Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 19-a. Suarez o salvează pe Atletico la Eibar. Video

22.01.2021 | 00:18
Live Blog La Liga etapa a 19a Suarez o salveaza pe Atletico la Eibar Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 19-a din La Liga, ultima a turului din acest sezon, a fost una mai ciudată, în sensul în care cele patru echipe care au participat săptămâna trecută la Supercupa Spaniei nu au evoluat în campionat, ci și-au disputat jocurile restante din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei, celelate din această fază jucându-se în weekendul precedent.

Aşadar o rundă fără Real Madrid şi Barcelona a fost ca mâncarea fără sare pentru marea majoritate a celor care urmăresc fotbalul din La Liga, pentru că aceste două echipe de mare tradiţie şi cu cele mai mari performanţe interne şi internaţionale sunt cele mai urmărite etapă de etapă. În afara lor nu au evoluat în campionat nici echipele basce, Athletic Bilbao şi Real Sociedad.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii atenţia s-a îndreptat spre deplasarea liderului Atletico pe terenul celor de la Eibar. A fost un meci extrem de greu pentru trupa lui Simeone, dar geniul lui Luis Suarez i-a salvat și de această dată.

Programul etapei a 19-a din La Liga

Joi, 21 ianuarie

  • Valencia – Osasuna 1-1 (Garcia 69 aut. / Calleri 42)
  • Eibar – Atletico Madrid 1-2 (Dmitrovic 12 pen. / Suarez 40, 89 pen.)
ADVERTISEMENT

EIB

Miercuri, 20 ianuarie

  • Getafe – Huesca 1-0 (Arrambari 69)
  • Betis Sevilla – Celta Vigo 2-1 (Canales 25, 44 / Mina 15)
  • Villarreal – Granada 2-2 (Pena 29, Gomez 65 pen. / Soldado 21, Kenedy 75)

Marţi, 19 ianuarie

  • Cadiz – Levante 2-2 (Perea 4, Cala 28 / Roger 8, 11)
  • Valladolid – Elche 2-2 (Michel 71, Fernandez 89 / Josan 9, 43)
  • Alaves – Sevilla 1-2 (Mendez 12 / En Nesyri 3, Suso 30)
ADVERTISEMENT

lli

Liderul Atletico Madrid va juca joi, 21 ianuarie, în etapa a 19-a din La Liga

Ca o vedetă, trupa alb-roşie din Madrid va juca abia joi, în ultima zi a etapei şi poate fi optimistă, pentru că va evolua pe terenul lui Eibar, o formaţie care abia pe 3 ianuarie, 2-0 cu Osasuna, a obţinut primul succes acasă în acest sezon. Eibar ocupă locul 15, cu 19 puncte, dar nu pare a avea forţa de a stopa mecanismul perfect pus la punct de Diego Simeone.

În privinţa meciurilor directe disputate la Eibar Atletico şi-a tăiat considerabil partea leului, însă există în sinoptic şi două victorii ale localnicilor, una în 2001 şi cealaltă, cu 2-0, chiar în sezonul precedent! Cu Luis Suarez în atac Atletico Madrid pare însă acum de un alt calibru şi e clar că va merge să ia toate cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Sevilla se duce la Vitoria pentru…victorie

Ocupanta locului 4, Villarreal, primeşte vizita Granadei, una dintre cele mai capricioase echipe din La Liga, care se află pe poziţia a şaptea, prima sub linia europeană, la trei puncte în spatele Sevillei. Unai Emery poate obţine cele trei puncte în această confruntare, mai ales că la Granada sunt cel puţin cinci-şase absenţi.

Sevilla este, momentan, formaţia care prinde ultimul loc european, de pe poziţia a şasea, însă ambiţiile echipei lui Julen Lopetegui sunt mult mai mari. Deplasarea la Vitoria, pentru meciul cu Alaves, poate fi una abordabilă, ţinând cont că gazdele nu reuşesc să iasă din zona de jos, ocupând locul 16, cu 18 puncte şi având un singur succes în ultimele cinci meciuri.

Ultimele clasate, şanse minime să iasă de pe locurile retrogradabile

Celta Vigo dăduse la un moment dat speranţe mari fanilor că sezonul acesta ar putea reintra, după ani buni, în cursa pentru Europa, însă pierderile accidentaţilor Iago Aspas şi Nolito au adus potopul pentru galicieni, cu trei înfrângeri pe bandă rulantă, cea mai şocantă fiind în 32-imile Cupei Spaniei, 2-5 pe terenul echipei de ligă a treia Ibiza! Acum va evolua la Sevilla, contra lui Betis, într-un meci deschis, în care ar trebui să vedem goluri.

În fine, ultimele clasate, Elche, Osasuna şi Huesca, toate fără nici o victorie în ultimele cinci apariţii de campionat, vor juca afară: Elche la Valladolid, un soi de război al subsolului, pentru că sunt doar două puncte distanţă între ele, Osasuna la Valencia şi Huesca la Madrid, cu Getafe, cu şanse mari să păstreze locurile de pe eşafod şi la finalul turului.

ADVERTISEMENT