Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 13-a. Program, rezultate, clasament şi informaţii de ultimă oră. Lionel Messi are mai multe goluri din lovitură liberă în ultimii 5 ani decât Juventus sau PSG

LIVE BLOG La Liga etapa a 13a Program rezultate clasament si informatii de ultima ora Lionel Messi are mai multe goluri din lovitura libera in ultimii 5 ani decat Juventus sau PSG
ADVERTISEMENT

Etapa a 13-a din La Liga are loc pe durata zilelor de vineri, 8 noiembrie şi până duminică, 10 noiembrie. Nu avem de această dată nici un meci de referinţă între echipele din plutonul fruntaş, dar oricum partidele din La Liga oferă mult spectacol prin ritmul intens şi jocul eminamente ofensiv al majorităţii echipelor.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 09:28 / Lionel Messi a înscris două goluri din lovitură liberă în meciul cu Celta Vigo și a ajuns la o statistică impresionantă. Starul argentinian a înscris mai multe goluri în ultimele 5 sezoane decât Juventus, PSG, AS Roma sau Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT
  • Lionel Messi – 22 de goluri din lovitură liberă
  • Juventus – 15 goluri
  • AS Roma – 13 goluri
  • PSG – 13 goluri
  • Olympique Lyon – 13 goluri

UPDATE, 9 noiembrie, ora 22:00/ Rezultat final:

  • Barcelona – Celta Vigo 4-1 (Messi, min 23 – penalty, 45, 48, Busquets, min. 85 / Olaza, min. 42)
ADVERTISEMENT


UPDATE, 9 noiembrie, ora 21:20/ Real Madrid a câștigat fără probleme duelul cu Eibar. Formația lui Zinedine Zidane a urcat pe primul loc al clasamentul, dar ar putea fi egalată la puncte de Barcelona, care întâlnește Celta Vigo de la ora 22:00. Toate rezultatele etapei:

  • Real Sociedad – Leganes 1-1 (Merino, min 63 / En Nesyri, min. 78)
  • Alaves – Valladolid 3-0 (Joselu, min. 26, Pina, min. 32, Perez, min 75 – penalty)
  • Valencia – Granada 2-0 (Wass, min. 74, Ferran Torres, min. 90)
  • Eibar – Real Madrid 0-4 (Karim Benzema, min. 17, 29 – penalty, Sergio Ramos, min. 20 – penalty, Valverde, min 61)
ADVERTISEMENT

LIVE BLOG La Liga etapa a 13-a

Vineri are loc un meci în care foarte mulţi pariori se vor duce chitit pe un solist de 1 la San Sebastian, unde Real Sociedad, aflată sus (locul 3, 22 puncte) după un început excelent de sezon, primeşte vizita unei echipe pe care toată lumea o vede deja retrogradată, lanterna roşie Leganes, cu numai 5 puncte.

Real Madrid va juca sâmbătă, pe terenul lui Eibar, echipă care în acest sezon e departe de evoluţiile bune din anii anteriori. Eibar ocupă abia locul 14, dar vine după ce a reuşit să lege primele două succese, acasă cu Villarreal şi la Leganes. Real are o listă de absenţi, dar care nu influenţează foarte mult (Bale, Rodriguez, Asensio, Nacho, Odriozola, Vinicius). Va fi însă noua vedetă, brazilianul Rodrygo. La Eibar madrilenii au pierdut o singură dată, chiar sezonul trecut şi au mai făcut un egal, în rest succese de patru ori.

ADVERTISEMENT
La Liga etapa a 13-a. Brazilianul Rodrygo, 18 ani, e noua stea a Madridului

Barcelona vrea răzbunare pe spatele Celtei Vigo

Barcelona joacă acasă cu o altă formaţie aflată în cădere liberă. Este vorba de Celta Vigo, formaţie care nu de puţine ori a dat replici de calitate pe Nou Camp, dar atunci galicienii nu erau prin subsolul clasamentului. Pentru că în ultimii cinci ani Barca a reuşit şi victorii cu 5-0 sau 6-1, dar acum doi ani a fost un neaştpetat 2-2. Ultimul succes Celta datează din 2014. Barca nu îi va avea pe teren pe Arthur la mijloc şi Luis Suarez în atac, ambii accidentaţi, dar faptul că vine după un neaşteptat 1-3 la Valencia, cu Levante şi după un şi mai neaşteptat 0-0 acasă cu Slavia Praga în Champions League probabil că îi va mobiliza la maxim pe Messi şi colegii lui.

Sâmbătă se mai joacă Alaves – Valladolid şi Valencia – Granada. După ce au reuşit o a doua repriză fabuloasă în Champions League cu Lille, întorcând de la 0-1 la 4-1, liliecii vor să lichideze şi Granada, formaţie promovată, dar care merge neaşteptat de bine, aflându-se pe locul 6. În La Liga Valencia e abia pe locul 13, dar cu o victorie ar egala-o la puncte pe Granada.

La Liga etapa a 13-a. Barcelona – Celta Vigo pe Nou Camp

Sevilla în alertă. E seara derbyului

Duminică sunt ultimele cinci meciuri ale etapei a 13-a. Mallorca primeşte vizita lui Villarreal, Bilbao are prima şansă acasă în faţa lui Levante, chiar dacă oaspeţii vin după un contondent 3-1 cu Barcelona, Getafe întâlneşte pe teren propriu pe Osasuna, iar Atletico Madrid pe Wanda Metropolitano pe cea mai ciudată echipă a campionatului. Espanyol Barcelona e penultima, cu doar 8 puncte, dar în Europa League a făcut instrucţie în grupă şi vine după un 6-0 administrat echipei românilor de la Ludogoreţ.

La Liga etapa a 13-a. Mereu derbyul de Sevilla a avut şi multă nervozitate

Finalul de etapă pune în alertă autorităţile din Sevilla. Pentru că pe stadionul Benito Villamarin se va juca un nou episod din derbyul oraşului. Şi rivalitatea este acerbă, ea răsfrângându-se de multe ori cel mai mult asupra suporterilor, care au provocat frecvent tulburări ale ordinii publice. Altminteri, vor fi două echipe bandajate, pentru că au cel puţin patru-cinci absenţe, unele dintre ele destul de importante, cum ar fi Carvalho, Juanmi şi Guerrero la gazde, Ocampos, Jesus Navas şi Banega la oaspeţi.

Programul etapei a 13-a din La Liga

Vineri, 8 noiembrie, ora 22:00

Real Sociedad – Leganes

Sâmbătă, 9 noiembrie

ora 14:00 Alaves – Valladolid

ora 17:00 Valencia – Granada

ora 19:30 Eibar – Real Madrid

ora 22:00 Barcelona – Celta Vigo

Duminică, 10 noiembrie

ora 13:00 Mallorca – Villarreal

ora 15:00 Athletic Bilbao – Levante

ora 17:00 Atletico Madrid – Espanyol

ora 19:30 Getafe – Osasuna

ora 22:00 Betis Sevilla – Sevilla

Clasament înaintea etapei a 13-a din La Liga

La Liga etapa a 13-a
ADVERTISEMENT