Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 21-a. Betis câștigă cu Osasuna și se apropie de locurile europene

01.02.2021 | 23:58
Live Blog La Liga etapa a 21a Betis castiga cu Osasuna si se apropie de locurile europene
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid este marea beneficiară a etapei a 21-a din La Liga. Trupa lui Simeone a câștigat spectaculos la Cadiz și s-a distanța la 10 puncte de Real Madrid, care a pierdut surprinzător acasă cu Levante. Barcelona a obținut o victorie chinuită cu Athletic Bilbao, fiind salvată de Messi și Griezmann, și i-a depășit pe ”galactici” în clasament, la golaveraj.

Programul etapei a 21-a din La Liga

Luni, 1 februarie

Betis Sevilla – Osasuna 1-0 (Iglesias 79)


Duminică, 31 ianuarie

Getafe – Alaves 0-0

Cadiz – Atletico Madrid 2-4 (Negredo 35, Negredo 71 / Suarez 28, 49 pen., Saul 45, Koke 88)

Granada – Celta Vigo 0-0

Barcelona – Athletic Bilbao 2-1 (Messi 20, Griezmann 75 / Jordi Alba 49 aut.)

bar

Sâmbătă, 30 ianuarie

Eibar – Sevilla 0-2 (Ocampos 28, Jordan 55)

Real Madrid – Levante 1-2 (Asensio 13 / Morales 32, Roger 78)


Min. 64 / Roger (Levante) a ratat o lovitură de la 11 metri.

Min. 8 / Eder Militao a văzut cartonaşul roşu direct pentru un fault, după ce arbitrul a consultat sistemul VAR, iar Real Madrid joacă în 10.

ADVERTISEMENT

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Militao, Varane, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Hazard


Valencia – Elche 1-0 (Wass 22)

Villarreal – Real Sociedad 1-1 (Parejo 3 / Isak 90+3)

Vineri, 29 ianuarie

Valladolid – Huesca 1-3 (Toni 90+3 / Mir 37, 50, 57)

Real Madrid a avut un meci de coşmar, pe teren propriu, cu Levante. “Galacticii” au avut un jucător eliminat din minutul 9, pe Eder Militao, dar au deschis scorul după patru minute. Cu toate acestea, Levante a întors scorul şi a câştigat după reuşitele lui Morales şi Roger.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid, liderul din La Liga, se poate distanţa la 10 de puncte de Real Madrid, în cazul unei victorii cu Cadiz. În plus, liderul din Spania mai are o restanţă.

Liderul Atletico Madrid merge la Cadiz în etapa a 21-a din La Liga

Atletico merge perfect, o linie de clasament absolut descurajoatoare pentru următoarele două rivale, şi ce rivale, pentru că e vorba de concitadina Real şi de Barcelona. Atletico are 15 victorii din 18 meciuri, o performanţă absolut senzaţională, dar să nu uităm că acum în atacul plăpumarilor se întinde la goluri cât îl ţine fostul pistolar al catalanilor, Luis Suarez.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, la care belelele nu se mai termină, ultima păţanie fiind infectarea cu coronavirus a antrenorului Zinedine Zidane, vor fi gazdele confruntării cu Levante, o echipă care ştie să facă viaţă grea granzilor, dar extrem de inconstantă, momentan neînvinsă de trei meciuri.

Real Madrid fără Sergio Ramos la meciul cu Levante

Madrilenii continuă să aibă probleme de efectiv, după ce au intrat în infirmierie cu diverse probleme de sănătate căpitanul Sergio Ramos, mijlocaşul Fede Valverde şi atacantul Marcos Asensio. Nu se ştie dacă va reveni pe bancă antrenorul Zidane sau abia la următorul meci, decizia fiind luată vineri, după ultima testare.

ADVERTISEMENT

Barcelona se pregăteşte de remake-ul unui meci recent jucat şi care cu siguranţă nu stârneşte amintiri plăcute. Pe Camp Nou poposeşte Athletic Bilbao, echipa care a câştigat Supercupa Spaniei, după ce a fost mai lucidă la lovituri de departajare în faţa catalanilor.

Leo Messi joacă din nou împotriva echipei din cauza căreia a fost eliminat în Supercupă

Va fi interesant de văzut şi cum se va comporta starul Barcei, argentinianul Lionel Messi, cel care a fost eliminat în finalul Supercupei Spaniei, pentru lovirea unui adversar care îl faultase tot timpul. Bascii sunt recunoscuţi drept o echipă care joacă permanent la limita regulamentului, pe care o depăşesc de multe ori.

Eibar – Sevilla şi, mai ales, Villarreal – Real Sociedad, sunt alte două meciuri interesante ale acestei runde, care implică trei dintre echipele care aspiră la locul 4, ultimul de Champions League. Eibar a pierdut dramatic ultimul meci acasă, 1-2 în ultimele secunde, în faţa liderului Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT