Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 20-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Barcelona, victorie chinuită la debutul lui Quique Setien. Bianca Andreescu, spectator de lux pe „Camp Nou”. VIDEO

19.01.2020 | 23:52
LIVE BLOG La Liga etapa a 20a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Barcelona victorie chinuita la debutul lui Quique Setien Bianca Andreescu spectator de lux pe Camp Nou VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 17 ianuarie, sâmbătă, 18 ianuarie şi duminică, 19 ianuarie, au avut loc partidele primei etape din returul La Liga, etapa cu numărul 20. Situaţia în fruntea clasamentului este foarte echilibrată, cu cele două mari rivale de-o viaţă, Barcelona şi Real Madrid, conducând ostilităţile la egalitate de puncte.


UPDATE, 19 ianuarie, ora 23:50 / În ultimul meci al etapei, Barcelona s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în fața Granadei. Unicul gol al meciul a fost înscris de Lionel Messi în minutul 76. Catalanii nu au făcut un meci foarte bun, iar golul a venit după ce oaspeții au rămas în 10 oameni, Germano fiind eliminat după două cartonașa galbene primite.

ADVERTISEMENT

În urma victoriei, catalanii rămân pe primul loc în La Liga, la egalitate de puncte cu Real Madrid.


UPDATE, 19 ianuarie, ora 23:30 / Bianca Andreescu a fost prezentă pe „Camp Nou” la meciul dintre Barcelona și Granada.  Jucătoarea de tenis din Canada, cu origini române, s-a simțit minunat și a promis că se va mai întoarce în Spania, pentru a repeta experiența.

ADVERTISEMENT
Bianca Andreescu, prezentă la meciul Barcelonei cu Granada. Sursă foto: Instagram
Bianca Andreescu, prezentă la meciul Barcelonei cu Granada. Sursă foto: Instagram

UPDATE 19 ianuarie, ora 22:00 / Până la meciul Barcelonei, în La Liga s-au jucat 4 partide:

  • Mallorca – Valencia 4-1
  • Betis Sevilla – Real Sociedad 3-0
  • Villarreal – Espanyol 1-2
  • Athletic Bilbao – Celta Vigo 1-1

UPDATE 18 ianuarie, ora 23:50 / În ultima partidă a zilei din La Liga, Atletico Madrid a fost învinsă în deplasarea de la Eibar cu 0-2. Golurile gazdelor au fost marcate de Burgos în minutul 10 şi de Exposito în minutul 90.

ADVERTISEMENT

În urma înfrângerii, trupa lui Diego Simeone rămâne pe locul 3 în campionat, cu 35 de puncte.

VIDEO CU GOLURILE AICI


UPDATE 18 ianuarie, ora 21:50/ Până la partida dintre Eibar și Atletico Madrid s-au jucat trei meciuri în La Liga:

  • Levante – Alaves 0-1
  • Real Madrid – Sevilla 2-1
  • Osasuna – Valladolid 0-0

Live Blog La Liga etapa a 20-a

La Barcelona a avut loc însă un eveniment extrem de important. Antrenorul Ernesto Valverde a fost demis după ce catalanii au pierdut semifinala Supercupei Spaniei în faţa lui Atletico Madrid. Noul tehnician al echipei blaugrana se numeşte Quique Setien şi este recunoscut pentru jocul său ofensiv.

ADVERTISEMENT

Primul meci pentru Barcelona sub bagheta celui care înainte de a ajunge pe Nou Camp a fost refuzat de una dintre codaşele din Premier League, Watford, va fi şi ultimul al acestei runde, duminică, 19 ianuarie, ora 22:00, pe teren propriu, în compania Granadei, echipă care în tur a reuşit acasă o neaşteptată victorie cu 2-0 în faţa lui Messi şi compania.

Real Madrid se reîntâlneşte cu Julen Lopetegui

Marele duşman, Real Madrid are un meci greu, chiar dacă e pe teren propriu, sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 17:00, pentru că pe Santiago Bernabeu vine ocupanta locului 4, Sevilla, care îl are pe bancă pe Julen Lopetegui, adică antrenorul ales de Real în vara lui 2018 pentru a-i succede la acea vreme lui Zinedine Zidane şi care a plecat după nici trei luni. Real vine după succesul din Supercupa Spaniei.

Etapa se deschide vineri, 17 ianuarie, de la ora 22:00, cu partida Leganes – Getafe, un derby mic al Madridului. Leganes e încă penultima, dar şi-a îmbunătăţit mult şi jocul şi rezultatele, iar Getafe tocmai a suferit şocul unei neaşteptate eliminari din Cupa Spaniei în faţa echipei de ligă a treia Badalona. Orice e posibil în acest meci.

Alaves, fără victorie de şase meciuri

Sâmbăta se deschide de la ora 14:00 cu întâlnirea Levante – Alaves, oaspeţii fiind în evidentă criză, cu nici o victorie în ultimele şase etape, ceea ce i-a coborât pe locul 15, totuşi destul de departe de cele trei locuri cu probleme din subsol, fiind cinci puncte distanţă.

Osasuna – Valladolid este o partidă între două echipe care nu au mai câştigat prima de patru meciuri, a doua de cinci jocuri. Ambele se află în zona neutră, dar dacă vor continua partea descendentă pe care se află pot apărea curând probleme.

Atletico Madrid caută a patra victorie consecutivă

Eibar – Atletico Madrid încheie seara de sâmbătă. Eibar are o singură victorie în ultimele cinci jocuri, Atletico şi-a revenit şi a ajuns pe locul 3, după patru partide în care trei au fost câştigate şi una s-a încheiat egal. Trupa lui Diego Simeone este capabilă să obţină şi la Eibar un rezultat pozitiv.

Valencia e neînvinsă de cinci partide şi pleacă favorită în deplasarea de la Palma de Mallorca, în faţa unei echipe care abia a reuşit un punct în ultimele cinci jocuri. Betis Sevilla – Real Sociedad pare a fi partida tipică în care înscriu fără probleme ambele echipe. Villarreal – Espanyol şi Athletic Bilbao – Celta Vigo par a fi partidele de 1 solist, dar să nu uităm că Espanyol, chiar dacă e fără victorie de şase meciuri şi e ultima, a ţinut în şah Barcelona, iar Bilbao are trei remize consecutive. E drept că şi echipa din Vigo e în pasă proastă, cu doar două egaluri din 15 puncte posibile.

Programul etapei a 20-a din La Liga

Vineri, 17 ianuarie, ora 22:00

Leganes – Getafe

Sâmbătă, 18 ianuarie

ora 14:00 Levante – Alaves

ora 17:00 Real Madrid – Sevilla

ora 19:00 Osasuna – Valladolid

ora 22:00 Eibar – Atletico Madrid

Duminică, 19 ianuarie

ora 13:00 Mallorca – Valencia

ora 15:00 Betis Sevilla – Real Sociedad

ora 17:00 Villarreal – Espanyol

ora 19:00 Athletic Bilbao – Celta Vigo

ora 22:00 Barcelona – Granada

ADVERTISEMENT