Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 15-a. Real Madrid învinge Granada şi egalează la puncte pe Atletico

23.12.2020 | 20:32
Live Blog La Liga etapa a 15a Real Madrid invinge Granada si egaleaza la puncte pe Atletico
ADVERTISEMENT

Marţi şi miercuri s-au disputat meciurile din etapa a 15-a, penultima a anului din La Liga. Granzii Spaniei s-au impus în runda dinaintea Crăciunului şi aşteaptă ultimele meciuri din 2020.

Atletico Madrid, liderul din La Liga, a câştigat meciul cu Real Sociedad, scor 2-0. Revelaţia sezonului nu a putut să-i pună prea multe probleme formaţiei lui Diego Simeone. Barcelona s-a impus în faţa lui Valladolid, scor 3-0, iar Lionel Messi a depăşit recordul lui Pele, de goluri marcate pentru o singură echipă.

ADVERTISEMENT

Real Madrid continuă lupta pentru apărarea titlului de campioană a Spaniei şi a învins-o pe Granada, scor 2-0. După acest succes, echipa lui Zidane a egalat-o la puncte pe Atletico Madrid, care are două meciuri în minus.

Programul etapei a 15-a din La Liga

Miercuri, 23 decembrie

  • Getafe – Celta Vigo 1-1 (D. Suarez 7 / Aspas 17)
  • Real Madrid – Granada 2-0 (Casemiro 58, Benzema 90)
ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru Real Madrid – Granada


  • Alaves – Eibar 2-1 (Mendez 42, Deyverson 45+2 / Pedro Leon 5)
  • Betis Sevilla – Cadiz 1-0 (Rodriguez 71)

Marţi, 22 decembrie

  •  Huesca – Levante 1-1 (Ontiveros 31 – pen. / Melaro 53)
  •  Real Sociedad – Atletico Madrid 0-2 (Hermoso 48. M. Llorente 75)
ADVERTISEMENT


  • Villarreal – Athletic Bilbao 1-1 (Pino 75 / Inaki Williams 20)
  • Valladolid – Barcelona 0-3 (Lenglet 23, Braithwaite 35, Messi 65)
Live Blog La Liga, etapa a 15-a. Acum se joacă Valladolid-Barcelona. Echipele de start
  • Elche – Osasuna 2-2 (Fidel 47, Carrillo 78 / R. Garcia 10, Brasanac 64)
  • Valencia – Sevilla 0-1 (Suso 81)
ADVERTISEMENT


UPDATE, 23 decembrie, ora 11:40 / Inaki Williams, vârful lui Athletic Bibalo, a reușit o performanță extraordinară. El a ajuns la 172 de meciuri consecutive jucate în La Liga, depășindu-l pe Alfredo Di Stefano. În 149 dintre aceste partide, Williams a fost titular. În vârstă de 26 de ani, Williams are șanse să îi depășească și pe ceilalți oameni din fața sa în clasamentul celor mai multe apariții consecutive. Este vorba despre portarii Zubizarretta (184) și Arconada (188), dar și fostul fotbalist de la Real Sociedad, Juan Antonio Larranaga, cel care a jucat 202 meciuri la rând.


Real Sociedad primeşte pe Atletico Madrid, după cinci meciuri fără victorie, în etapa a 15-a din La Liga

Patru echipe se află în faţă pe distanţa a patru puncte. Real Madrid şi Atletico Madrid conduc la egalitate de puncte, golaverajul lui Atletico e mai bun, dar Real are victorie directă. La trei lungimi în urma lor vine Real Sociedad, învinsă absolut neaşteptat etapa trecută în deplasare de Levante şi pe locul patru, la patru puncte, este Villarreal.

În această rundă, cel mai interesant meci se va juca marţi seară pe stadionul Anoeta din San Sebastian. Real Sociedad va primi vizita lui Atletico Madrid. Bascii se află pe locul 3, la trei lungimi de fotoliul de lider, în care au stat câteva etape, pentru că au redus foarte mult turaţia excelentă din startul sezonului. În ultimele cinci meciuri nu au nici o victorie: trei egaluri şi două eşecuri.

Zece absenţe la echipa bască!

Atletico Madrid a pierdut doar derbyul cu Real în etapa a 13-a, în rest în ultimele cinci etape are patru succese şi are un golaveraj absolut fantastic: 24-5, în condiţiile în care două dintre cele cinci goluri au fost încasate în derby. Plăpumarii mai posedă un mare avantaj, faptul că au nu mai puţin de două partide restante!

Meciul se anunţă teribil de greu pentru Real Sociedad şi prin prisma faptului că vestiarul alb-albastru a devenit mai degrabă infirmierie, cu nu mai puţin de zece jucători accidentaţi! Sunt out Illaramendi, Oyarzabal, Januzaj, Gorosabel, Guridi, Moya, Sangalli, Silva, Sola, Zaldua. La echipa lui Simeone există doar trei indisponibili, dar unul e de mare greutate: Joao Felix. Ceilalaţi doi sunt Grbic şi Herrera.

Real Madrid joacă acasă cu Granada, Barcelona la Valladolid

La egalitate de puncte cu Atletico Real Madrid aşteaptă măcar un egal pentru alb-roşii la San Sebastian, pentru că ar putea trece singură pe primul loc, jucând acasă cu Granada. Meciul are loc miercuri şi din echipa lui Zinedine Zidane nu vor fi prezenţi Hazard (a devenit o obişnuinţă, un al doilea Gareth Bale), Isco şi Vinicius.

Barcelona, care se gândeşte serios la despărţirea de antrenorul Ronald Koeman, vine după o nouă decepţie, doar 2-2 acasă cu Valencia, şi acum se va deplasa la Valladolid, echipa unde e patron brazilianul Ronaldo. Lipsesc Ansu Fati, Pique şi Sergi Roberto şi, deşi bookmakerii dau cotă 1,40 catalanilor la victorie, „alb-violeţii” le pot face multe probleme.

Locul 4, Villarreal, joacă acasă cu Athletic Bilbao. Nu sunt absenţe importante la cele două echipe. „Submarinul galben” are patru egaluri şi victorie în ultima etapă, la Pamplona, cu Osasuna, iar Bilbao a bătut tot runda precedentă acasă pe Huesca, după patru KO-uri consecutive.

ADVERTISEMENT