Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 20-a. Athletic Bilbao a demolat-o pe Getafe. Clasamentul la zi în Spania

26.01.2021 | 00:10
Live Blog La Liga etapa a 20a Athletic Bilbao a demolato pe Getafe Clasamentul la zi in Spania
ADVERTISEMENT

Ziua de duminică s-a terminat cu un meci tare al campionatului spaniol. Atletico Madrid a învins-o cu 3-1 pe Valencia și are un avans de șapte puncte în fruntea clasamentului. Mai mult, echipa lui Simeone are un meci disputat în minus față de Real Madrid.

În aceeași zi a jucat și FC Barcelona, care nu a avut probleme să se impună la Elche. Fără Messi, suspendat, catalanii s-au impus cu 2-0 și sunt pe locul 3, cu 37 de puncte, zece mai puține decât Atletico. Celta Vigo – Eibar s-a terminat 1-1. La oaspeți a debutat fostul dinamovist Aleix Garcia.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci al rundei, Athletic Bilbao a demolat-o pe Getafe cu scorul de 5-1, după ce oaspeții marcaseră în primul minut al partidei. Trupa lui Diego Simeone rămâne lider în La Liga cu 7 puncte peste Real Madrid care are și un meci mai mult disputat.

Programul etapei a 20-a din La Liga

Luni, 25 ianuarie

  •  Athletic Bilbao – Getafe 5-1 (Garcia 12′, 61′, Alvarez 50′, Remiro 75′, de Marcos 82′ / Cucurella 1′)
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 ianuarie

  • Atletico Madrid – Valencia 3-1 (Joao Felix 23, Suarez 54, Correa 72 / Racic 11)

Min. 72 – Correa închide tabela la 3-1 pentru Atletico!

Min. 54 – Luis Suarez face 2-1!

Min. 23 – Joao Felix restabilește egalitatea.

Min. 11 – „Liliecii” deschid scorul prin eurogolul lui Racic.

  •  Elche – Barcelona 0-2 (Gonzalez 40-ag., Puig 89)

  •  Osasuna – Granada 3-1 (Budimir 27, 39, Moncayola 86 / Suarez Charris 50)
  • Celta Vigo – Eibar 1-1 (Mendez 9 / Gil 53)

Sâmbătă, 23 ianuarie

  • Huesca – Villarreal 0-0
  • Sevilla – Cadiz 3-0 (En-Nesyri 35, 39, 62)
  • Real Sociedad – Betis Sevilla 2-2 (Isak 48, Oyarzabal 57 / Canales 86, Joaquin 90+2)
  • Alaves – Real Madrid 1-4 (Joselu 60 / Casemiro 15, Benzema 41, 69, Hazard 45+2)
ADVERTISEMENT

Min. 69: Karim Benzema face dubla după o pătrundere pe partea stângă şi un şut la colţul lung.

Min. 60: Lovitură liberă de pe partea stângă. Joselu reia cu capul o centrare excelentă.

Min. 41: O pasă a lui Lucas Vasquez spre careul de 16 metri este lăsată de Hazard, mingea a ajuns la Benzema care a şutat sub bară.

ADVERTISEMENT

Min. 15: Toni Kroos a centrat la un corner de pe partea dreapta, iar Casemiro a trimis cu capul, de la aproximativ 11 metri, în stânga portarului, aproape de stâlpul porţii.

Vineri, 22 ianuarie

  • Levante – Valladolid 2-2 (Gomez 62, Roger 83 / Alcaraz 73, Plano 78)

 

Liderul Atletico Madrid joacă acasă cu Valencia în etapa a 20-a din La Liga

Atletico va juca pe teren propriu cu o echipă care în anii precedenți ar fi provocat destulă îngrijorare. Însă, la ora actuală, „liliacul” din Valencia are aripile frânte și în mod normal nu poate deranja cadența lui Luis Suarez și a colegilor săi.

Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao și Real Sociedad nu au evoluat în etapa intermediară, având partide în 16-imile de finală ale Cupei Spaniei. Dintre toate, Real a fost formația care a clacat incredibil în fața lui Alcoyano din liga a treia, care mai era și în inferioritate numerică.

Real Madrid merge la Vitoria pentru trei puncte

Acum, oamenii lui Zinedine Zidane trebuie să se adune și să câștige la Vitoria, în fața unui Alaves care tocmai a pierdut acasă cu Sevilla. Real e la șapte puncte de Atletico, având 18 meciuri jucate iar Atletico are 17. Nu sunt absențe importante în lotul albilor. Antrenorul Zidane este sub presiune, un alt rezultat negativ putând avea consecințe fatale pentru continuitatea lui pe banca Realului.

Barcelona vine după o victorie norocoasă și chinuită reușită în Cupa Spaniei pe terenul lui Cornella, echipa din a treia divizie care eliminase pe Atletico Madrid. Dembele a marcat spre finalul partidei. Catalanii vor juca la Elche fără Lionel Messi, suspendat după cartonașul roșu încasat în finala Supercupei Spaniei, cu Athletic Bilbao.

Sevilla și Villarreal se bat pentru locul 4

Momentan, pentru locul 4 de Champions League se bat Villarreal și Sevilla. „Submarinul galben”, condus de Unai Emery, s-a scunfundat parțial singur în runda intermediară, când la scorul de 2-a acasă cu Granada a ratat un penalty în ultimul minut. Acum galbenii joacă și sunt favoriți pe terenul lanternei roșii Huesca.

Sevilla s-a impus la Vitoria, în fața lui Alaves, cu 2-1 și are un moral foarte bun pentru vizita celor de la Cadiz. Chiar dacă nou promovata are în CV în acest sezon o senzațională victorie la Madrid, acasă la Real, echipa lui Julen Lopetegui pleacă favorită.

ADVERTISEMENT