Fotbal international

LIVE BLOG FIFA The Best 2019. Lionel Messi, cel mai bun fotbalist al anului! Toate premiile serii

23.09.2019 | 23:52
LIVE BLOG FIFA The Best 2019 Lionel Messi cel mai bun fotbalist al anului Toate premiile serii

Luni, 23 septembrie, celebrul Teatru Scala din Milano a fost gazda unui altfel de spectacol decât operele lui Giuseppe Verdi sau Giacomo Puccini. Este vorba de festivitatea anuală a decernării premiilor FIFA The Best pentru anul 2019. Gazdele showului au fost nume mare din istoria balonului rotund, cu mare impact în istoria lui AC Milan, olandezul Ruud Gullit şi una dintre cele mai apreciate prezentatoare şi realizatoare de emisiuni TV în Italia, Ilaria D’Amico. Pentru marele trofeu individual s-au luptat olandezul Virgil van Dijk (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Juventus). Lista de început a cuprins 55 de nume.


UPDATE, ora 23:05/ Megan Rapinoe, câștigătore a Cupei Mondiale cu naționala Statelor Unite, a fost desemnată cel mai bun jucător din fotbalul feminin.


UPDATE,ora 22:55/ Lionel Messi a câștigat premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului. Argentinianul a reușit 51 de goluri și 22 de pase decisive în cele 50 de meciuri disputate.


UPDATE, ora 22:50/ Cel mai bun prim 11 : Alisson – Sergio Ramos, Mathijs de Ligt, Virgil van Dijk, Marcelo – Eden Hazard, Frenkie de Jong, Luka Modric – Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi


UPDATE, ora 22:40/ Alisson Becker a fost desemnat cel mai bun portar al anului.


UPDATE, ora 21:55/ Jurgen Klopp a fost ales cel mai bun antrenor al anului. Tehnicianul german a câștigat ediția trecută a Ligii Campionilor cu Liverpool.


UPDATE, 22 septembrie, ora 21:50/ Daniel Zsori a primit Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului.


LIVE BLOG FIFA The Best 2019

Cu acest prilej se vor decerna, conform uzanţei, mai multe premii din partea forului conducător al fotbalului. Cel mai aşteptat moment va fi, fireşte, anunţarea numelui jucătorului care a ieşit pe primul loc, dar vor mai fi premiaţi cel mai bun portar, cel mai mai bun antrenor şi se va stabili şi cine este câştigătorul Trofeului Puskas, acordat pentru marcarea celui mai frumos gol al anului. Aceleaşi premii, mai puţin unul similar Trofeului Puskas, se vor acorda şi pentru laureatele din fotbalul feminin.

De fapt, este impropriu să vorbim de trofeul pe anul 2019, pentru că perioada luată în calcul, cele 12 luni, încep din iulie 2018 şi se încheie în 2019, cu momentul în care a fost anunţată lista largă a candidaţilor la trofeu, restrânsă apoi la zece, iarr din 2 septembrie la cei trei finalişti şi finaliste. În comisia din fotbalul masculin au făcut parte zece personalităţi din fotbal: Fabio Capello, Franco Baresi, Cha Bun Kun, Ricki Herbert, Kaka, Francisco Maturana, Xavi, Lothar Matthaus, Juan Sebastian Veron şi Hugo Sanchez.

FIFA The Best 2019. Cei trei finalişti sunt Virgil van Dijk, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo

Neoficial, sufragiile merg spre Virgil van Dijk

Majoritatea informaţiilor, evident neoficiale, scurse în presă în ultimele zile pe acest subiect acreditează ideea că puternicul fundaş olandez de la Liverpool, omul care timp de un an nu a putut fi driblat de nici un atacant, ar urma să devină câştigătorul trofeului, în condiţiile în care performanţele lui Leo Messi şi Cristiano Ronaldo nu sunt foarte spectaculoase la echipele lor de club sau la cele naţionale.

FIFA The Best 2019. Jurgen Klopp se bate cu Guardiola şi Pochettino pentru titlul de cel mai bun antrenor

Pentru titlul de cel mai bun portar finaliştii sunt brazilianul Alisson Becker de la Liverpool, Ederson de la Manchester City şi Marc Andre ter Stegen de la Barcelona, iar la premiul pentru cel mai bun antrenor se află Pep Guardiola, Jurgen Klopp şi Mauricio Pochettino.

Cine candidează la Trofeul Puskas

Trofeul Puskas, pentru cel mai frumos gol, va fi disputat de Leo Messi, pentru golul din 17 martie 2019 în meciul Betis Sevilla – Barcelona, columbianul Juan Fernando Quintero în meciul din 10 februarie 2019 din campionatul Argentinei, River Plate – Racing şi, marea surpriză, ungurul Daniel Zsori de la Debrecen, pentru golul din 16 februarie 2019 în meciul cu Ferencvaros.