Fotbal international

LIVE BLOG finala Europa League: Chelsea – Arsenal 4-1! Londra e albastră! Hazard şi-a anunţat plecarea, iar Giroud a egalat un record vechi de 14 ani!! Toate reacţiile

30.05.2019 | 09:26
LIVE BLOG finala Europa League Chelsea  Arsenal 41 Londra e albastra Hazard sia anuntat plecarea iar Giroud a egalat un record vechi de 14 ani Toate reactiile

Chelsea – Arsenal 4-1 s-a jucat în finala Europa League. Formaţia antrenată de Maurizio Sarri a câştigat trofeul graţie golurilor marcate de Olivier Giroud (49), Pedro (60) şi Eden Hazard (65 şi 72). Alex Iwobi a înscris golul de onoare pentru “tunari” (69). VEZI AICI TOATE FAZELE LIVE TEXT.


UPDATE, 30 mai, ora 09.25.

Oliver Giroud a reușit să îl învingă pe Petr Cech în minutul 49, cu o lovitură perfectă de cap, de la 10 metri, iar francezul a reușit să egaleze o performanță ce datează din sezonul 2004 – 2005. Atunci, legendarul Alan Shearer reușea să înscrie pentru Newcastle United 11 goluri în campania europeană. În acest context, Oliver Giroud a devenit primul jucător de la Shearer care înscrie 11 goluri într-un sezon al unei competiții europene, pentru un club din Premier League.


  • Hazard și-a anunțat plecarea de la Chelsea: „E momentul unei noi provocări”. Real Madrid îl transferă cu 130 de milioane de euro!
  • Maurizio Sarri intră în istoria clubului Chelsea! Doar Jose Mourinho a fost mai bun ca el
  • Chelsea, record incredibil în Europa League! Singura echipă din secolul 21 care câștigă trofeul fără înfrângere
  • Situație inedită! Un singur englez pe teren într-o finală 100% englezească!
  • Finala Chelsea – Arsenal, ironizată pe Twitter: “Mai bine se juca fără spectatori, parcă ar fi un amical”
  • Pedro, performanță uriașă! Este doar al cincilea fotbalist care reușește asta
  • Imaginea serii în finala Europa League: Torreira a părăsit terenul în lacrimi la Chelsea – Arsenal

UPDATE, 30 mai, ora 00:50 /

Unai Emery, antrenorul lui Arsenal: „În primul rând, vreau să-i felicit pe cei de la Chelsea. În prima repriză am avut unele ocazii de a marca. Meciul decurgea bine, dar primul gol a schimbat top. Cel de-al doilea gol a picat și mari. Nu am mai avut forța de a marca”


UPDATE, 30 mai, ora 00:30 /

Eden Hazard a primit premiul de cel mai bun fotbalist al finalei Europa League.


UPDATE, 30 mai, ora 00:29 /

 “Prima repriză a fost mai deschisă şi Arsenal a avut ocazii. După pauză am controlat mult mai bine jocul. Este incredibil. Am marcat din nou într-o finală europeană. Munca în echipă a făcut diferenţa. Sunt foarte fericit că am câştigat un nou trofeu. Am meritat pentru că am fost cea mai bună echipă din această competiţie. Este excelent că am terminat sezonul cu un trofeu câştigat. Sunt foarte fericit şi pentru Eden” – Pedro.


UPDATE, 30 mai, ora 00:24 /

 “Am avut un sezon cu bune şi rele, dar ne-am îmbunătăţit jocul şi am învăţat multe din acest sezon. Am terminat bine, cu un trofeu câştigat. Este al treilea trofeu european al meu cu Chelsea. Sarri este un tip de excepţie, un mare antrenor şi merită acest trofeu. A făcut lucruri foarte bune pentru acest club. Nu ştiu nimic despre toate aceste speculaţii, acum e timpul să vorbim despre acest trofeu” – David Luiz.


UPDATE, 30 mai, ora 00:09 /

 “A fost o primă repriză interesantă, chiar dacă nu s-au marcat goluri. Am fost mai buni şi mai eficienţi după pauză. Sunt foarte mândru, echipa a meritat să câştige trofeul. A fost ceva special pentru mine. Este al doilea trofeu al meu în doi ani. Aceste două cluburi mi-au schimbat viaţa, mi-au dat oportunitatea să joc în Premier League. Nu am vrut să mă bucur în faţa fanilor lui Arsenal, dar sunt mândru de acest trofeu câştigat cu Chelsea” – Olivier Giroud.


UPDATE, 30 mai, ora 00:02 / Chelsea va fi în urna capilor de serie în sezonul viitor al grupelor Ligii Campionilor

. Londonezii scapă de adversari grei ca Barcelona, Juventus, Bayern Munchen sau PSG.


UPDATE, 29 mai, ora 23:50 /

Chelsea s-a impus în finala Europa League, scor 4-1.


UPDATE, 29 mai, ora 23:27 /

Eden Hazard a resabilit diferenţa de trei goluri cu un şut plasat din interiorul careului.


UPDATE, 29 mai, ora 23:25 /

Alex Iwobi a marcat cel mai frumos gol al finalei, cu un şut din afara cerului. Chelsea – Arsenal 3-1


UPDATE, 29 mai, ora 23:22 /

Eden Hazard a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri în minutul 65 şi Chelsea conduce cu 3-0.


UPDATE, 29 mai, ora 23:17 /

Pedro a majorat avantajul lui Chelsea în minutul 60 cu un şut din interiorul careului. Eden Hazard a oferit pasa decisivă pentru reuşit spaniolului.


UPDATE, 29 mai, ora 23:08 /

Chelsea a reușit să deschidă scorul în minutul 49 cu o lovitură de cap superbă a lui Olivier Giroud. A fost doar pentru a treia oară în istoria finalelor de Cupa UEFA/Europa league când cele două adversare au încheiat prima repriză cu 0-0.


UPDATE, 29 mai, ora 22:51 /

Fanii fotbalului din întreaga lume sunt extaziați de intervenția pe care Petr Cech a avut-o la șutul lui Olvier Giroud. ”Face un meci uriaș la ultima sa partidă din carieră”, ”Cech a făcut o treabă bună” sau ”Cech a fost genial” sunt doar câteva dintre comentariile de pe rețele de socializare.

 


UPDATE, 29 mai, ora 22:46 /

Chelsea şi Arsenal se află la egalitate după 45 de minute, scor 0-0.


UPDATE, 29 mai, ora 22:43 /

Chiar dacă este ora 5 dimineaţa, fanii lui Arsenal din Australia urmăresc în direct finala Europa League.


UPDATE, 29 mai, ora 22:03 /

Petr Cech este primul jucător din istorie care joacă atât pentru cât și împotriva unei echipe engleze într-o finală europeană. Cehul s-a aflat în poarta lui Chelsea la finala Europa League din sezonul 2012-2013, iar acum se află între buturile lui Arsenal.


UPDATE, 29 mai, ora 22:00 /

A început meciul Chelsea – Arsenal. VEZI AICI TOATE FAZELE LIVE TEXT.


UPDATE, 29 mai, ora 21:35 /

The Times anunță că jucătorii lui Chelsea nu vor încasa nicio primă în cazul în care vor câștiga această competiție. În schimb, jucătorii lui Arsenal au promisă o primă consistentă, pe care jurnaliștii britanici nu au dezvăluit-o însă.


UPDATE, 29 mai, ora 21:05 /

Jucătorii lui Arsenal au ajuns la stadion.


UPDATE, 29 mai, ora 21:03 /

Eden Hazard a ajuns pe stadionul din Baku alături de colegii lui.


UPDATE, 29 mai, ora 20:53 /

Au fost anunţate formaţiile de start pentru meciul Chelsea – Arsenal.

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Luiz, Christensen, Emerson – Jorginho, Kante, Kovacic – Pedro, Hazard, Giroud

Arsenal: Cech – Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny, Monreal, Kolasinac – Torreira, Xhaka – Ozil – Aubameyang, Lacazette


UPDATE, 29 mai, ora 18:19 /

Henrikh Mkhitaryan nu a putut merge în Baku pentru finala Europa League, însă fanii lui Arsenal au decis să facă deplasarea în Azerbaidjan cu tricouri pe care este trecut numele fotbalistului armean. Mai mulţi suporteri “tunari” au fost opriţi de poliţişti pentru verificare, însă totul s-a terminat cu bine.


UPDATE, 29 mai, ora 17:06 /

Roman Abramovici a ajuns în Baku şi va asista din tribune la finala Chelsea – Arsenal. Patronul formaţiei antrenate de Maurizio Sarri s-a cazat în acelaşi hotel în care se află şi jucătorii echipei. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.


UPDATE, 29 mai, ora 15:31 /

Doi suporteri au fost răniți miercuri după mai multe încăierări între fani la Baku. Unul dintre suporteri este un britanic care a ajuns la spital cu leziuni la cap, iar celălalt este un rus implicat într-o bătaie într-un bar. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Azerbaidjan a anunțat că ambii pacienți sunt în afara oricărui pericol.


LIVE BLOG finala Europa League: Chelsea – Arsenal! Emery, specialistul competiției

Unai Emery este asul din mâneca lui Arsenal în această finală. Antrenorul este specialist în Europa League, reușind să câștige nu mai puțin de trei trofee la rând cu Sevilla, între 2014 și 2016. Antrenorul spaniol poate ridica din nou trofeul și să salveze sezonul lui Arsenal. Însă, cu toate acestea, Chelsea este favorita caselor de pariuri la victorie. Echipa lui Maurizio Sarri a avut un sezon de uitat, în care nu a contat nici măcar un moment în lupta pentru titlu, iar cu o victorie în Europa Legue, Chelsea și-ar salva sezonul.

Arsenal nu a câștigat niciun trofeu european după 25 de ani. “Tunarii” au câștigat doar Cupa Cupelor (1994), iar de atunci echipa londoneză a jucat doar o finală de Champions Legue, în 2006, pierdută cu Barcelona la Paris, scor 1-2. În schimb, Chelsea a câștigat toate trofeele europene: UEFA Champions League (2012), Europa League (2013), Cupa Cupelor (1971, 1998), Supercupa Europei (1998).

Unai Emery, antrenor Arsenal
LIVE BLOG finala Europa League: Chelsea – Arsenal, ora 22:00! Duel britanic în finala de la Baku Arsenal will play against Chelsea in the UEFA Europa League on 29 May 2019. Photo: Tim Goode/PA Wire/dpa

Cum arată parcursul celor două echipe în competiție

“Albaștrii” au câștigat Europa League destul de recent, în 2013. Atunci, în parcursul spre trofeu, Chelsea a eliminat și Steaua în optimi, obținând cu greu calificarea: 0-1 și 3-1. În finală, Chelsea a învins Benfica, scor 2-1. Atunci, victoria a venit în prelungiri după golul marcat de sârbul Branislav Ivanovic, în minutul 90+3. La 6 ani distanță, londonezii sunt la un pas de un nou trofeu.

Arsenal și Chelsea au început parcursul în grupele competiției. Echipa lui Emery a încheiat pe primul loc o grupă cu Sporting Lisabona, Vorskla Poltava și Qarabag. În fazele eliminatorii, Arsenal a trecut pe rând de Bate Borisov (3-1 la general), Rennes – Arsenal (3-4), Arsenal – Napoli (3-0) și Arsenal – Valencia (7-3).

De cealaltă parte, Chelsea s-a impus în grupa BATE Borisov, MOL Vidi și PAOK Salonic. În fazele eliminatorii, Chelsea a trecut de Malmo (5-1), Dinamo Kiev (8-0), Slavia Praga (5-3) și Eintracht Frankfurt (1-1, 3-4 pen.).

Hazard, Luiz și coechipierii săi salută publicul
LIVE BLOG finala Europa League: Chelsea – Arsenal, ora 22:00! Duel britanic în finala de la Baku

Fanii ambelor echipe, nemulțumiți de locul de disputare al finalei

La ultimul antrenament al lui Chelsea au fost multe tensiuni. David Luiz și Gonzalo Higuain s-au luat la ceartă. Antrenorul Maurizio Sarri a asistat la cearta jucătorilor săi şi nu s-a implicat. Mai mult decât atât, antrenorul italian a părăsit şedinţa de pregătire, iar în drumul spre vestiar şi-a aruncat pe jos şapca, după care a lovit-o cu piciorul. De cealaltă parte, spiritele au fost calme la Arsenal. Unai Emery a avut un discurs de 5 minute înainte de începutul antrenamentului oficial, iar “tunarii” au avut o atitudine pozitivă înainte de acest ultim act.

Stadionul din Baku
LIVE BLOG finala Europa League: Chelsea – Arsenal, ora 22:00! Duel britanic în finala de la Baku

Finala va avea loc miercuri, de la ora 22:00 pe Stadionul Olimpic din Baku, o arenă ultramodernă de 70.000 de locuri. Finalistelor li s-au acordat doar câte 6000 de bilete pentru fani, însă ambele echipe au returnat aproximativ 2000 de bilete nevândute. Fanii nu s-au înghesuit să le cumpere din cauza distanței mari de parcurs de la Londra la Baku. Ironia face ca finala să fie disputată de două echipe a căror stadioane se află la aproximativ 15 km unul față de celălalt.

  • 1 trofeu Europa League a câștigat Chelsea (2013)
  • 3 trofee a câștigat Unai Emery (2014-2016)
  • 50 de milioane de euro este miza pentru Arsenal, care dacă pierde ratează Champions League