Fotbal international

Live Blog Europa League, optimi retur. Jose Mourinho, atacuri pentru propriii jucători și aplauze pentru adversari. Video

19.03.2021 | 00:16
Live Blog Europa League optimi retur Jose Mourinho atacuri pentru propriii jucatori si aplauze pentru adversari Video
ADVERTISEMENT

Surpriză uriașă la Zagreb, în returul dintre Dinamo și Tottenham. După ce pierduseră în tur cu 0-2, croații au întors soarta calificării în prelungiri și i-au produs o nouă umilință lui Jose Mourinho.

În rest, echipele cotate ca favorite au obținut accesul în sferturi fără probleme, cu un plus pentru Slavia Praga și Manchester United, care au obținut biletele spre turul următor în deplasare, după ce remizaseră în prima manșă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală va avea loc vineri la prânz, iar în urne se vor afla Manchester United, Slavia Praga, Ajax Amsterdam, Villarreal, Arsenal, Dinamo Zagreb, AS Roma și Granada.

Programul returului optimilor de finală din Europa League

  • AC Milan – Manchester United* 0-1 (Pogba 52) / în tur: 1-1 – VEZI VIDEO

  • Glasgow Rangers – Slavia Praga* 0-2 (Olayinka 14, Stanciu 75) / în tur: 1-1

Min. 75: GOOOL SLAVIA! Nicolae Stanciu execută perfect, direct în vinclu, o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Glasgow Rangers – Slavia Praga 0-2

ADVERTISEMENT

Min. 73: Bologun vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 62: Intrat pe teren la pauză în locul lui Arfield, Roofe are o intrare criminală asupra portarului ceh Kolar și vede direct cartonașul roșu.

Goalkeper-ul Slaviei a fost transportat de urgență la spital, după ce a rămas inert pe gazon minute bune.

ADVERTISEMENT

Min. 45: Oaspeții au cerut penalty după un contact în careu între Balogun și Olayinka, dar după consultarea VAR s-a hotărât că nu a fost nimic neregulamentar.

Min. 30: Nemulțumiți de scorul înregistrat și de prestația echipei favorite, suporterii lui Rangers au început să ceară pe Twitter achiziționarea lui Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

  • Young Boys Berna – Ajax* 0-2 (Neres 20, Tadic 49 pen.) / în tur: 0-3

  • Villarreal – Dinamo Kiev* 2-0 (G. Moreno 13, 36) / în tur: 2-0

  • Arsenal*- Olympiakos Pireu 0-1 (El Arabi 51) / în tur: 3-1

  • Şahtior Doneţk – AS Roma* 1-2 (J. Moraes 58 / Mayoral 48, 72) / în tur: 0-3

  • Molde – Granada* 2-1 (Vallejo 28 aut., Hestad 90 pen./ Soldado 72) / în tur: 0-2

Min. 28: GOOOL MOLDE! Jose Vallejo, fost jucător al lui Real Madrid, înscrie caraghios în propria și îi aduce pe norvegieni în avantaj, care mai au nevoie de doar un gol pentru a întoarce soarta calificării. – VEZI VIDEO

  • Dinamo Zagreb* – Tottenham 3-0 (Orsic 62, 83, 105)  – după prelungiri / în tur: 0-2

Cum și meciul tur de la Londra s-a terminat cu scorul de 2-0 în favoarea gazdelor, la Zagreb s-a intrat în prelungiri.


Jose Mourinho aruncă vina pe jucătorii lui Tottenham: „Simt mai mult decât tristețe”

UPDATE, 19 martie, ora 00:30 / Managerul lui Tottenham, Jose Mourinho, a criticat dur prestația echipei sale din meciul cu Dinamo Zagreb. „Dacă uit ultimele 10 minute din prelungiri când am reușit să facem ceva, să încercăm să avem alt rezultat. Dar în cele 90 de minute și în prima repriză a prelungirilor a existat o singură echipă care a lăsat totul pe teren. Au lăsat totul acolo. Transpirație, energie, sânge și la sfârșit au lăsat și lacrimi de fericire. Foarte modești, foarte dedicați, trebuie să îi laud. De cealaltă parte, echipa mea.. și sunt și eu acolo… nu a arătat ca și cum ar fi jucat un meci important. Și dacă pentru ei nu este important, pentru mine este. Este important datorită respectului pe care îl am față de cariera mea și față de acest job. Fiecare meci este important și cred că e valabil și pentru fanii Tottenham de acasă. Avem nevoie de altă atitudine. Nu este de ajuns să spun că sunt trist, ceea ce simt este mai mult decât tristețe”, a spus Mourinho la BT Sport. De altfel, după meci, portughezul a mers în vestiarul gazdelor și și-a aplaudat adversarii.


Manchester United a luat decizia finală în cazul lui Cristiano Ronaldo

UPDATE, 18 martie, ora 16:44 / Eliminarea prematură a lui Juventus din Liga Campionilor, a deschis posibilitatea ca portughezul Cristiano Ronaldo să îi părăsească pe italieni. S-a vorbit despre interesul lui Manchester United şi al lui Real Madrid, precedentele două cluburi pentru care a evoluat lusitanul.

Express.co.uk anunţă că şefii lui United au luat o decizie în ceea ce-l priveşte pe fostul şeptar al clubului. Mai exact, au renunţat la ideea „repatrierii“ lui, din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi salariul enorm pe care ar trebui să i-l plătească, iar un altul, schimbarea priorităţilor pe piaţa transferurilor. Manchester se orientează spre tineri talentaţi şi de mare perspectivă, Erling Haaland fiind o potenţială ţintă.

Real Madrid rămâne astfel principala favorită pentru semnătură lui Ronaldo, dacă acesta va pleca de la Juventus. Zidane a admis că s-ar putea întâmpla. „Da. Poate“, a fost răspunsul francezului, când a fost întrebat despre o posibilă revenire a lusitanului pe Bernabeu.

Dimitar Berbatov, fost coleg cu Ronaldo la Manchester, nu crede însă în această ipoteză. „Cu siguranţă, ar fi extraordinar pentru Real Madrid dacă Ronaldo ar reveni. Ar fi bine pentru presă, pentru club, dar nu întotdeauna e bine să te întorci acolo unde ai triumfat. Nu cred că el se va întoarce“, a spus bulgarul, conform as.com.


Viktor Kornienko, testat pozitiv înaintea meciului cu AS Roma

UPDATE, 18 martie, ora 10:29 / Şahtior Doneţk a anunţat că jucătorul Viktor Kornienko, în vârstă de 22 de ani, a avut rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus, înaintea meciului din Europa League cu AS Roma.

”Înaintea meciului cu Roma, echipa a efectuat testele obligatorii pentru Covid-19. Rezultatul testului fundaşului Viktor Kornienko a fost pozitiv. Restul jucătorilor lui Şahtior sunt negativi”, a anunţat campioana Ucrainei.


Cele două meciuri înspre care se va concentra toată atenţia implică şi prezenţa unor internaţionali români. Doi cu aport efectiv substanţial în prima manşă, ultimul privind de pe bancă evoluţia şi deznodământul meciului. Şi acum în proporţie de 99 la sută va fi la fel.

Este vorba de partidele Glasgow Rangers – Slavia Praga, cu episodul doi al dialogului de pe teren dintre Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu şi de Milan – Manchester United, în care Ciprian Tătăruşanu rămâne rezerva lui Gigi Donnarumma. Ambele pleacă de la acelaşi scor, 1-1 şi sunt deschise oricărui final, ţinând cont de echilibrul disputei.

Steven Gerrard se aşteaptă la un meci greu

La Praga Stanciu a lovit primul, cu un golazzo de mare fotbalist, după care a replicat Ianis cu pasa decisivă dintr-un unghi greu pentru latul lui Helander din 2 metri. Stanciu a mai încercat să recidiveze, însă veteranul McGregor a fost în seară de graţie. Slavia este o echipă cu un foarte bun joc de contraatac, tot Stanciu fiind omul orchestră la Leicester, unde cehii au învins cu 2-0 după 0-0 pe teren propriu.

Din acest motiv Steven Gerrard, om cu mare experienţă în cariera sa, a şi precizat la conferinţa de presă dinaintea partidei retur că şansele la calificare rămân 50-50, chiar dacă acum meciul este la Glasgow şi că anumite piese ale cehilor vor beneficia de o atenţie specială şi e lesne de înţeles că una dintre ele va fi Stanciu, cel puţin în zona de ameninţare a porţii, în apropierea careului.

Ianis Hagi, elogii pentru Nicolae Stanciu

Şi Ianis Hagi a declarat că se aşteaptă la un meci cel puţin la fel de dificil ca la Praga, subliniind evoluţia excelentă a lui Stanciu, dar este încrezător că vor reuşi să avanseze în sferturi, o a doua performanţă după ce Rangers a pus capăt hegemoniei lui Celtic şi a câştigat campionatul cu multe etape înaintea finalului. Şi Stanciu a subliniat gestul de mare rafinament al lui Ianis la golul scoţienilor.

La Milano este actul doi din războiul diavolilor, un război care până în minutul 93 al partidei din tur părea a aduce un avantaj lui Manchester United, însă lovitura de cap a fundaşului danez Kjaer a făcut ca returul să înceapă de la paritate. Singurul semn de întrebare este ce decizie va lua Ole Gunnar Solskjaer în privinţa formaţiei, întrucât în primul meci a dat impresia prin alcătuirea primului unsprezece faptul că e mai important meciul de campionat care urma, cu West Ham United.

Revine Ibrahimovic în atacul lui Milan

La Milan marea veste este revenirea lui Zlatan Ibrahimovic şi cu suedezul care la 39 de ani va fi prezent şi la EURO cu echipa naţională rossonerii au mai mult tupeu. Nu este încă nimic sigur în privinţa lui United, însă există zvonuri despre faptul că de această dată Solskjaer va miza pe vedetele valide, Rashford şi Cavani, pentru a forţa calificarea.

Celelalte partide au ca numitor comun faptul că există cel puţin un avantaj de două goluri în favoarea uneia dintre echipe. Dinamo Kiev este practic eliminată după 0-2 acasă cu Villarreal, însă Mircea Lucescu vrea atitudine din partea echipei sale, pentru a demonstra că a meritat să ajungă până aici.

ADVERTISEMENT