Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 17-a. Barcelona începe anul cu o victorie. Messi decisiv. Video

Live Blog La Liga etapa a 17a Barcelona incepe anul cu o victorie Messi decisiv Video
ADVERTISEMENT

Şi spaniolii, după ce au fost singurii care au dus etapa de final din 2020 cu două meciuri până în ultima zi a anului, pleacă repede la drum în 2021, cu runda a 17-a, programată în trei zile, de sâmbătă, 2 ianuarie, până luni, 4 ianuarie. Nu figurează în program meciuri între echipele de top, însă sunt destule partide care promit şi care pot oferi şi destule goluri.

În urma rezultatelor înregistrate în etapa anterioară, noutatea semnificativă este că avem un singur lider, pentru că Atletico Madrid şi-a câştigat în stilul ei, victorie cu 1-0, derby-ul cu Getafe. Real Madrid s-a împiedicat la nou promovata Elche, scor 1-1, şi astfel echipa lui Diego Simeone, care cu Getafe a făcut 500 de meciuri ca antrenor, e lider, cu două puncte peste Real.

ADVERTISEMENT

Nu numai Real Madrid nu a putut depăşi un adversar facil în ultima etapă din 2020. Nici Barcelona, la care Leo Messi a urmărit partida din tribună, nu a putut învinge acasă pe Eibar, făcând doar 1-1, după ce a şi fost condusă. Catalanii sunt foarte departe de locul 1, zece puncte, în condiţiile în care Atletico are două restanţe şi Barca una.

Programul etapei a 17-a din La Liga

Duminică, 3 ianuarie

  • Athletic Bilbao – Elche 1-0 (Muniain ’24)
  • Alaves – Atletico Madrid 1-2 (Marcos Llorente ’41, Felipe ’85 – autogol, Suarez ’90)
ADVERTISEMENT
Alaves - Atletico Madrid
Alaves – Atletico Madrid
  • Eibar – Granada 2 – 0 (Gil ’55, ’76)
  • Real Sociedad – Osasuna 1 – 1 (Barrenetxea ’46, Jonathan Calleri ’20)
  • LIVE Huesca – Barcelona 0 – 1 (de Jong ’27)

Echipele de start in meciul Huesca - Barcelona
Echipele de start in meciul Huesca – Barcelona

Luni, 4 ianuarie

  • ora 22:00 Valencia – Cadiz

Sâmbătă, 2 ianuarie

  • Villarreal – Levante 2-1 (Nino 19, Moreno 54 / Leon 73)
  • Betis Sevilla – FC Sevilla 1-1 (Canales 53 / Suso 48)
  •  Getafe – Valladolid 0-1 (Weissman 37)
ADVERTISEMENT

  • Real Madrid – Celta Vigo 2-0 (Lucas 6, Asensio 53)

Echipele de start: 


lli

Kieran Trippier a scăpat provizoriu de suspendarea de 10 săptămâni

UPDATE 3 ianuarie, ora 08:18 / FA, federaţia engleză de fotbal, a dictat o suspendare de 10 săptămâni împotriva lui Kieran Trippier, pe 23 decembrie, pentru activităţi legate de pariuri în perioada iulie 2019. Fundaşul dreapta s-a transferat la Atletico în acelaşi an şi trebuie să îşi ispăşească pedeapsa, după ce FIFA a confirmat că decizia FA se aplică la nivel global.

Totuşi, el a făcut apel la hotărârea de suspendare timp de 10 săptămâni, iar Atletico a anunţat că a primit de la forul internaţional o înştiinţare care spune că fundaşul poate fi folosit cât timp se judecă apelul. Cu alte cuvinte, FIFA a suspendat suspendarea dictată de FA.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Atletico a fost foarte nemulţumită de pedeapsa primită de Trippier, considerând că formaţia din capitala Spaniei are cel mai mult de suferit, deşi nu a fost direct implicată în evenimente.

„Consider că este o pedeapsă exagerată pentru jucător şi complet injustă pentru Atletico. Cum e posibil ca partea cea mai afectată să fie Atletico, în condiţiile în care clubul nu a fost implicat în proces? Dacă jucătorul a comis o infracţiune care nu a afectat competiţia, de ce este Atletico pedepsită? 

Faptul că FA a dictat o suspendare care nu îi permite să joace împotriva lui Chelsea, o suspendare care expiră cu puţin timp înainte de primul meci al naţionalei Angliei, ridică semne de întrebare în legătură cu integritatea competiţiei şi etica unei federaţii de fotbal cu o istorie lungă“, a declarat Miguel Angel Gil Marin, preşedintele madrilenilor.


Coutinho va lipsi 3 luni după ce a fost operat la genunchi

UPDATE 2 ianuarie, ora 15:08 / Philippe Coutinho a suferit o accidentare la meniscul genunchiului drept în finalul partidei cu Eibar, din 29 decembrie, și a fost supus în cursul zilei de sâmbătă unei intervenții chirugicale. Mijlocașul Barcelonei va fi indisponibil aproximativ 3 luni.


Real Madrid îşi ia fundaş de top mondial. Vine Alaba, Marcelo e out?

UPDATE 2 ianuarie, ora 10:20 / Atât presa germană, cât şi cea spaniolă anunţă că venirea internaţionalului austriac David Alaba de la Bayern Munchen la Real Madrid este iminentă. După zece ani petrecuţi la Bayern Munchen, unde a câştigat nouă titluri şi două Champions League Alaba e foarte tentat de noua aventură.

Live Blog La Liga, etapa a 17-a. David Alaba va semna cu Real Madrid!

Jucătorul, care poate evolua la fel de bine ca fundaş stânga, dar şi central, va semna un contract pe patru sezoane, urmând a avea un salariu net de 10 milioane euro, o sumă fantastică pentru această perioadă de pandemie. Dacă va fi utilizat ca fundaş stânga e clar că brazilianul Marcelo nu mai are nici o şansă, iar Ferlan Mendy va deveni rezervă. În centru ar putea juca în locul lui Raphael Varane lângă Sergio Ramos, asta dacă problema noului contract al lui Ramos se va soluţiona prin rămânerea căpitanului.


Thomas Tuchel ar putea fi noul antrenor al Barcelonei

UPDATE 2 ianuarie, ora 8:14 / Germanul Thomas Tuchel ar putea da o adevărată lovitură după ce a fost demis de PSG. Potrivit celor de la Bild, Tuchel este pe lista posibililor înlocuitori ai lui Ronald Koeman pe banca Barcelonei, fiind dorit de undul dintre candidații la funcția de președinte al clubului. Alegerile vor avea loc pe 24 ianuarie, dar sursa citată nu spune despre care dintre candidați este vorba. Potrivit sondajelor, favoriți la câștigarea scrutinului ar fi Juan Laporta și Victor Font.

În ultima vreme, despres Thomas Tuchel s-a mai scris și că ar fi în vizorul lui Chelsea, pentru a-l înlocui pe Frank Lampard.


Atletico Madrid joacă afară cu Alaves în etapa a 17-a din La Liga

Liderul Atletico nu pare a avea o partidă grea, deşi va juca în deplasare. Echipa lui Diego Simeone este efectiv un zid defensiv mai greu de străpuns decât celebrul Zid Chinezesc şi la Vitoria, unde va întâlni pe Alaves, e greu de presupus că poate primi gol. În schimb, maestră a contrelor, Atletico poate lovi sigur măcar o dată.

Locul 2, Real Madrid, nu are însă un joc la fel de uşor precum vecinii „plăpumari”. Asta pentru că deşi nu pleacă din capitala Spaniei, Real primeşte vizita uneia dintre cele mai în formă echipe, neînvinsă de opt etape. Celta Vigo a urmat impresionant şi dacă o va ţine aşa va candida sigur cel puţin la un loc de Europa League.

Barcelona merge la lanterna roşie Huesca

La madrileni, ar fi posibilă revenirea unuia dintre cei doi puşti brazilieni, Vinicius, celălalt, Rodrygo, urmând a sta pe bară aproximativ trei luni. Incertă e şi situaţia belgianului Hazard, care încet dar sigur s-a cam transformat în urmaşul galezului Bale la Madrid la capitolul indisponibilitate.

Barcelona rămâne Barcelona şi dacă s-ar afla pe un loc din a doua parte a clasamentului. Nu e cazul, catalanii ocupând locul 6 şi acum se pregătesc de un alt meci împotriva unei echipe din subsol, mai precis chiar pe terenul lanternei roşii Huesca. Huesca nu joacă deloc atât de prost cum arată locul în clasament, însă nu are nici noroc şi a mai fost şi victima unor decizii eronate de arbitraj.

Derby de Sevilla, cu mulţi absenţi la Betis

Real Sociedad a redescoperit drumul către victorie tocmai în ultima zi a anului 2020, în încrâncenatul derby basc, chiar pe terenul lui Athletic Bilbao, deşi continuă să aibă mulţi jucători la infirierie. E drept, acum nu mai sunt zece, sunt doar şapte, dar majoritatea contează. O aşteaptă acasă un meci contra unui adversar cu cuţitul la os, Osasuna, care a ajuns pe penultimul loc.

Tot în prima etapă din noul a este programat şi derbyul oraşului Sevilla, pe terenul lui Betis. Echipa chilianului Pellegrini are multe absenţe din rândul jucătorilor importanţi şi în aceste condiţii, mai ales că nu va avea nici suporterii alături, toate pronosticurile duc spre succesul oamenilor lui Lopetegui, care au reajuns pe loc de Champions League.

ADVERTISEMENT