Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 16-a. Courtois a fost la un pas să marcheze în ultimul minut. Real Madrid, doar egal la Valencia înainte de „El Clasico”

15.12.2019 | 23:56
LIVE BLOG La Liga etapa a 16a Courtois a fost la un pas sa marcheze in ultimul minut Real Madrid doar egal la Valencia inainte de El Clasico
ADVERTISEMENT

De vineri, 13 decembrie până duminică, 15 decembrie, au loc partidele etapei a 16-a din La Liga. Cele mai așteptate meciuri vor avea loc la San Sebastian și la Valencia, acolo unde vor sosi Barcelona și respectiv Real Madrid. Două deplasări care nu sunt simple excursii pentru cele două echipe din fruntea clasamentului, care, curând, pe 18 decembrie, se vor înfrunta pe Nou Camp în El Clasico amânat.

UPDATE, 15 decembrie, ora 23:50 / S-a terminat Valencia – Real Madrid 1-1


UPDATE, 15 decembrie, ora 21:57 / Patru meciuri s-au jucat până acum în La Liga:

  • Getafe – Valladolid 2-0
  • Celta Vigo – Mallorca 2-2
  • Betis Sevilla – Espanyol 2-2
  • Sevilla – Villarreal 1-2
ADVERTISEMENT

UPDATE 14 decembrie, ora 18:57 / O fază amuzantă s-a petrecut în duelul dintre Real Sociedad și Barcelona, când doi jucători ai gazdelor s-au dat cap în cap când s-au bucurat.


UPDATE 14 decembrie, ora 13:00 / Astăzi se joacă patru meciuri în La Liga

  • Granada – Levante 1-2
  • Real Sociedad – Barcelona 2-2
  • Bilbao – Eibar 0-0
  • Atletico Madrid – Osasuna 2-0
ADVERTISEMENT

LIVE BLOG La Liga etapa a 16-a

Etapa se deschide vineri cu partida Alaves – Leganes. Un meci în care în mod logic echipa din Vitoria ar trebui să verifice avantajul terenului propriu în fața echipei care etapa trecută a reușit să iasă de pe ultimul loc, după victoria cu Celta Vigo. Nici Alaves nu merge prea bine, cu doar două victorii în ultimele cinci meciuri.

Barcelona merge la San Sebastian, unde o așteaptă un Real Sociedad foarte bine pus la punct în acest sezon, locul 4, cu 27 de puncte. După ce echipa B a catalanilor a reușit să bată Inter în Champions League la Milano, faptul că sunt absenți Jordi Alba, Dembele, Arthur și Semedo nici nu mai contează la ce lot are Barca. Totuși, poate fi și un meci cu goluri în ambele porți.

ADVERTISEMENT

Derby basc la Bilbao

Avem sâmbătă și un derby basc pe San Mames din Bilbao, acolo unde Athletic primește vizita celor de la Eibar. Tradiția spune că acestea au fost meciuri îndârjite, cu destule goluri și nu o dată în ambele porți, dar, per ansamblu, Bilbao a fost mai bună și probabil că așa va fi și acum.

După calificarea în optimile Champions League Atletico Madrid revine la treburile interne cu meciul pe care îl are acasă cu Osasuna. Teoretic, acesta era un meci în care gazdele nu puteau avea probleme, dar acum Atletico e abia pe 7, cu 26 de puncte, iar noua promovată face un sezon curajos, locul 10, cu 23 de puncte.

ADVERTISEMENT

Meci periculos pentru Sevilla

Meciul serii de duminică este și ultimul al etapei, pe Mestalla din Valencia, unde vine o echipă deloc iubită de fanii locali, Real Madrid. Valencia e în culmea fericirii, după ce a detonat bomba la Amsterdam și a învins pe Ajax, reușind calificarea în optimile Champions League. Valencia a mai reușit nu o dată rezultate bune cu Real, așa că se anunță un meci foarte deschis și cu goluri.

Derby al suferinței este meciul Celta Vigo – Mallorca, în timp ce ocupanta locului 3, Sevilla, are parte de un musafir periculos, Villarreal, echipă inconstantă, dar capabilă oricând de surprize. Getafe, care a ajuns din nou în primele șase, nu poate avea, în mod normal, probleme acasă cu Valladolid, dar echipa care îl are patron pe Ronaldo, a făcut când nimeni nu se aștepta rezultate bune afară.

Programul etapei a 16-a din La Liga

Vineri, 13 decembrie, ora 22:00

Alaves – Leganes

Sâmbătă, 14 decembrie

ora 14:00 Granada – Levante

ora 17:00 Real Sociedad – Barcelona

ora 19:30 Bilbao – Eibar

ora 22:00 Atletico Madrid – Osasuna

Duminică, 14 decembrie

ora 13:00 Getafe – Valladolid

ora 15:00 Celta Vigo – Mallorca

ora 17:00 Betis Sevilla – Espanyol

ora 19:30 Sevilla – Villarreal

ora 22:00 Valencia – Real Madrid

ADVERTISEMENT