Fotbal international

Live Blog La Liga. Barcelona, victorie la limită cu liderul Real Sociedad. Atletico trece pe primul loc

16.12.2020 | 21:50
Live Blog La Liga Barcelona victorie la limita cu liderul Real Sociedad Atletico trece pe primul loc
ADVERTISEMENT

Patru zile durează etapa a 13-a din La Liga, care începe vineri, 11 decembrie și se termină luni, 14 decembrie. Este singurul campionat de top din Europa care are epilogul în prima zi a săptămânii următoare. Și această rundă se reduce la ciocnirea celor două forțe din Madrid și după aceea vin restul jocurilor.

Barcelona – Real Sociedad 2-1 (J. Alba 31, de Jong 45 / Willian Jose 27)


Real Madrid – Athletic Bilbao 3-1 (Kroos 45, Benzema 74, 90+3 / Capa 52)

Real Madrid se impune în meciul cu Athletic Bilbao, scor 3-1 şi urcă pe primul loc, la egalitate cu Real Sociedad şi Atletico Madrid, echipa lui Simeone având însă două meciuri mai puţin disputate.

ADVERTISEMENT

* Garcia a văzut două cartonaşe galbene în minutele 8 şi 13 şi a fost eliminat

rma


Real Madrid – Atletico Madrid este clar capul de afiș al acestei etape, un meci în care orgoliile sunt mari de ambele părți și jucătorii știu că după El Clasico pentru fanii Realului al doilea meci de mare impact în planul rivalității este cel cu Atletico.

Ambele protagoniste vin după meciuri grele la mijloc de săptămână în ultima etapă de Champions League. Asta înseamnă că nu au putut odihni măcar o parte dintre oamenii de bază, care la interval de numai 72 de ore revin pe gazon pentru un meci de asemenea intensitate.

ADVERTISEMENT

Duminică, 13 decembrie

Barcelona – Levante 1-0 (Messi 76) – VEZI VIDEO


Programul etapei a 12-a din La Liga

Sâmbătă, 12 decembrie

Real Madrid – Atletico Madrid 2-0 (Casemiro 15, Carvajal 63) – VEZI VIDEO

  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Lucas, Benzema, Junior Vinicius. Antrenor: Zinedine Zidane.
  • Atletico Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso – Llorente, Herrera, Koke, Carrasco – Suarez, Joao Felix. Antrenor: Diego Simeone.

Valencia – Bilbao 2-2 (Soler 26 pen., Vallejo 83 / Vilalibre 55, Garcia 79) – VEZI VIDEO


Getafe – Sevilla 0-1 (Etxeita 81 autogol) – VEZI VIDEO


Huesca – Alaves 1-0 (Ontiveros 66) – VEZI VIDEO


Duminică, 13 decembrie

  • Real Sociedad – Eibar 1-1 (Barrenetxea 20 / Enrich 65)
  • Betis Sevilla – Villarreal 1-1 (Garcia 51 / Torres 5)
  • Elche – Granada 0-1 (Suarez Charris 42)
ADVERTISEMENT

Luni, 14 decembrie

  • ora 22:00 Celta Vigo – Cadiz

Vineri, 11 decembrie

  • Valladolid – Osasuna 3-2 (Weissman 7, 76, Orellana, 56 pen. / Budimir 27, Torres 43)

Revine Luis Suarez în derbyul Madridului din etapa a 13-a în La Liga

La Real Madrid belgianul Eden Hazard pare a fi urmașul galezului Gareth Bale în privința ratei extrem de ridicate de accidentări. Starul adus de la Chelsea în vara lui 2019 pentru 100 de milioane euro plus bonusuri, s-a rupt de prea multe ori, ajungând să joace câteva meciuri după care a intrat în infirmierie. Și acum Hazard, alături de Valverde și Odegaard este incert.

La Atletico vestea excelentă este faptul că atacantul uruguayan Luis Suarez a fost declarat negativ la ultima testare anti COVID 19 și, în consecință, poate fi inclus în lot. În schimb, spaniolul de sorginte braziliană Diego Costa continuă să rămână accidentat.

ADVERTISEMENT

Barcelona joacă acasă cu Levante

În general aceste meciuri au avut parte de goluri puține, principala vină având-o echipa lui Diego Simeone, care știe să așeze de minune autobaza în propria jumătate. Ultima victorie a plăpumarilor pe terenul lui Real Madrid a fost în 2016, de atunci Real câștigând de două ori și făcând două egaluri.

Barcelona joacă duminică seară pe teren propriu cu Levante. Vine după dușul rece de acasă cu Juventus din Champions League și arată foarte clar ca o echipă fără identitate și fără nici un fel de idee de joc, mai ales la centrul terenului, unde Pjanic reclamă că este folosit prea puțin. 

Meci de mare tradiție la Valencia

Real Sociedad, fostul lider și care stă în coasta lui Atletico, pare a avea o misiune facilă acasă cu Eibar, însă surprize s-au mai văztut, deci bascii vor trebui să fie atenți la micuța echipa oaspete, extrem de imprevizibilă pe contraatac.

Un meci de mare tradiție în La Liga are loc sâmbătă, de la ora 15:00 pe Mestalla din Valencia. Liliecii primesc vizita lui Athletic Bilbao. Cele două echipe ocupă locurile 13 și 14, cu câte 13 puncte și au sezon modest. Valencia are doar o singură înfrângere, acasă cu Atletico Madrid, în ultimele cinci etape și nu cu mult timp în urmă călca în picioare acasă pe Real cu 4-1.

ADVERTISEMENT