Fotbal international

Live Blog Europa League sferturi de finală tur. Ce notă a primit Nicolae Stanciu după egalul Slaviei cu Arsenal

09.04.2021 | 08:56
Live Blog Europa League sferturi de finala tur Ce nota a primit Nicolae Stanciu dupa egalul Slaviei cu Arsenal
ADVERTISEMENT

Joi, 8 aprilie, au avut loc toate cele patru partide din cadrul manșei tur a sferturilor de finală din Europa League. Arsenal – Slavia Praga, cu Nicolae Stanciu titular, a fost singurul meci terminat la egalitate. În celelalte trei partide, s-au impus oaspeţii, cea mai mare diferenţă de scor fiind la Granada – Manchester United 0-2. Roma, 2-1 la Ajax, şi Villarreal, 1-0 la Dinamo Zagreb, au prima şansă la calificarea în careul de aşi.

Programul sferturilor de finală tur în Europa League

Joi, 8 aprilie

Ajax – Roma 1-1 (Klaassen 39 / Pellegrini 57, Ibanez 87) – VIDEO AICI

Arsenal – Slavia Praga 1-1 (Pepe 86 / Holes 90+4) – VIDEO AICI

Dinamo Zagreb – Villarreal 0-1 (Moreno 42 pen.) – VIDEO AICI

Granada – Man. United 0-2 (Rashford 31, B. Fernandes 90) – VIDEO AICI

Nicolae Stanciu, al treilea cel mai bun jucător al Slaviei în egalul cu Arsenal

UPDATE 9 APRILIE, ora 8:19 / Nicolae Stanciu a evoluat 84 de minute în meciul terminat la egalitate de Slavia Praga pe terenul lui Arsenal și a primit a treia cea mai mare notă din echipa sa din partea Whoscored.com. Internaționalul român a fost notat cu 6,4 pentru evoluția de pe Emrates, mai buni ca el fiind Holes, autorul golului egalizator, care a luat 7,3, și fundașul stânga Boril, cu 6,6.

ADVERTISEMENT

În cele 84 de minute cât a stat pe teren, Stanciu a atins mingea de 43 de ori și a avut un procentaj de reușită al paselor de 90%.


ȘTIRE INIȚIALĂ 8 APRILIE, ora 19:36

La acest moment după calculele bookmakerilor favorita la câștigarea trofeului este Manchester United, urmată de Roma și Villarreal. Cele mai mari cote, de 45, le au echipele care au produs surprize în turul precedent, Slavia Praga și Dinamo Zagreb.

ADVERTISEMENT

După cum se știe, pe lângă creșterea semnificativă a premiilor din partea UEFA Europa League mai poate reprezenta un punct de interes major, dar numai pentru echipele care nu vor prinde loc de Champions League la final de sezon. Câștigătoarea trofeului se va califica în grupele viitoarei ediții a Champions League, situație de care până acum a beneficiat o singură dată Manchester United, în 2017.

Ajax – Roma

Lăncierii nu au problema câștigării trofeului pentru a prinde Champions League, deoarece sunt în marș spre un nou titlu, care înseamnă și prezență în Champions League. Nu la fel stau lucrurile la Roma, care e în afara primelor patru locuri și cu șanse mici de a mai putea ajunge în careul de ași din Serie A.

ADVERTISEMENT

La Amsterdam va fi foarte greu pentru echipa lui Paulo Fonseca, lipsită și de aportul lui Mkhtaryan, El-Shaarawy și Smalling și sfâșiată la capitolul liniște în vestiar de tensiunile dintre antrenor și jucători. Ajax poate profita și după Real Madrid și Juventus mai poate adăuga un nume important pe lista victimelor sale.

Arsenal – Slavia Praga

Echipa lui Nicușor Stanciu parcă are un program făcut să joace în Europa League numai pe pământ britanic toate partidele eliminatorii. După ce a făcut KO pe Leicester chiar în insulă și la fel pe Glasgow Rangers acum are loc revederea cu tunarii londonezi.

ADVERTISEMENT

În 2007, în Champions League, a fost 0-0 la Praga, dar la Londra s-a produs un cutremur de gradul șapte pentru cehi, care au luat atâtea goluri fără a reuși să răspundă cu vreunul. Ambele echipe au și absențe, dar vedetele Aubameyang și Lacazette la gazde, Stanciu, Masopust sau Sima la oaspeți nu vor lipsi.

Dinamo Zagreb – Villarreal

Croații au făcut senzație în turul precedent, când au reușit un miracol, să revină de la 0-2 la Londra cu Tottenham, pentru a se impune acasă cu 3-0 după prelungiri. Orsic a fost eroul meciului, cu reușite absolut fabuloase și el este considerat de Unai Emery pericolul principal pentru poarta spaniolă.

Villarreal a mers ceas, cu puternica echipă austriacă Salzburg s-a jucat pur și simplu și are avantajul unui antrenor care a câștigat nu o dată acest trofeu. Submarinul galben are jucători foarte abili și rapizi pe contraatac, în frunte cu Gerard Moreno și pleacă favorită la calificare.

Granada – Manchester United

Micuța gruparea spaniolă, prezentă în premieră în cupele europene, are o misiune teribil de dificilă, pentru că United e văzută drept marea favorită la trofeu. Ole Gunnar Solskjaer a anunțat că va trata cu maximă seriozitate Europa League, dar nu a precizat dacă va opera sau nu modificări în echipa de start, ținând cont că duminică va avea meci la Londra, cu Tottenham.

Granada pare echipa blestemată etern să aibă accidentări în lot și acum fiind opt jucători indisponibili. United îl are doar pe Martial out dintre numele importante, dar foarte probabil doi-trei jucători titulari vor fi menajați în manșa tur și Greenwood sau James pot intra din primul minut.

ADVERTISEMENT
Tags: