Fotbal intern

Live Blog Irlanda de Nord-România. „Tricolorii”, din nou în galben. Câți spectatori vor asista la meci

Live Blog Irlanda de NordRomania Tricolorii din nou in galben Cati spectatori vor asista la meci
ADVERTISEMENT

Meciul Irlanda de Nord – România are loc miercuri, 18 noiembrie, la Belfast, în cadrul ultimei etape a grupei 1 a Diviziei B din Liga Naţiunilor. România va juca la victorie acest meci, deşi nu mai are nici o şansă la câştigarea grupei, pentru că speră să prindă urna a doua la tragerea la sorţi pentru CM 2022.

În grupa noastră situaţia a fost puternic bulversată de faptul că naţionala Norvegiei nu a putut juca ultimele ei două meciuri, la Bucureşti, cu România, pe 15 noiembrie şi ceea ce probabil ar fi fost finala pentru promovarea în Divizia A, miercuri, 18 noiembrie, în Austria.

ADVERTISEMENT

Nordicii nu au primit permisiunea din partea Ministerului Sănătăţii din ţara lor de a face deplasarea pentru aceste două partide pentru un singur caz de coronavirus în lot. UEFA urmează să ia decizia asupra deznodământului ultimelor două meciuri ale vikingilor, cel mai probabil eşec la masa verde sau, mai puţin probabil, rezultat determinat prin tragere la sorţi.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 14:02 / În urma ședinței tehnice din această dimineață, s-au stabilit ultimele detalii organizatorice ale meciului de diseară dintre naționalele Irlandei de Nord și României. Jucătorii noștri vor evolua în echipament complet galben, în timp ce gazdele vor îmbrăca tricouri verzi, șorturi albe și jambiere verzi.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a stabilit și numărul exact de spectatori care vor putea asista la partidă. Este vorba de 1.060 de fani ai gazdelor, care vor lua loc la tribuna a II-a și la cele două peluze ale stadionului Windsor Park.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 08:54 / Echipa națională a României a efectuat marți seară antrenamentul oficial pe stadionul Windsor Park din Belfast.

ADVERTISEMENT

Deși vremea a fost stabilă în timpul ședinței de pregătire, în ciuda faptului că reprizele de ploaie sunt destul de dese, temperatura a fost una scăzută, la fel cum se anunță și la ora jocului cu Irlanda de Nord.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 18:05 / Selecționerul Irlandei de Nord, Ian Baraclough a detaliat situația echipei sale, înainte de duelul cu România: „Davis, Lafferty și Saville au părăsit lotul din motive personale, avem alți doi accidentați, Thompson și McGinn nu sunt apți după ce au lipsit și cu Austria. Mă reîntâlnesc acum cu Mirel Rădoi, al treilea meci foarte repede unul împotriva celuilalt, după duelul la U21 și cel la nivel de seniori în septembrie. Trebuie să ne ridicăm la un nivel care să ne permită să facem față, pentru că România vine cu încredere după o victorie. Trebuie să ne facem jocul mâine pentru că în primele două jocuri din această lună eu cred că am arătat foarte-foarte bine din punct de vedere al jocului”, a spus antrenorul, citat de site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 noiembrie, ora 17:28 / Meciul dintre Irlanda de Nord și România se va disputa pe Windsor Park. Pe tricolori în așteaptă condiții dificile la Belfast. Până la ora meciului va ploua, iar temperatura va fi de 7 grade Celsius.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 15:51 / Steven Davis, căpitanul obişnuit naţionalei Irlandei de Nord, nu va evolua împotriva României. Fotbalistul a părăsit lotul selecţionatei sale din cauza unor probleme personale, după cum a anunţat federaţia nord-irlandeză.

Mijlocaşul Steven Davis (35 de ani) este recordmanul de selecţii (124), marcatorul a 12 goluri pentru naţională şi coechipier la Rangers cu Ianis Hagi.

Pe lista absenţilor se mai numără George Saville (Middlesbrough), care de asemenea a părăsit cantonamentul din motive personale, iar Niall McGinn (Aston Villa) şi Jordan Thompson (Stoke) sunt incerţi după accidentări suferite contra Slovaciei. Ultimii doi nu au evoluat nici în meciul cu Austria


UPDATE, 17 noiembrie, ora 08:16 / Federația Nord-Irlandeză de Fotbal  a anunțat că partida cu România, ultima din Liga Națiunilor, se va disputa cu aproximativ 1.000 de suporteri în tribune. Protocolul UEFA permite ca la partidele organizate de ea să poată asista spectatori până la 30% din capacitatea stadionului, dar numai dacă legislația locală este de acord cu accesul fanilor în tribune.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 22:01 / După un zbor de aproape patru ore, delegația echipei naționale a României a ajuns la Belfast pentru meciul cu Irlanda de Nord.

Pe tricolori i-a întâmpinat o vreme rece, 5 grade Celsius, la sosirea în capitala nord-irlandeză.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 20:12 / Selecționerul echipei naționale a Irlandei de Nord, Ian Baraclough, i-a amenințat pe tricolori că nu vor avea un meci ușor la Belfast.

”Au apărut multe semne de întrebare privind această grupă, după ce s-a întâmplat cu meciul România – Norvegia. Cred că am avut o mentalitate bună contra Austriei. Ei se aşteptau să fim demotivaţi, dar băieţii au arătat ce pot. În unele momente, am jucat excelent, am fost greu de străpuns în apărare.

Vrem să încheiem acest program din toamnă într-o notă pozitivă. Dacă vom învinge România, vom avea şansa să rămânem la acest nivel în Liga Naţiunilor. Şi cred că acest grup de jucători merită. Trebuie să ne recuperăm şi să ne pregătim bine pentru meciul cu România”, a declarat Baraclough.


 

UPDATE, 16 noiembrie, ora 18:17 / Delegația echipei naționale a României a plecat în această după-amiază spre Belfast pentru partida cu Irlanda de Nord, ultima din grupa de Liga Națiunilor.

Zborul va dura în jur de patru ore. De la aeroport, tricolorii vor merge direct la hotelul din capitala Irlandei de Nord unde vor fi cazați.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 16:05 / FRF a anunțat că fotbaliștii lui Mirel Rădoi vor evolua la Belfast cu banderole negre pe brațe în memoria victimelor incendiului de la Piatra Neamț. De asemenea, Federația a invitat oamenii să doneze pentru ajutorarea familiilor celor dispăruți.

„Tragedia petrecută la Spitalul Piatra Neamț ne-a înfiorat și atât Federația Română de Fotbal, cât și Echipa Națională, sunt alături de victimele incendiului și de familiile celor dispăruți. Campania noastră de susținere concretă are nevoie însă și de sprijinul suporterilor români! Intră și donează AICI.

La solicitarea Federației Române de Fotbal, tricolorii au primit acceptul UEFA pentru a purta banderole negre la Belfast în partida oficială cu Irlanda de Nord. Totodată, forul continental a acceptat păstrarea unui moment de reculegere în startul partidei.

Mulțumim Federației nord-irlandeze pentru acceptarea acestui demers și transmitem condoleanțele lor pentru familiile victimelor, delegatului UEFA la partidă pentru sprijin și forului continental pentru acceptarea inițiativei noastre”


UPDATE, 16 noiembrie, ora 14:25/ UEFA a anunțat brigada de arbitri care va conduce duelul Irlanda de Nord – România, programat pentru data de 18 noiembrie. Duelul va fi oficial de arbitri din Elveția. La centru se va afla Sandro Scarer (32 de ani), iar la cele două tușe vor fi Bekim Zogaj și Jonas Erni. Al patrulea oficial va fi Fedayi San. Scharer a mai arbitrat în 2017 partida România – Kazahstan 3-1, disputată la Ploiești tot în Liga Națiunilor.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 12:15 / Vin vești bune și dinspre naționala lui Mirel Rădoi, după ce „tineretul” a fost testat fără a fi descoperit vreun caz de coronavirus. Aceeași situație este și la seniori, anunță FRF: „Au sosit rezultatele testării oficiale COVID impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei de miercuri cu Irlanda de Nord, testare efectuată ieri la Mogoșoaia de instituția medicală acreditată UEFA. Rezultate negative pentru toți tricolorii și membri staff-ului! Astăzi decolăm spre Belfast cu un singur gând: VICTORIE!”, se arată pe site-ul Federației.


România aşteaptă de la UEFA decizia privind rezultatul cu Norvegia

De aceea şi tricolorii merg la Belfast neştiind dacă fac deplasarea având cele trei puncte cu Norvegia, situaţie în care sunt siguri de rămânerea în divizia B a Ligii Naţiunilor sau partida cu Irlanda de Nord va fi pe viaţă şi pe moarte pentru supravieţuire.

Jocul mai are şi altfel de importanţă pentru România. Naţionala lui Mirel Rădoi se află în luptă cu Slovacia şi Rusia pentru a se clasa pe un loc în ierarhia FIFA care să îi aducă accesul în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor CM 2022.

Tricolorii, gest superb pentru victimele de la ATI Piatra Neamţ

Dacă verdictul partidei România – Norvegia va fi cel mai firesc, victorie la masa verde pentru noi, naţionala Irlandei de Nord va fi marea perdantă, fiind retrogradată, cu un singur punct, faţă de şapte cât ar face tricolorii, partida de miercuri rămânând doar una de palmares pentru insulari.

Duminică, la ora la care ar fi trebuit să aibă loc partida cu Norvegia, jucătorii echipei naţionale au intrat pe teren la centrul de pregătire de la Mogoşoaia, unde au disputat o partidă scurtă, pe durata a două reprize de 15 minute, iar tricourile folosite vor fi trimise la Piatra Neamţ pentru a fi vândute şi banii daţi victimelor şi familiilor celor decedaţi în tragedia de la ATI.

Tricolorii au urmărit la TV Austria – Irlanda de Nord

Toţi jucătorii sunt în perfectă condiţie fizică şi ultimele testări făcute înainte de meciul cu Norvegia au ieşit negative la întregul grup, dar vor urma noi testări şi înaintea deplasării în Irlanda de Nord.

Duminică seară o mare parte dintre tricolori au urmărit în faţa micului ecran meciul Austria – Irlanda de Nord, cu un final absolut nebun, oaspeţii deschizând scorul cu un sfert de oră înainte de final, dar Austria a reuşit două goluri în utimele şapte minute şi a câştigat, promovând în Divizia A.

ADVERTISEMENT