praga – Milan 0-1

Dinamo Zagreb – ŢSKA Moscova 3-1

Wolfsberger – Feyenoord 1-0

Hoffenheim – Gent 4-1

Liberec – Steaua Roşie Belgrad 0-0

Ludogoreţ – LASK Linz 1-3

Tottenham – Antwerp 2-0

Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1-0

Villarreal – Qarabag – a fost amânat

Trei jucători români calificaţi în 16-imile de finală

Dintre jucătorii români nu mai este nici unul care trebuie să dea totul în această ultimă rundă. Trei dintre ei sunt deja în 16-imi (Nicuşor Stanciu de la Slavia Praga, Ciprian Tătăruşanu de la Milan lşi Ianis Hagi de la Glasgow Rangers) iar pentru alţi trei drumul european s-a încheiat acum o săptămână sau chiar mai devreme (Cosmin Moţi, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru de la Ludogoreţ, Florin Niţă de la Sparta Praga şi Ionuţ Nedelcearu de la AEK Atena).

ADVERTISEMENT

În afară de meciul de la Berna, care va decide a doua calificată din grupa A după Roma, mai sunt cinci grupe în care aceste ultime 90 de minute vor fi decisive.

Italienii au nevoie de minim un punct cu Real Sociedad

În grupa B Arsenal e calificată, dar la Viena se va juca meciul decisiv pentru locul 2 între Rapid şi norvegienii de la Molde. Nordicii au momentan 9 puncte şi austriecii şase, ceea ce înseamnă că Rapid nu are decât varianta victoriei. Care trebuie să fie la două goluri, pentru că a pierdut la Molde cu 1-0 sau cu 1-0, caz în care austriecii vor avea un gol în plus la golaveraj. Orice alt rezultat decât victoria elimină pe Rapid, iar Molde mai poate merge şi dacă pierde la un gol, dar marchează.

ADVERTISEMENT

În grupa F meciul tare e Napoli – Real Sociedad. A doua partidă e Rijeka – Alkmaar. Italienii au 10 puncte şi dacă nu pierd sunt calificaţi şi la egal. Spaniolii nu pot merge mai departe decât dacă bat sau dacă fac egal şi pierde Alkmaar în Croaţia.

Feyenoord are nevoie de victorie în Austria

În grupa I Villarreal e deja calificată, dar acum se joacă partida pentru locul 2, Maccabi Tel Aviv – Sivasspor. Lucrurile sunt simple. Pentru a obţine accesul în 16-imi turcii nu au decât varianta victoriei, pentru că Maccabi are două puncte avans.

În grupa K Dinamo Zagreb a ajuns de pe primul loc în primăvară. Locul 2 şi-l dispută Wolfsberger cu Feyenoord. Meciul are loc în Austria şi pentru a se califica oamenii lui Dick Advocaat nu au decât varianta victoriei, pentru că sunt două puncte în urma lupilor.

ADVERTISEMENT