Fotbal international

LIVE BLOG finala Champions League Tottenham – Liverpool – ştiri, statistici, detalii de ultimă oră. Un fan, dat dispărut în Madrid. 6 “cormorani” fac parte din echipa sezonului

Jucătorii lui Liverpool ridicând trofeul Champions League. Șase au prins echipa sezonului. Sursă foto: hepta.ro

Tottenham – Liverpool 0-2 s-a jucat în finala Ligii Campionilor. “Cormoranii” au câştigat trofeul UEFA Champions League graţie golurilor marcate de Mohamed Salah (2) şi Divock Origi (87). Formaţia lui Jurgen Klopp a ajuns la al şaselea trofeu UCL.

VEZI AICI DESFĂŞURAREA FINALEI TOTTENHAM – LIVERPOOL ÎN FORMAT LIVE TEXT.

UPDATE, 3 iunie, ora 08.20. Șase jucători de la Liverpool au fost incluși în echipa sezonului de Champions League după ce au reușit să câștie trofeul în fața lui Tottenham. Iată lista cu cei 20 de jucători incluși în echipa sezonului:

  • Portari: Becker (Liverpool), Marc Andre ter Stegen (Barcelona)
  • Fundași: Virgin van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Jan Vertonghen (Tottenham), Trent Alexander Arnold (Liverpool), Andy Robertson (Liverpool)
  • Mijlocași: Moussa Sissoko (Tottenham), Kevin De Bruyne (Manchester City), Frenkie de Jong (Ajax), Tanguy Ndombele (Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool), David Neres (Ajax), Raheem Sterling (Manchester City)
  • Atacanți: Lionel Messi (Barcelona), Dusan Tadic (Ajax), Sadio Mane (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Lucas Moura (Tottenham)

UPDATE, 2 iunie, ora 22:15 / Un suporter al lui Liverpool a fost dat dispărut la o zi după finala Ligii Campionilor. Macauley Negus, în vârstă de 23 de ani, a venit în Madrid alături de tatăl şi fratele lui şi a fost văzut ultima oară în jurul orei locale 23:00. Toţi trei au văzut meciul în fanzone-ul “cormoranilor” din capitala Spaniei. Sora bărbatului a postat un mesaj pe Instagram, în speranţa că cineva l-a văzut pe Macauley în Madrid. “Am ajuns azi în Madrid şi l-am căutat peste tot. Am fost la spitale şi la poliţie, dar nu am aflat nimic. Avem nevoie de ajutorul vostru”, a scris sora lui Macauley Negus.


UPDATE, 2 iunie, ora 18:49 / Jucătorii lui Liverpool au ajuns în oraş şi participă la parada trofeului. Fanii “cormoranilor” au umplut străzile pentru a-i vedea pe favoriţi, dar şi cupa câştigată în Madrid.


UPDATE, 2 iunie, ora 14.45. Moment emoționant cu Jordan Henderson la finalul meciului jucat cu Tottenham pe Wanda Metropolitano căpitanul lui Liverpool a mers să își salute tatăl, iar cei doi s-au îmbrățișat și au izbucnit în lacrimi. Povestea din spatele acestui moment este una desprinsă din filme. Brian Henderson, tatăl lui Jordan, a fost diagnosticat în 2014 cu cancer la gât, de care a scăpat. În perioada în care se afla sub tratament, Brian i-a interzis fotbalistului să îl viziteze. “Tata e un om mândru și nu a vrut să îl văd făcând tratament, din cauza felului în care arăta. Știam că îl pot ajuta doar jucând bine în weekend, pentru că urmărea meciurile. Dacă am putut juca atunci, în acele condiții, o pot face oricând și oricum. Am început să privesc lucrurile din altă perspectivă. Am devenit bărbat”, a spus Jordan Henderson.


  • Câţi bani a luat Liverpool pentru câştigarea Champions League 2019
  • Mauricio Pochettino dă vina pe ghinion pentru ratarea trofeului: “Nimeni nu te pregăteşte pentru aşa ceva”
  • Cine e fata care a intrat pe teren în timpul finalei
  • Liverpool a urcat pe locul 3 în topul câștigătoarelor de Liga Campionilor. Peste Barcelona și Bayern!
  • Fanii lui Tottenham au răbufnit pe internet după penalty-ul primit de Liverpool
  • Peripeții pentru fanii lui Tottenham înainte de finala Ligii Campionilor. Ce au pățit aceștia
  • Jackpot pentru Tottenham: „Peste 200 de milioane de oameni se vor uita la ei!”

UPDATE, 2 iunie, ora 00:48 / “Fără acest antrenor, performanţa asta era imposibilă. Mereu treci prin momente grele într-un sezon, dar ce a reuşit el de când a venit este incredibil. A creat o relaţie specială în vestiar. Toate felicitările merg la antrenor. Sunt foarte fericit să fac parte din acest club. Este cel mai frumos moment din viaţa mea. La acest lucru am visat încă de când eram copil” – Jordan Henderson.


UPDATE, 2 iunie, ora 00:40 / Jurgen Klopp a fost purtat pe braţe de jucătorii lui Liverpool.


UPDATE, 2 iunie, ora 00:33 / “Sunt foarte fericit pentru toţi aceşti băieţi şi pentru familia mea. Ei au suferit mereu şi au meritat acest trofeu mai mult decât oricine. Ai mai văzut o echipă ca asta, care să lupte chiar dacă nu mai aveau benzină? Allison a făcut ca totul să fie atât de uşor. Este cea mai frumoasă noapte din viaţa mea. În mod normal, la 20 de minute după meci eram pe jumătate beat, dar acum am băut doar apă” – Jurgen Klopp


UPDATE, 2 iunie, ora 00:20 / Jucătorii lui Liverpool au primit trofeul Ligii Campionilor.


UPDATE, 2 iunie, ora 00:17 / “Toată lumea este fericită acum. Sunt bucuros că am jucat a doua finală consecutivă şi că am putut să joc până la final. Toţi au dat totul azi, echipa a fost incredibilă. Am sacrificat multe în cariera mea. Am plecat din satul meu şi am ajuns în Cairo, acum sunt un egiptean care a ajuns la acest nivel. Este incredibil pentru mine” – Mohamed Salah


UPDATE, 2 iunie, ora 00:12 / “Mi-e greu să explic în cuvinte ce sezon am putut să avem. Am meritat acest trofeu. Am făcut ceva special, am dominat meciul. Acum suntem campionii Europei. Sunt un tip normal din Liverpool al cărui vis a devenit realitate” – Trent Alexander-Arnold


UPDATE, 2 iunie, ora 00:03 / Virgil van Dijk a fost ales cel mai bun fotbalist al finalei UEFA Champions League.


UPDATE, 1 iunie, ora 23:55 / Liverpool a câştigat trofeul Ligii Campionilor.


UPDATE, 1 iunie, ora 22:21 / O spectatoare a intrat în costum de baie pe teren în timpul meciului Tottenham – Liverpool. Conform presei din Spania, femeia ar fi promovat un site de filme pentru adulţi. Forţele de ordine au escortat-o în afara terenului. Kinsey Wolanski este femeia care a întrerupt finala Champions League. Blonda este iubita unui cunoscut youtuber, care realizează clipuri video interzise minorilor.


UPDATE, 1 iunie, ora 22:12 / Golul lui Mohamed Salah este al doilea cel mai rapid din istoria finalelor Ligii Campionilor. Paolo Maldini a marcat în secunda 50 a finalei AC Milan – Liverpool din 2005, când “cormoranii” au câştigat trofeul la loviturile de departajare.


UPDATE, 1 iunie, ora 22:04 / Mohamed Salah a deschis scorul din penalty în minutul 2. În secunda 26, Moussa Sissoko a comis un henţ în careu.


UPDATE, 1 iunie, ora 22:02 / Suporterii lui Liverpool au făcut show în tribune atunci când au cântat celebrul cântec “You’ll never walk alone”.


UPDATE, 1 iunie, ora 22:00 / Startul finalei a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Jose Antonio Reyes, fotbalist care a murit sâmbătă într-un accident auto.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:45 / Trupa Imagine Dragons a cântat înainte de startul meciului.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:25 / Jucătorii lui Liverpool au intrat pe teren pentru a efectua încălzirea.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:20 / Jucătorii lui Tottenham Hotspur au ieşit la încălzire.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:09 / Pagina de Twitter al lui Liverpool a postat o imagine de vestiarul “cormoranilor” de pe “Wanda Metropolitano”.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:04 / 2,40 este cota la agenţia de pariuri Winner pentru ca Liverpool să câştige prima repriză.


UPDATE, 1 iunie, ora 21:00 / Jucătorii celor două echipe au ajuns la stadionul “Wanda Metropolitano”.


UPDATE, 1 iunie, ora 20.55. Echipa de start a lui Liverpool


UPDATE, 1 iunie, ora 20.52. Echipa de start a lui Tottenham pentru finală


UPDATE, 1 iunie, ora 20.30. Înaintea finalei se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Jose Antonio Reyes, fostul fotbalist de la Arsenal, Seviila şi Real Madrid, decedat în accident de maşină sâmbătă, la 35 de ani. Imaginea cu adevărat şocantă cu maşina în care a murit e AICI 


UPDATE, 1 iunie, ora 20.20. Mircea Lucescu spune că Liverpool se va impune în finală. Are şi argumente! DETALII AICI


UPDATE, 1 iunie, ora 20.00. Milioane de sud-coreeni se vor trezi la ora 4 dimineaţa (ora locală la care începe finala) ca să-l vadă pe Son Heung-Min jucând în ulimul act al Champions League. Niciun jucător asiatic nu a mai evoluat în finala Ligii Campionilor din 2009, atunci când Park Ji Sung (tot din Coreea de Sud) a jucat pentru Manchester United contra Barcelonei.


UPDATE, 1 iunie, ora 17:45 / Cu aproape patru ore înainte de startul finalei, fanii lui Liverpool s-au adunat într-o piaţă din Madrid, unde îşi fac încălzirea pentru marele meci cu Tottenham.


UPDATE, 1 iunie, ora 13:47 / Suporterii lui Tottenham au început să facă show pe străzile din Madrid încă de la primele ore ale zilei. Aceştia s-au strâns în fanzone-ul destinat lor şi au început să cânte şi să consume bere. Nici fanii lui Liverpool nu s-au lăsat mai prejos şi au creat o atmosferă incendiară pe străzile din capitala Spaniei.


UPDATE, 1 iunie, ora 13.00. Fotbaliștii lui Tottenham au avut parte de o surpriză la antrenamentul oficial susținut înaintea finalei Champions League cu Liverpool. Familiile acestora au mers pe Wanda Metropolitano pentru a-i încuraja înaintea partidei care va avea loc azi, de la ora 22.00.


UPDATE, 1 iunie, ora 12.30. Deoarece biletele de avion spre Madrid costă mai mult de 700 de lire, un fan al lui Liverpool a decis să cumpere o mașină la mâna a doua cu 40 de lire și să plece spre Wanda Metropolitano la finala Champions League.

Mașina cumpărate de fanul lui Liverpool pentru a pleca la Madrid

LIVE BLOG finala Champions League Tottenham – Liverpool

Partida Tottenham – Liverpool se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00, pe cel mai modern stadion din Spania la această oră, Wanda Metropolitano, casa lui Atletico Madrid, denumirea feminină venind de la numele companiei chineze care s-a ocupat de lucrări. Jocul este transmis de cele trei posturi care au avut în România drepturi asupra partidelor din Champions League, respectiv Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Dacă există vreun motiv care vă împiedică să vă aşezaţi comod în faţa micului ecran aveţi soluţia site-ului FANATIK.RO, pentru a urmări finala în format LIVE VIDEO.

Pentru Tottenham este prima dată în istoria clubului când ajunge să joace finala cele mai prestigioase competiţii europene. La începutul acestei ediţii de Champions League londonezii aveau o cotă de 300 la 1 pentru a câştiga trofeul, iar până acum, în toate fazele mereu au avut statut de outsider. Liverpool este o formaţie cu CV impresionant, cu 5 succese în ceea ce înainte s-a numit Cupa Campionilor Europeni şi din 1992 a devenit Champions League. E drept, în noul format a câştigat doar în 2004, la Istanbul, după cea mai nebună finală din istorie, pentru că Liverpool era condusă cu 3-0 la pauză de Milan, a egalat în a doua parte şi s-a impus la lovituri de departajare.

LIVE BLOG finala Champions League Tottenham – Liverpool. Lui Salah nu îi va fi uşor în faţa puternicului fundaş belgian Vertonghen

Liverpool a cheltuit aproape de trei ori mai mult pe jucători

Antrenorul cormoranilor, germanul Jurgen Klopp, poartă o povară de care speră să scape acum. Nu a reuşit niciodată să câştige o finală din câte a jucat. Cu Liverpool a pierdut trei: Champions League, Europa League şi Cupa Ligii Angliei. Mauricio Pochettino, rivalul său de la Spurs, nu a pierdut nici una în Europa pentru simplul motiv că abia acum o joacă pe prima.

Tabloidul The Sun a făcut o comparaţie între cât a costat lotul lui Liverpool şi cel al lui Tottenham. Diferenţa este uriaşă. În timp ce The Reds au costat peste 40o de milioane euro unsprezecele care s-ar putea afla pe teren la Madrid cei de la Tottenham au cheltuit doar 160 de milioane. Şi asta fără a-l lua în calcul la Liverpool şi pe mijlocaşul Keita, accidentat, care a costat 60 de milioane euro.

Vedeta lui Spurs, Harry Kane, nu a costat nimic

Cele mai scumpe transferuri la Liverpool s-au făcut în ultimul an. În iarna lui 2018 a venit de la Southampton fundaşul olandez Virgi van Dijk, pentru 85 milioane euro, iar în vara lui 2018 portarul brazilian Alisson Becker de la Roma, 75 milioane euro. Cei mai ieftini sunt fundaşii Joe Gomez, 5 milioane şi Robertson, 12 milioane.

LIVE BLOG finala Champions League. Cât s-a plătit pentru jucătorii din echipa de bază la Liverpool

La Spurs, unde vedeta Harry Kane nu a costat nimic pentru că este produsul clubului, cei mai scumpi au fost Sissoko, 35 milioane şi Lucas Moura, eroul din semifinala retur cu Ajax, la Amsterdam, 30 de milioane. Aproape nimic s-a plătit pe fundaşul Dany Rose, 1,5 milioane, pe fundaşul Trippier, 5 milioane şi pe fantezistul Dele Alli, doar 8 milioane.

LIVE BLOG finala Champions League. Atât au costat jucătorii de la Tottenham

Nu vor fi titulari eroii cu Barcelona: Wijnaldum şi Origi

Informaţiile de ultimă oră din tabăra lui Liverpool conduc spre o ipoteză deloc plăcută pentru cei doi jucători care au fost eroii fantasticei calificări a cormoranilor în ultimul act, în acel memorabil 4-0 la returul cu Barcelona de pe Anfield. Atât olandezul Georgino Wijnaldum, cât şi belgianul Divock Origi, în total trei din cele patru goluri, nu vor intra pe teren din primul minut, o decizie care nu este deloc pe placul fanilor. Locurile lor vor fi luate de James Milner la mijloc, pentru Wijnaldum şi de Roberto Firmino, în atac, pentru Origi.

LIVE BLOG finala Champions League. Erou cu Barcelona, cu dubla sa în cinci minute, olandezul Wijnaldum va începe tot ca rezervă în finalăLa Spurs totul gravitează în jurul prezenţei golgeterului Harry Kane. Dacă acesta va fi apt, după acordul staffului medical, atunci se va juca într-un sistem 4-2-3-1, trioul din spatele lui Kane urmând a fi format din Moura, Alli şi Erikssen în zona centrală, ceea ce înseamnă sacrificarea sud-coreeanului Son. Dacă nu va fi undă verde de la medici pentru Kane, atunci sistemul va fi un 3-5-2, în care Son şi Moura vor fi atacanţii, susţinuţi de Erikssen, Sissoko şi Alli, cu lateralii Rose şi Trippier urcând foarte mult.

  • 3.90 este cota pentru maxim un gol înscris în meciul Tottenham – Liverpool la agenția de pariuri Winner