Fotbal international

LIVE BLOG La Liga 2019 etapa a 2-a. Barcelona, doar cu Griezmann în atac!

24.08.2019 | 16:47
LIVE BLOG La Liga 2019 etapa a 2a Barcelona doar cu Griezmann in atac

Etapa a 2-a din La Liga se întinde doar pe durata a trei zile, în loc de patru, cum a fost în sezoanele anterioare, ca urmare a faptului că Liga Profesionistă de fotbal nu a mai acceptat disputarea nici unui meci în ziua de luni. Aşadar, cele zece partide din cadrul rundei cu numărul 2 se vor juca de vineri până duminică, asdică între 23-25 august şi acest lucru după revolta cluburilor, pentru că iniţial decizia Ligii privea interdicţia de jocuri inclusiv pentru ziua de vineri! La presiunea cluburilor s-a acceptat această formulă de compromis: vineri da, luni nu.

LIVE BLOG La Liga 2019 etapa 2

Dintre cele trei echipe cu pretenţii la titlu doar Barcelona a călcat foarte strâmb în primele 90 de minute ale sezonului, învinsă de o execuţie care iese odată în viaţă a veteranului Aduriz (38 ani) la Bilbao, în minutul 90! Cele două grupări din Madrid au pornit cu dreptul. Atletico a avut mult de muncit acasă cu vecinii de la Getafe în primul derby al capitalei chiar la debut de sezon, dar Morata a punctat odată şi bine. Real Madrid a demonstrat la Vigo o altă faţă de meciurile amicale şi proscrisul Gareth Bale a purtat echipa lui Zidane spre un 3-1 clar, chiar şi după eliminarea lui Luka Modric.

Acum Barcelona va juca acasă împotriva unei echipe incomode rău când joacă afară, Betis Sevilla şi meciul se anunţă cu mult mai periculos, deoarece în atac îl mai are apt doar pe noul venit, francezul Antoine Griezmann. Decizia la Messi se va da de către doctori abia în ziua partidei, adică duminică, 25 august. Însă Luis Suarez şi Ousmane Dembele sunt clar out pentru cel puţin o lună.

LIVE BLOG La Liga etapa 2. Joao Felix,. noul star al lui Atletico Madrid

Atletico, la al doilea derby de Madrid consecutiv

Real Madrid pare a avea parte acasă, sâmbătă, de un joc de antrenament cu public, în compania echipei patronate de brazilianul Ronaldo, Valladolid. Sunt şanse reduse ca Valladolid să poată pune probleme oamenilor lui Zinedine Zidane, chiar dacă nu va juca Luka Modric. Atletico Madrid are un început ciudat de campionat, pentru că două etape la rând nu iese din capitală, pregătindu-se din nou de un derby, de această dată pe terenul lui Leganes şi ar putea avea, ca şi Real, punctaj maxim.

LIVE BLOG La Liga etapa 2. Proscrisul Gareth Bale a fost cel mai bun om al Realului la Vigo

Dintre echipele de Europa doar Sevilla lui Julen Lopetegui ar putea face şi ea şase puncte în două etape, pentru că este favorită să ia toate punctele pe terenul Granadei, meci uvertură a etapei,vineri, 23 august. Sevilla a jucat tot afară în prima etapă şi a învins cu 2-0 pe Espanyol Barcelona, care este mult mai puternică decât nou promovata Granada.

Programul etapei a 2-a din La Liga

Vineri, 23 august

ora 21:00 Granada – Sevilla

ora 23:00 Levante – Villarreal

Sâmbătă, 24 august, ora 22:00

Ora 18:00 Osasuna – Eibar

ora 20:00 Real Madrid – Valladolid

Celta Vigo – Valencia

Getafe – Athletic Bilbao

Duminică, 25 august, ora 18:00

Alaves – Espanyol

Mallorca – Real Sociedad

ora 20:00 Leganes – Atletico Madrid

ora 22:00 Barcelona – Betis Sevilla