Fotbal international

LIVE BLOG FCSB – Milsami Orhei, preliminarii Europa League. Roş-albaştrii și-au aflat adversara din turul 2 preliminar

18.07.2019 | 17:43
LIVE BLOG FCSB  Milsami Orhei preliminarii Europa League Rosalbastrii siau aflat adversara din turul 2 preliminar

FCSB era una dintre echipele fanion din fotbalul românesc, a cărei intrare în cupele europene se făcea, de regulă, la nivelul turului trei al preliminariilor, fie în Champions League, fie în Europa League. Însă în ultimii ani fotbalul românesc s-a dus la vale şi FCSB s-a trezit jucând anul trecut în turul doi preliminar, iar acum ştacheta cea mai de jos este această deschidere încă din turul 1, ce e drept, din postură de superfavorită în faţa echipei moldovene Milsami Orhei.

UPDATE, 18 iulie, ora 19:30Alashkert s-a impus, fără probleme, în Macedonia. După ce în tur câștigase cu 3-1 pe teren propriu, în manșa secundă armenii au învins Makedonija cu 3-1 și vor juca în turul doi preliminar al Europa League cu FCSB. 


UPDATE, 18 iulie, ora 17:33. ACUM se joacă Makedonija – Alashkert, iar învingătoarea acestei “duble” va juca împotriva lui FCSB în turul 2 preliminar al Europa League. Aici este desfăşurarea livetext a partidei Makedonija – Alashkert


  • FCSB a câștigat cu 2-0 prima manșă cu Milsami Orhei din turul 1 preliminar al Europa League, golurile fiind marcate de Florin Tănase în minutele 12 și 56

UPDATE, ora 23:33. Florin Tănase a vorbit după victoria cu Milsami Orhei:  „Eu nu-mi doresc să fiu considerat un favorit al selecționerului. Îmi doresc să ajung la națională doar prin eforturile mele. Domnul Becali mi-a cerut să vorbesc pentru Vînă, știa că mă cunosc cu cei de acolo, dar nu i-am zis eu să-l cumpere. Mă bucur pentru Ianis că merge la Genk. E o echipă care joacă în Champions League. Poate crește acolo foarte mult și să ajungă la un club mare” – a spus Florin Tănase la Sport.ro


UPDATE, ora 23:30. Dennis Man a oferit concluziile sale după victoria obținută cu Milsami: „Am întâlnit un adversar incomod. S-au apărat foarte jos. Voiam să înscriem mai mult, dar atât s-a putut în această seară. Sunt ok fizic, au fost doar crampe pe final. De mâine intru la antrenamente și mă pregătesc de meciul din Liga 1. Am doar 2-3 zile de antrenamente, era normal să am crampe. Ionuț Vînă este un jucător foarte bun, mă bucur că a venit. Transferul lui Ianis la Genk este foarte bun pentru el” – – a spus Florin Tănase la Sport.ro


UPDATE, ora 23:12. Crainicul stadionului a anunțat numărul total al spectatorilor prezenți la acest meci: 4.824.


UPDATE, ora 21:40. Peluza Roș-Albastră, prezentă la meci, a scandat din primele minute împotriva lui Florin Talpan și a celor de la CSA Steaua. Suporterii și-au îndreptat apoi atenția spre performanța uriașă reușită azi de Simona Halep la Wimbledon, scandându-i numele sportivei noastre, iar spectatorii prezenți la tribună aplaudându-le inițiativa.


UPDATE, ora 21:35. Ionuț Vînă a venit să-și vadă noii colegi, la stadion fiind întâmpinat de Valeriu Argăseală și de Mihai Stoica


UPDATE, ora 20:58. FANATIK a surprins câțiva membri din staff-ul lui Milsami discutând înaintea partidei. Aceștia sunt șocați de faptul că Man, Nedelcu, Vlad și Coman, jucătorii prezenți la EURO U21, sunt titulari astăzi: „Ne dau ăștia 4-5” – a spus unul dintre ei.


UPDATE, ora 20:30. S-a încheiat partida dintre Alashkert și Makedonija, armenii impunându-se cu 3-1. Câștigătoarea acestei duble se va întâlni în turul 2 cu învingătoarea dublei dintre FCSB și Milsami Orhei.


UPDATE, ora 20:21. Avem echipele de start pentru meciul FCSB – Milsami Orhei!

FCSB: A. Vlad – Cl. Belu, I. Cristea, Planic, M. Roman – Oaidă, Nedelcu, Fl. Tănase – D. Man, I. Hora, Fl. Coman
Rezerve: Bălgrădean – L. Filip, C. Dumitru, Ov. Popescu, Perianu, R. Ion, Ardelean
Antrenor: Bogdan Andone

Milsami: Chirinciuc I Jardan, Ba, Bolohan, C. Bogdan I M. Antoniuc, Stână, Onica, Al. Antoniuc, Pătraș I Nazar
Rezerve: R. Mitu, Cușnirenco, Zagaevschii, M. Plătică, S. Plătică, Andronic, A. Rusnac
Antrenor: Veaceslav Rusnac


UPDATE, ora 19:00. FCSB și-a prezentat echipamentul pentru noul sezon, iar primul meci în care îl va folosi este chiar cel cu Milsami Orhei.


UPDATE, ora 15.20. Gigi Becali a anunțat că nu va merge la meciul dintre FCSB și Milsami Orhei și îl va trimite pe Ionuț Vînă, noul transfer al vicecampioanei României, în locul lui la stadionul “Marin Anastasovici”. “S-ar putea să merg că e aproape, nu sunt sigur. Dacă sunt țânțari, nu mă mai duc. Îl trimit pe Vînă în locul meu?”, a spus Gigi Becali la TV Digi Sport.


LIVE BLOG FCSB – Milsami Orhei turul 1 preliminar Europa League

FCSB este mare favorită, deşi la aceste prime două meciuri din Europa League îi vor lipsi jucătorii care au fost la Euro U21 (Denis Man, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman) plus Harlem Gnohere, operat şi aflat în refacere. În vară au venit puţin jucători, iar unul dintre ei, şi el prezent la Euro U21, Darius Olaru, va mai rămâne măcar până în iarnă la fostul club, Gaz Metan Mediaş.

În schimb, fundaşul dreapta Claudiu Bellu-Iordache şi mijlocaşul Răzvan Oaidă au şanse mari să se afle pe teren la meciul de debut în cupele europene în actuala stagiune. Bellu Iordache mai mult ca sigur, pentru că titularul Romario Benzar, a fost vândut la Lecce, pentru 2 milioane de euro. Au mai plecat Filipe Teixeria., Junior Morais, Adrian Stoian, Florentin Matei şi Raul Rusescu.

FCSB – Milsami Orhei. Nou venitul Răzvan Oaidă are şanse mari să joace

Patronul lui Milsami Orhei a fugit din Moldova

FCSB s-a pregătit, pentru prima dată după mulţi ani, doar la Poiana Braşov, fără stagiu în străinătate, dar asta şi pentru că a trebuit să debuteze atât de devreme în Europa League. Antrenorul Bogdan Andone este la primul său meci oficial pe banca FCSB şi, normal, îşi doreşte o victorie, cât mai concludentă la debut.

FCSB – Milsami Orhei. Debutul oficial ca antrenor pentru Bogdan Andone la FCSB

Milsami Orhei ocupă locul 3 în Moldova, dar după ce a produs acum câţiva ani o mare surpriză, eliminând pe Ludogoreţ, acum se află în mare dificultate, pentru că patronul clubului, fostul primar din Orhei, a fugit din ţară, după ce a împrumutat de la bănci trei miliarde euro, iar jucătorii sunt neplătiţi de luni bune, mulţi preferând să plece. Meciul de la Giurgiu va fi condus de arbitrul norvegian Hagenes şi are cea mai scăzută cotă la pariuri întâlnită de foarte mult timp în fotbalul românesc: 1,01, faţă de 25,00 pentru moldoveni.