Sport

LIVE BLOG Europa League optimi. Manchester United a făcut spectacol în Austria. Cu Hagi intrat în repriza secundă, Rangers a fost demolată. VIDEO

12.03.2020 | 23:25
LIVE BLOG Europa League optimi Manchester United a facut spectacol in Austria Cu Hagi intrat in repriza secunda Rangers a fost demolata VIDEO
ADVERTISEMENT

Joi, 12 martie, sunt programate partidele tur din cadrul optimilor de finală ale Europa League. Fotbalul însă începe să moară, de la o oră la alta, ca toate sporturile și manifestările artistice, ucis de această teribilă perioadă abătută asupra omenirii în urma apariției și răspândirii cu viteză incredebilă a coronavirusului. Click AICI pentru video cu cele mai importante faze.

UPDATE, ora 23:52 / SCORURILE FINALE ALE MECIURILOR DIN EUROPA LEAGUE, 12 martie

  • Olympiacos – Wolves 1-1 (El Arabi ’54 / Neto ’67)
  • Rangers – Leverkusen 1-3 (Edmundson ’75 / Havertz ’37 – penalty, Aranguiz ’67, Bailey ’88)
  • Wolfsburg – Șahtior Donețk 1-2 (Brooks ’48/ Moraes ’17, Antonio ’73)
  • Istanbul Basaksehir – Copenhaga 1-0 (Visca 88 – penalty)
  • Frankfurt – Basel 0-3 (Campo 27, Bua 74, Frei 85)
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23:46 / Leverkusen face 3-1 după reușita lui Bailey. Portarul scoțienilor nu a avut nicio reacție la șutul jucătorului advers.


UPDATE, ora 23:38 / Aranguiz lovește transversala porții lui McGregor, însă norocul ține cu Rangers.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23:26 / Edmundson reduce din diferență în minutul 75, cu o lovitură de cap din centrul careului, după un corner. Rangers – Leverkusen 1-2.

La Wolfsburg, Șahtior a făcut și ea 2-1 după reușita lui Antonio din minutul 73.


UPDATE, ora 23:26 / Hagi este introdus în teren în minutul 68, în locul lui Kamara. 


UPDATE, ora 23:26 / Aranguiz îl învinge fără probleme, în minutul 67, pe McGregor și Leverkusen face 2-0. Hagi nu este pe teren.

ADVERTISEMENT

În Grecia, Wolves egalează pe Olympiacos prin Neto, minutul 67.


UPDATE, ora 23:16 / Olympiacos deschide scorul prin El Arabi, în minutul 54, deși joacă în 10 oameni: 1-0. 


UPDATE, ora 23:08 / Wolfsburg o egalează pe Șahtior în minutul 48, prin Brooks: 1-1. 


UPDATE, ora 22:40 / Meciurile din această seară nu sunt lipsite de faze interesante. În Wolfsburg – Șahtior, fiecare echipă a ratat un penalty (Wolfsburg prin Weghorst în minutul 45+2, Șahtior prin Kovalenko în minutul 22). În Olympiacos – Wolves, Semedo (Olympiacos) a fost eliminat în minutul 29.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 22:40 / Exceptând meciurile Sevilla – AS Roma și Inter Getafe, în minutul 40 se înregistrează următoarele rezultate:

  • Olympiacos – Wolves 0-0
  • Rangers – Leverkusen 0-1 (Havertz ’37 – penalty)
  • Wolfsburg – Șahtior Donețk 0-1 (Moraes ’17)

UPDATE, ora 21:45/ Rezultate finale în primele trei meciuri din optimile Europa League:

  • Istanbul Basaksehir – Copenhaga 1-0 (Visca 88 – penalty)
  • Frankfurt – Basel 0-3 (Campo 27, Bua 74, Frei 85)

  • LASK Linz – Manchester United 0-5 (Ighalo 27, James 58, Mata 82, Greenwood 90+1, Pereira 90+3)


UPDATE, ora 21:00/ Ianis Hagi începe de pe banca de rezerve meciul lui Rangers cu Leverkusen.


LIVE BLOG Europa League optimi de finală tur

Fotbal falsat din toate punctele de vedere, în care actorii nu au parte, în majoritatea cazurilor, de aplauzele publicului, este un spectacol trist și care nu se știe cât va mai continua așa și nu se va lua la nivel global măsura deja implementată de forurile din Italia, care au decis suspendarea tuturor competițiilor.

În aceste condiții figurează un număr de opt partide din manșa tur a optimilor de finală ale Europa League, dar rămâne de văzut câte se vor și juca în mod real. Asta pentru că echipa spaniolă Getafe, după ce a reușit performanța de a elimina pe Ajax în 16-imi, a decis să nu facă deplasarea la Milano, pentru confruntarea cu Inter.

Getafe refuză să se deplaseze la Milano

Explicația dată de conducerea clubului este că sănătatea este mai presus decât o calificare și nu vor face niciodată deplasarea în zona cea mai afectată din Italia, Milano fiind capitala Lombardiei, provincie închisă de autoritățile italiene tocmai din acest motiv.

Spaniolii spun că dacă nu s-a putut găsi o altă soluție, ca meciul să aibă loc în altă țară, pe teren neutru, unde situația virusului nu e la fel de dramatică, sunt gata să piardă la masa verde calificarea. Getafe este una dintre echipele din plutonul fruntaș din La Liga, dar conducerea clubului a anunțat oficial faptul că nu se va efectua deplasarea la Milano, indiferent de consecințe.

Wolverhampton se supune deciziei UEFA, deși nu voia să meargă în Grecia

Sevilla – Roma este unul dintre capetele de afiș ale acestei etape, dar și aici există multe incertitudini, putându-se ajunge la scenariul de la Inter – Getafe, deși jocul tur se dispută în Spania. Sută la sută este că se va juca fără spectatori, dar sunt oficiali ai clubului andaluz care au cerut chiar ca partida să nu aibă loc, pentru că italienii ar putea fi purtători de coronavirus!

Un alt meci în care fotbalul se va limita strict între cei 22 de jucători plus brigada de arbitri și reprezentanții VAR va fi cel din Grecia, dintre Olympiakos Pireu și Wolverhampton. Și aici există presiune din partea celor de la Wolverhampton și se ia în calcul inclusiv nedeplasarea în Grecia, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

Și LASK Linz – Manchester United și Wolsburg – Șahtior fără spectatori

Tot cu porțile închise se va desfășura și întâlnirea LASK Linz – Manchester United. Austriecii intenționează ca în câteva zile să blocheze desfășurarea oricăror manifestări sportive, dar nu pot impiedica pe cele care se joacă sub egida UEFA. Deja hocheiul a luat vacanță pe termen nelimitat și e chestiune de ore până și celelalte sporturi îl vor urma.

Un alt meci la care s-a luat decizia să se joace fără spectatori este Wolfsburg – Șahtior Donețk, dar nu același lucru este valabil pentru Frankfurt – Basel, cel puțin până miercuri, dar nu este exclusă luarea unei decizii de ultim moment.

Basel poate pierde calificarea la masa verde

Cert este însă că returul Basel – Frankfurt nu va avea loc, autoritățile elvețiene interzicând să se dispute chiar și cu porțile închise și Basel va pierde la masa verde, dacă nu va găsi o altă soluție, pentru a merge pe un teren neutru.

Rămân la acest moment a se juca având public în tribune partidele Frankfurt – Basel, Glasgow Rangers – Leverkusen (returul va fi însă fără spectatori) și Basaksehir – Copenhaga.

 

ADVERTISEMENT