Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 12-a. Valencia, victorie pe terenul lui Espanyol. Real Madrid și Barcelona, pași greșiți în campionatul Spaniei

LIVE BLOG La Liga etapa a 12a Valencia victorie pe terenul lui Espanyol Real Madrid si Barcelona pasi gresiti in campionatul Spaniei
ADVERTISEMENT

Etapa a 12-a din La Liga s-a restrâns pe durata a numai două zile, sâmbătă, 2 noiembrie şi duminică, 3 noiembrie, ca urmare a faptului că fiind etapă intermediară la mijloc de săptămână, care s-a încheiat abia joi, iar vineri nu a mai fost programat nicu un meci. Sevilla a terminat la egalitate derby-ul cu Ateltico Madrid, 1-1, Real Madrid s-a încurcat cu Betis, 0-0 chiar pe „Santiago Bernabeu”, iar Barcelona a suferit o umilință pe terenul lui Levante, care au câștigat cu 3-1 și care au marcat 3 goluri în 7 minute.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 17:00 / Meciurile de astăzi din La Liga:

Valladolid – Mallorca 3-0

Villarreal – Athletic Bilbao 0-0

Osasuna – Alaves 4-2 

Leganes – Eibar 1-2

Celta Vigo – Getafe 0-1 

Granada – Real Sociedad 1-2


UPDATE, 2 noiembrie, ora 22:00 / Real Madrid – Betis 0-0. În minutul 9 Eden Hazard a deschis scorul pentru „los blancos”, dar golul lui a fost anulat cu VAR pentru că se afla în offside.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 2 noiembrie, ora 20:12 / Sevilla – Atletico Madrid 1-1 (F. Vazquez 28 / A. Morata 60)


UPDATE, 2 noiembrie, ora 19:12 / Luis Suarez s-a accidentat și a ieșit în minutul 41 de pe teren, în urma unor probleme musculare la piciorul drept. În următoarele zile, atacantul uruguaian va face mai multe teste pentru a vedea cât de gravă este leziunea.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 18:25 / Levante a întors scorul cu Barcelona în doar 7 minute. Jose Campana în minutul 61, Borja Mayoral în minutul 63 și Nemanja Radoja 68 au întors scorul în doar 7 minute. Lionel Messi a mai înscris încă o dată pentru 3-2, dar golul său a fost anulat în urma consultării arbitrajului video. VIDEO CU REZUMATUL AICI.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 noiembrie, ora 18:01 / Lionel Messi a stabilit încă un record la Barcelona. În urma reușitei din minutul 38 al duelului cu Levante, starul argentinian a ajuns la al 500-lea gol marcat cu piciorul stâng pentru catalani.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 16:35/ Valencia a câștigat primul meci al rundei. La Barcelona, cu Espanyol, liliecii s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduși. Scorul a fost deschis de Roca, care a transformat un penalty în minutul 31, iar victoria Valenciei a fost adusă de Dani Parejo (penalty – min. 69) și Gomez (min. 80). Astăzi se mai joacă:

ADVERTISEMENT
  • Levante – Barcelona 3-1
  • Sevilla – Atletico Madrid, ora 19:30
  • Real Madrid – Betis, ora 22:00

LIVE BLOG La Liga etapa a 12-a

Este confruntarea dintre Julen Lopetegui, cel care a fost timp de doi ani selecţionerul Spaniei, dar la Real Madrid nu a rezistat decât câteva luni şi Diego Simeone. Atletico a făcut în vară investiţii serioase, dar nu pare a avea forţa de a se bate la titlu, pierzând deja puncte importante acasă sau afară cu echipe aflate sub cota sa. Sevilla nu impresionează nici ea printr-o eficacitate deosebită, fiind departe perioada când înscria la foc automat, dar joacă pragmatic şi câştigă la scoruri strânse, de multe ori chiar pe final de meci.

Atletico va fi în continuare lipsită de piese importante în sistemul defensiv, Vrsaljko, Gimenez şi Savic, dar ceea ce resimte cel mai mult echipa lui Diego Simeone este absenţa fantezistului Joao Felix, cel pentru care madrilenii au plătit în vară 126 de milioane euro, record de transfer în istoria clubului. Şi bookmakerii acordă o cotă uşor mai redusă Sevillei, 2,40, faţă de 2,85 pentru oaspeţi.

ADVERTISEMENT
La Liga etapa a 12-a. Diego Simeone are câţiva absenţi de marcă

Barcelona joacă în deplasare, cu Levante

Pentru că săptămâna viitoare avem a patra etapă din grupele cupelor europene, vor juca tot sâmbătă şi Barcelona şi Real Madrid, astfel că pentru ziua de duminică nu va exista nici un nume mare pe afiş. Liderul, Barcelona, are parte de o deplasare la Valencia, unde va juca în compania celor de la Levante, formaţie care a zăpăcit pariurilev multora în runda intermediară, reuşind o victorie nescontată la San Sebastian, împotriva lui Real Sociedad.

Barcelona îl mai are accidentat doar pe francezul Samuel Umtiti, în rest toţi jucătorii sunt valizi. În schimb, Levante, are absenţe importante, trei dintre jucătorii importanţi, Oier, Rober şi Tono. În general aceste meciuri au fost bogate în goluri, anul trecut catalanii câştigând cu 5-0 în deplasare, asta poate şi pentru că în cel mai nebun meci jucat vreodată la Valencia, în 2018. Levante a reuşit să bată trupa blaugrana cu un incredibil 5-4!

Real Madrid primeşte vizita lui Betis Sevilla

Real Madrid, care a dat 5-0 în intermediară vecinilor de la Leganes, joacă tot acasă, dar cu Betis Sevilla, o echipă incomodă rău în sezoanele precedente, cu victorii pe Santiago Bernabeu, dar care sezonul acesta a început prost şi continuă destul de şovăielnic, deşi a adus perla lui Lyon, pe atacantul Fekir. Real e fără Gareth Bale şi James Rodriguez, Marcos Asensio fiind absentul pe termen lung, abia în primăvara lui 2020 ar putea reveni. Şi Betis are şase indisponibilităţi. Din nou un meci cu persdpective pentru goluri multe.

Etapa se deschide sâmbătă, la ora 14:00 cu jocul Espanyol Barcelona – Valencia. Papagalii confirmă ciudata situaţie de a fi lideri de grupă în Europa League şi pe ultimele locuri în La Liga, etapa intermediară însemnând eşecul sever cu 3-0 la Bilbao. Valencia e specailistă pentru jocuri în deplasare şi Espanyol e în mare pericol să mai piardă puncte acasă.

Programul etapei a 12-a din La Liga

Sâmbătă, 2 noiembrie

ora 14:00 Espanyol – Valencia

ora 17:00 Levante – Barcelona

ora 19:30 Sevilla – Atletico Madrid

ora 22:00 Real Madrid – Betis Sevilla

Duminică, 3 noiembrie

ora 13:00 Valladolid – Mallorca

ora 15:00 Villarreal – Athletic Bilbao

ora 17:00 Osasuna – Alaves

ora 19:30 Leganes – Eibar

ora 22:00 Granada – Real Sociedad

Clasament înaintea etapei a 12-a din La Liga

clasament La Liga
ADVERTISEMENT