Sport

Finala Europa League, Villarreal – Manchester United. Solskjaer a vrut să-l schimbe pe De Gea înaintea penalty-urilor

FANATIK.RO vă prezintă toate amănuntele legate de finala Europa League din acest sezon, Villarreal - Manchester United.
27.05.2021 | 10:35
Finala Europa League Villarreal  Manchester United Solskjaer a vrut sal schimbe pe De Gea inaintea penaltyurilor
ADVERTISEMENT
27-05-2021
14:50

Solskjaer a ratat înlocuirea care putea schimba finala

Managerul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, a recunoscut că pentru un moment s-a gândit să-l schimbe pe portarul David De Gea înaintea loviturilor de departajare.

”Înaintea penalty-urilor îți imaginezi fiecare scenariu. Mi-a trecut prin minte să-l schimb pe De Gea, dar am fost încrezător că David e pregătit pentru această loterie. Orice se poate întâmpla la loviturile de pedeapsă și am decis să merg pe mâna portarului care a jucat tot meciul.

Desigur, șuturile au fost de înaltă calitate, dar nu am făcut suficient timp de 120 de minute pentru a marca mai multe goluri”, a declarat norvegianul la conferința de presă, conform As.

27-05-2021
07:37

Ole Gunnar Solskjaer, devastat după ce a pierdut finala Europa League

Deși Manchester United a terminat pe locul 2 în Premier League, Ole Gunnar Solskjaer a fost extrem de dezamăgit la finalul meciului cu Villarreal. „Diavolii roșii” au rămas atfel fără trofeu câștigat din 2017.

„Ne-am descurcat bine în acest sezon. Începutul a fost dificil. Nu am avut pre-sezon şi am pierdut trei din primele şase meciuri. Am tras tare în campionat, poate am ajuns mai aproape de vârf decât am crezut şi am ajuns într-o finală

Dar trebuie să câştigi finala pentru a face un sezon bun. Acum nu este momentul să arătăm cu degetul spre ceea ce aş fi făcut altfel. Dar când termini fără trofeu nu ai făcut totul bine. Ne apropiem din ce în ce mai mult şi mai bine.

Am fost la un şut de un trofeu şi de o noapte bună. Trebuie să avem dorinţa de a ne întoarce anul viitor şi de a ne îmbunătăţi. Singura cale de a obţine marjele de partea ta este să munceşti mai mult şi mai bine”, a spus Ole Gunnar Solskjaer, la finalul meciului pierdut cu Villarreal.

27-05-2021
06:49

Fotbaliștii lui Villarreal au transformat 11 din 11 penalty-uri fără să fi pregătit momentul departajării

Villarreal a reușit o performanță extraordinară cucerind trofeul Europa League, după executarea loviturilor de departajare, în fața celor de la Manchester United, iar tehnicianul spaniolilor oferit o declarație care a uimit fanii fotbalului de pe întregul continent. Spaniolii au transformat toate cele 11 lovituri de la punctul cu var, fără să fi exersat acest procedeu.  

”Loviturile de departajate nu sunt atât de mult o loterie: trebuie să ai un cap tare în momentul de maximă presiune al execuţiei, iar jucătorii au fost fabuloşi. Încerc să le ofer tot ce le permite să lucreze mai bine şi să-şi cunoască adversarul, lucruri care să-i facă să crească în adversitate.

Trebuie să răspunzi întotdeauna prezent în faţa circumstanţelor. În acest sezon, nu am lucrat la penalty-uri la antrenamente, dar jucătorii au fost fabuloşi. Este uimitor şi minunat că toată lumea a înscris”, a declarat antrenorul Unai Emery, după finala Europa League.

27-05-2021
06:01

Yeremy Pino a devenit cel mai tânăr fotbalist din istorie care câștigă Europa League

Titular în fața lui Manchester United, Yeremy Pino a fost înlocuit în minutul 77 cu Paco Alcacer. La numai 18 ani și 218 zile, mijlocașul spaniol a devenit cel mai tânăr fotbalist din istorie care cucerește trofeul UEFA Europa League.

Pino a detronat astfel recordul lui Van Persie, care, în 2002, a câștigat Cupa UEFA cu Feyenoord. Sezonul acesta, Yeremy are 36 de apariții în tricoul „Submarinului galben” în toate competițiile, el reușind să înscrie de șapte ori. Sezonul acesta, Pino a mai doborât un record. A devenit cel mai tânăr fotbalist care dă gol pe terenul lui Real Madrid în secolul 2021, în ultima etapă, atunci când „galacticii” s-au impus cu 2-1.

 

27-05-2021
05:28

Etienne Capoue a fost desemnat MVP-ul finalei Europa League

La finalul meciului dintre Villarreal și Manchester United, Etienne Capouea primit din partea Comisiei Tehnice a UEFA titlul de „omul meciului”. Francezul le-a luat astfel fața lui Gerard Moreno, cel care a deschis scroul la Gdansk, și portarului Geronimo Rulli, care a apărat lovitura de pedeapsă executată de David De Gea și a transformat-o pe cea decisivă.

„A fost excelent în rolul său ca mijlocaș defensiv. A fost implicat în multe acțiuni la mijlocul terenului și a fost esențial în tactica lui Villarreal. În plus, a fost puternic în dueluri”, a spus Dušan Fitzel, unul dintre reprezentații Comisiei Tehnice.

Această distincție a fost primită în trecut de super fotbaliști precum Eden Hazard (2019), Antoine Griezmann (2018), Ivan Rakitic (2014), Radamel Falcao (2011 și 2012) sau Diego Forlan (2010). Capoue are 32 de ani și joacă din ianuarie 2021 la Villarreal, de la Watford.

26-05-2021
15:22

Președintele lui Villarreal a fost interzis de UEFA la finală

Fernando Roig, președintele lui Villarreal, a primit interzis de la UEFA să asiste la finala Europa League, pe care echipa sa o va susține împotriva lui Manchester  United. El a fost infectat cu coronavirus în urmă cu zece zile, dar testul efectuat marți a ieșit negativ, astfel că s-a deplasat la Gdansk la bordul unui avion privat.

Cu toate acestea, forul europeean nu i-a dat acceptul să fie în tribune la marea finală. „Comisia medicală UEFA a considerat că nu a trecut suficient timp de la data la care a contractat virusul ca să poată fi alături de echipa sa conform protocolului. Văzând că îi este imposibil să împărtășească acest moment istoric cu restul delegației, președintele a decis să se întoarcă acasă”, se arată într-un comunicat al clubului Villarreal.   

26-05-2021
13:47

Străzile din Gdansk, luate cu asalt de suporteri

9500 de spectatori vor fi prezenți la finala UEFA Europa League, 25% din capacitatea de 43,615 a stadionului Energa. Până la 22:00, ora de start a confruntării dintre Villarreal și Manchester United, fanii celor două echipe au luat cu asalt străzile din Gdansk, cele două galerii întrecându-se în cântece și torțe.

Fanii celor două formații au primit fiecare câte 2000 de tichete, în timp ce restul biletelor au putut fi accesate la liber, în special de microbiștii polonezi.

26-05-2021
12:09

Pau Torres, ca și transferat pe Old Trafford

Stoperul spaniol Pau Torres e probabil în fața ultimului său meci la Villarreal. Acesta are șanss mari să fie cumpărat de Manchester United cu 50 de milioane de euro, deși clauza sa de reziliere este de 65 de milioane de euro, după cum anunță cotidianul AS. Interesată de el este însă și Real Madrid. 

Fundașul are doar 24 de ani și e printre cei mai valoroși pe postul său în campionatul Spaniei. Torres e născut și crescut la Villarreal și va face parte din lotul naționalei lui Luis Enrique pentru Campionatul European.

În acest sezon, Pau a jucat pentru „Submarinul galben” în 33 de meciuri de campionat, perioadă în care a înscris două goluri.

 

26-05-2021
10:58

Schweinsteiger si Rooney, susținere masivă pentru Manchester United

Bastian Schweinsteiger și Wayne Rooney rămân suporteri înfocați ai lui Manchester United, echipă alături de care au cucerit trofeul Europa League în 2017. Fostul căpitan al „diavolilor roșii” s-a deplasat personal la Gdansk pentru a îi încuraja pe Solskjaer și ai lui. Rooney a postat și o fotografie pe Instagram, în care apare alături de fiul său, și mesajul „Polonia, venim!”.

În schimb, Bastian Schweinsteiger a postat o poza cu el, de pe vremea în care evolua în tricolul „diavolilor roșii”, însoțită de mesajul „Dragi fani ai lui Manchester United, astăzi este o zi bună să câștigăm Europa League. Vă țin pumnii și multă baftă!”.

Neamțul a jucat pe Old Trafford între 2015 și 2017, perioadă în care și-a trecut în palmares Europa League și o un trofeu FA Cup.

26-05-2021
09:39

Ole Gunnar Solskjaer, amuzant la conferința de presă

Ole Gunnar Solskjaer a fost protagonistul unui moment hilar la conferința de presă de dinaintea finalei cu Villarreal. Telefonul norvegianului a sunat de două ori în timp ce prefața duelul cu „Subarinul galben”

În urma acestui eveniment, managerul lui Manchester United a afirmat că urmează o amendă pentru el: „Îmi cer scuze, mi-a sunat telefonul, greșeala mea. Da, acum sigur o să apară o amendă (n.r după ce telefonul sună a doua oară). O să mă ocup de ea”, a spus Solskjaer.

Solskjaer, care se află în fața primei sale finale în calitate de antrenor al lui United, a încălcat protocolul UEFA la conferințele de presă, astfel că acum va urma să primească o amendă.

26-05-2021
08:49

Fanii lui Man United au fost atacați de hoți

Mai mulți fani ai lui Manchester United au fost răniți seara trecută după ce au fost atacați de mai mulți localnici polonezi înaintea finalei cu Villarreal. 2000 de suporteri englezi au venit la Gdansk pentru a îi susține pe „diavolii roșii”, dar seara de dinaintea meciului n-a fost una de bun augur pentru trei dintre aceștia.

Mai mulți indivizi mascați îmbrăcați în haine negre i-au atacat pe fanii echipei lui Ole Gunnar Solskjaer. Un bar din orașul polonez a fost devastat, atacatorii lăsând în urmă mese și scaune rupte. Din fericire, victimele nu au suferit răni majore.

„Staff-ul clubului nostru este alături de suporterii lui lui United în Gdansk începând de azi-noapte și continuând astăzo, după ce unii dintre ei au fost atacați la ieșirea dintr-un bar”, se arată într-un comunicat al grupării din Manchester.

 

 

 

Miercuri, 26 mai, oraşul polonez Gdansk va fi gazda finalei ediţiei 2020-2021 a Europei League, dintre Villarreal şi Manchester United. Conform normelor UEFA accesul suporterilor pe stadion va fi permis în limita a 25 la sută din capacitatea stadionului Miejski.

Echipa spaniolă a reuşit să o elimine în semifinale pe Arsenal, stricând astfel posibilitatea ca ambele finale de cupe europene din acest sezon să se joace exclusiv între reprezentantele Premier League. A fost 2-1 în Spania iar la retur oamenii lui Unai Emery au rezistat eroic asaltului tunarilor şi chiar au avut câteva bune şanse, pe contraatac, să dea lovitura.

ADVERTISEMENT

Pentru Unai Emery a fost o dulce răzbunare faţă de clubul londonez care acum câţiva ani renunţa cu mare uşurinţă la serviciile sale şi pentru faptul că astfel a fost nevoit să pună capăt şi unei frumoase relaţii pe care o avea cu o englezoiacă, în apropiere de Londra.

Manchester United a trecut lejer de Roma în semifinale

Manchester United a obţinut biletele pentru ultimul act al competiţiei extrem de facil. Roma a dat impresia la meciul tur, pe Old Trafford, că ar putea provoca o surpriză, conducând cu 2-1 la pauză, însă ultimele 45 de minute au reprezentat un iureş total al băieţilor lui Ole Gunnar Solskjaer, care au câştigat partida cu scor de tenis, 6-2. La retur a fost o formalitate, italienii reuşind un succes de palmares, cu scorul de 3-2.

ADVERTISEMENT

Va fi o partidă foarte interesantă în care se vor întâlni reprezentanţii a două şcoli de fotbal diferite. Pe de o parte tehnicitatea celor de la Villarreal, pe de cealaltă pragmatismul de tip britanic, în care principalul nu este spectacolul, ci atingerea obiectivului.

Unai Emery, talismanul victoriilor în Europa League

Din ciocnirea acestor două stiluri diferite de abordare a jocului poate ieşi un meci viu, intens, de mare angajament, dar în acelaşi timp şi cu acţiuni cursive, periculoase la cele două porţi. Sunt şi doi tehnicieni de foarte bună calitate pe băncile tehnice. Unai Emery are deja o carte de vizită impresionantă, trei succese în Europa League. Ole Gunnar Solskjaer a făcut doi ani şi jumătate de când e la United şi locul 2 în campionat la final de sezon este o bună recomandare.

ADVERTISEMENT

Villarreal a pierdut în ultima etapă din La Liga într-un mod dramatic la Madrid, în faţa lui Real, în ultimele minute, cu scorul de 2-1, după ce a deschis scorul în prima repriză şi a păstrat avansul până în ultimele zece minute, când Real a întors inutil, pentru că nu mai putea opri drumul spre titlu al vecinei şi rivalei Atletico.

Villarreal ar putea ajunge în grupele Champions League

În schimb, pentru Villarreal rezultatul a fost unul cu impact nedorit, pentru că se afla în cursă cu Real Sociedad şi Betis Sevilla pentru un loc în Europa League. Cu acest eşec a terminat pe locul 7, urmând a merge, dacă va pierde finala de la Gdansk, în a treia competiţie europeană, Conference League.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au dublu scop să câştige trofeul. Ar fi prima lor mare performanţă din istoria clubului şi în acelaşi timp, conform regulamentului UEFA, ar beneficia de acest succes pentru a fi prezentă sezonul viitor în grupele Champions League.

United a mai câştigat trofeul în 2017

La United e simplu, este clar vorba de dorinţa mare de a câştiga trofeul, pe care l-a mai obţinut în 2017 cu Jose Mourinho şi atunci s-a aplicat pentru singura dată prevederea cu învingătoarea calificată în Champions League.

La capitolul absenţe notabile doar United ar avea ceva probleme, în sensul în care dacă nu îşi va reveni va lipsi de la finală unul dintre fundaşii centrali de bază, recordman de transfer pentru acest post, Harry Maguire, adus de la Leicester în 2019 pentru 80 de milioane lire sterline. Absent sigur este atacantul francez Anthony Martial şi de asemeni brazilianul Fred are şanse mici de a fi pe teren.

ADVERTISEMENT