Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 16-a. Barcelona va transfera un fundaş de la Manchester City

31.12.2020 | 19:19
Live Blog La Liga etapa a 16a Barcelona va transfera un fundas de la Manchester City
ADVERTISEMENT

Dacă Serie A a decis să facă pauză de pe 23 decembrie până pe 3 ianuarie 2021, La Liga nu a lăsat decât câteva zile jucătorilor, cât să poată sărbători Crăciunul, iar pe final de an îi cheamă din nou pe gazon, aşa cum o va face şi în primele zile ale noului an. Etapa a 16-a din fotbalul spaniol are loc pe parcursul a trei zile, începând de marţi, 29 decembrie şi până joi, 31 decembrie, inclusiv.

Concret, marţi se joacă primele patru meciuri ale rundei, acelaşi program fiind stabilit şi pentru miercuri, iar joi sunt ultimele două meciuri din 2020 pentru iberici. Măcar sunt puse la orele amiezii şi repectiv ora 17:15, pentru ca să aibă timp şi jucătorii să revină în mijlocul familiilor, pentru trecerea în 2021.

ADVERTISEMENT

Această etapă nu are capete de afiş care să însemne partide aşteptate cu mare interes, însă nivelul fotbalului din La Liga este unul foarte competitiv astfel că şi fără derbyuri sau meciuri verdetă spectacolul rămâne la el acasă şi se aşteaptă jocuri deschise, în care să apară goluri suficiente pentru a oferi sarea şi piperul celor ce le vor urmări din faţa micilor ecrane, o situaţie care, din păcate, are mari şanse să se păstreze şi în noul an.

Programul etapei a 16-a din La Liga

Joi, 31 decembrie

  • Athletic Bilbao – Real Sociedad 0-1 (Portu 5)
  • Osasuna – Alaves 1-1 (Torres 68 / Perez 75 pen.)

Min. 8: Portarul Ruben Martinez de la Osasuna a fost eliminat pentru un fault în poziţie de ultim apărător în faţa careului de 16 metri.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 30 decembrie

  • Elche – Real Madrid 1-1 (Fidel 52 pen. / Modric 19)

  • Celta Vigo – Huesca 2-1 (Nolito 33, Aspas 61 / Seoane 84)
  • Atletico Madrid – Getafe 1-0 (L. Suarez 19)

Luis Suarez a marcat singurul gol al partidei în minutul 19, cu o superbă lovitură de cap, și i-a asigurat lui Atletico fotoliul de lider la finalul lui 2020.

ADVERTISEMENT

  • Granada – Valencia 2-1 (Kenedy 45+3, Molina 88 / Gameiro 36)

Deși nu a fost un meci tensionat, s-au acordat nu mai puțin de 3 cartonașe roșii: Duarte (76) de la Granada, respectiv Jason (70) și Guedes (73) de la Valencia.


Marţi, 29 decembrie

  • Levante – Betis Sevilla 4-3 (Duarte 2, Morales 22, 24, Marti 55 / Mandi 12, Canales 78 pen., 86)
  • Cadiz – Valladolid 0-0
  • Sevilla – Villarreal 2-0 (Ocampos 8 pen., En Nesyri  53)
  • Barcelona – Eibar 1-1 (Dembele 67 / Kike 58) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

MIN. 8: Barcelona a primit un penalty după intervenția VAR, la un duel între Araujo și Bigas, dar Braithwaite a trimis pe lângă poartă.

Min. 25: Același Braithwaite reușește să înscrie, însă golul este anulat pe motiv de offside, cu ajutorul VAR.

Min. 58: Eroare imensă a lui Araujo, de care profită Kike. Barcelona – Eibar 0-1.

Min. 67: Dembele aduce egalarea cu un șut din careu, după o centrare excelentă a lui Firpo. Barcelona – Eibar 1-1.


Barcelona a ajuns la un acord cu Eric Garcia de la Manchester City

UPDATE, 31 decembrie, ora 15:46 / Eric Garcia va fi jucătorul Barcelonei, catalanii obţinând acordul fotbalistului pentru transfer. Contractul fundaşului cu Manchester City expiră la finalul sezonului, astfel că poate semna liber de contract cu orice formaţie, începând din 1 ianuarie 2021. Există posibilitatea ca Garcia să ajungă în Catalunya încă din această iarnă, dar cele două grupări trebuie să negocieze, iar Barcelona să achite, probabil, o sumă de transfer. Lucru puţin probabil, date fiind probleme financiare de pe Camp Nou, deci, cel mai probabil, Garcia va face pasul înapoi spre echipa la care a început fotbalul în vară.


Eusebio Sacristan, operat de urgenţă

UPDATE, 31 decembrie, ora 15:46 / Eusebio Sacristan, fost câştigător de Liga Campionilor atât ca jucător, cât şi ca antrenor (secund) cu Barcelona, a căzut într-un restaurant din Valladolid şi a suferit o lovitură dură la nivelul capului. A fost transportat la spital, iar investigaţiile ulterioare au relevat un cheag intracranian care a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă. Spaniolul se află în operaţie, iar prognosticul medicilor este rezervat, conform presei locale.

„După ce a pretrecut noaptea sub supraveghere medicală, i s-a descoperit un cheag, motiv pentru care a fost transferat la Terapie Intensivă şi apoi în operaţie pentru a se reduce presiunea intracraniană şi pentru a se preveni eventuale complicaţii“, scrie presa din Spania.


„Îl transferă pe Haaland la Barcelona a doua zi după alegeri“

UPDATE, 31 decembrie, ora 13:26 / Emili Rousaud, fostul vicepreşedinte al lui FC Barcelona şi unul dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte, face o promisiune ambiţioasă în campania electorală. Josep Maria Minguella, unul dintre cei care îl ajută pe Rousaud în campanie, a anunţat că îl va transfera pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund imediat ce va ajunge în funcţie, conform cotidianului AS din Spania.

„Cunoaştem toate condiţiile şi dacă învingem, a doua zi îl voi suna pe Mino Raiola şi vom accepta condiţiile lui. L-am sfătuit deja pe Rousaud. Avem un proiect sportiv de clasă mondială, dar acest lucru nu se vede momentan. Emili Rousaud are un plan pentru a redresa situaţia nefericită de la Barcelona“, a spus Minguella.

Haaland are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro, care se activează în 2022, iar Borussia nu este dispusă să îl cedeze înainte de această dată. Mai mult, despre Mino Raiola, agentul jucătorului, se ştie că este un negociator extrem de dificil şi pretenţios. Iar Barcelona are datorii care trec de 750 de milioane de euro şi cel mai mare buget de salarii din lume, circa un miliard de euro anual. Recent, antrenorul Ronald Koeman şi jucătorii au acceptat reduceri salariale, pentru a ajuta clubul să treacă peste problemele financiare.


Barcelona îl pierde pe Philippe Coutinho

UPDATE, 30 decembrie, ora 13:59 / Mijlocașul brazilian al echipei FC Barcelona, Philippe Coutinho, s-a accidentat în timpul meciului cu Eibar și va lipsi o perioadă îndelungată de pe teren.

Clubul catalan a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul a suferit o leziune a meniscului lateral de la genunchiul stâng și va fi supus unei intervenții chirurgicale în zilele următoare. Durata indisponibilității nu a fost dată publicității, dar presa scrie că brazilianul va lipsi de pe teren aproximativ 4 luni.


Diego Costa a plecat de la Atletico Madrid

UPDATE, 29 decembrie, ora 14:17 / Clubul Atletico Madrid a anunțat pe site-ul oficial că a ajuns la un acord cu atacantul Diego Costa pentru rezilierea pe cale amiabială a contractului care expira la finalul sezonului.

Internaționalul spaniol de origine braziliană a fost cel care a cerut să plece, fiind nemulțumit de statutul de rezervă de la venirea la Atletico a atacantului uruguayan Luis Suarez.

Diego Costa a jucat 215 meciuri oficiale la Atletico, a marcat 83 de goluri și a dat 36 de pase decisive. El a câștigat La Liga (2013-14), Cupa Spaniei (2013), Europa League (2018) și Supercupa Europei (2010 și 2018).


Atletico Madrid – Getafe, derby al capitalei în etapa a 16-a din La Liga

Cele două cluburi fanion din Madrid ţin steagul sus într-o cursă foarte interesantă, umăr la umăr, dar cu amendamentul că Atletico are şi două jocuri mai puţin, ceea ce înseamnă că mai poate pune puncte peste agoniseala actuală şi acest lucru ar duce la desprinderea în frunte a trupei lui Diego Simeone. Barcelona este încă în etapa în care îşi tot caută ritmul necesar pentru a reveni în lupta pentru titlu.

Atletico Madrid are cel mai dificil meci, deşi va juca acasă, pentru că vizitoatare este Getafe, o altă echipă din capitala Spaniei, o echipă la fel de defensivă ca şi los colcheneros. Însă, dacă privim statistica meciurilor directe cu Atletico gazdă vedem că din 2009 Getafe nu a mai scos punct în acest derby.

Real Madrid, deplasare la nou promovata Elche

Real Madrid nu pare a avea o misiune foarte grea la Elche, nou promovata începând să o ia încet, dar sigur la vale, ajungând acum pe locul 15, după ce nu a mai obţinut o victorie de şapte meciuri. Perioadă în care a scos totuşi patru egaluri.

Echipa lui Zinedine Zidane va fi fără belgianul Eden Hazard, dar acest lucru nu mai este o noutate, fără Isco şi fără cei doi puşti brazilieni, Vinicius şi Rodrygo, accidentaţi, ultimul destul de serios, pentru că are şanse să revină în cel mai bun caz abia în februarie 2021. Totuşi, Real e favorită clară la Elche, unde a câştigat cu 2-0 şi 2-1 ultimele meciuri.

Barca îşi aşteaptă victima favorită

Şi Barcelona lui Leo Messipoate avea un final de an foarte lejer, pentru că pe Nou Camp vine o echipă care a ieşit mereu demolată în partidele anterioare. Eibar a luat, în cel mai bun caz pentru ea, doar câte trei goluri, dar au fost şi meciuri în care catalanii au marcat de cinci sau de şase ori. Oricât de oscilantă ar fi forma echipei blaugrana Eibar nu pare a avea arme de răspuns.

Alte două meciuri foarte interesante se anunţă a fi derbyul basc Athletic Bilbao – Real Sociedad, cu echipa oaspete din nou în mare dificultate ca urmare a numărului mare de accidentaţi dar şi Sevilla – Villarreal, Submarinul galben fiind mult mai periculos în ape străine decât în cele teritoriale.

ADVERTISEMENT