Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 23-a. Victorii pentru Atletico, Barcelona și Real Madrid. Clasamentul actualizat

14.02.2021 | 23:30
Live Blog La Liga etapa a 23a Victorii pentru Atletico Barcelona si Real Madrid Clasamentul actualizat
ADVERTISEMENT

Etapa a 23-a din La Liga are loc în acest weekend, încdepând vineri, 12 februarie și încheindu-se luni, 15 februarie. Atletico Madrid, după ce a pierdut, neașteptat, două puncte acasă în ultima rundă, s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Granada.

Barcelona a beneficiat de aportul lui Lionel Messi în victoria cu 5-1 în fața lui Alaves și ocupă momentan locul secund în clasamentul din La Liga. Sevilla a învins Huesca cu 1-0, iar Eibar a remizat 1-1 cu Valladolid.

ADVERTISEMENT

Real Madrid rămâne în cursa de urmărire a liderului Atletico alături de Barcelona, după s-a impus în derby-ul cu Valencia grație golurilor marcate de Benzema și Kroos. Betis Sevilla a învins-o la limită pe Villareal cu scorul de 2-1.

Programul etapei a 23-a din La Liga

Sâmbătă, 13 februarie

Granada – Atletico Madrid 1-2 (Herrera 66 / Llorente 63, Correa 74)

Sevilla – Huesca 1-0 (Munir 57)

Eibar – Valladolid 1-1 (Kike 23′ / Mesa 7′)

Barcelona – Alaves 5-1 (Trincao 29′, 74′, Messi 45′, 75′, Firpo 80′ / Rioja 57′)

Echipe de start:

 

Duminică, 14 februarie

Getafe – Real Sociedad 0-1 (Isak 30′)

Real Madrid – Valencia 2-0 (Benzema 12′, Kroos 42′)

Levante – Osasuna 0-1 (Budimir 74′)

Villarreal – Betis Sevilla 1-2 (Moreno 64′ (P) / Fekir 45′, Emerson 52′)

Luni, 15 februarie

Cadiz – Athletic Bilbao 0-4 (Berenguer 4, 29, Lopez 15, Williams 52)

Vineri, 12 februarie

Celta Vigo – Elche 3-1 (Mina 45, 68, Mendez 45+2 / Rigoni 50)

Echipa lui Diego Simeone are însă și explicații logice pentru pasul aproape fals făcut acasă cu Celta, apariția mai multor cazuri de coronavirus în lot. La această oră sunt patru jucători indisponibili din acest motiv, dar există suspiciuni pentru stafful medical că numărul lor ar putea ajunge la șapte până sâmbătă, la ora meciului.

ADVERTISEMENT

Momentan, este cert că starul Joao Felix, Dembele, Herrera și Lemar sunt sigur out din acest motiv, iar englezul Trippier are o groază de stat până va reveni, fiind suspendat pentru implicare în pariuri. Granada e o echipă dificilă, totuși cu Luis Suarez în avanposturi los colchoneros pornesc favoriți.

Real Madrid primește vizita liliecilor din Valencia

Urmăritoarea lui Atletico este concitadina Real, care a mai redus distanța la cinci puncte, dar cu amendamentul că liderul are și două meciuri mai puțin, în timp ce oamenii lui Zidane, cu victoria din restanța cu Getafe din prima etapă au ajuns la zi cu partidele în clasament.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a intrat pe teren la meciul cu Getafe cu foarte multe absenți și a titualarizat la mijloc, în absența suspendatului Kroos, un jucător care mai evoluase doar 13 minute în tot sezonul, în weekend, la Huesca. Este vorba de Marvin, cel înlocuit în repriza a doua cu alt copil de la echipa a doua, Arrabas, pentru ca în ultimele minute să intre un al treilea, Chust Garcia.

Barcelona, meci ușor acasă cu Alaves

Acum los merengues primesc pe micuțul dar cochetul stadion de 6000 de locuri Alfredo di Stefano vizita Valenciei și în anii anteriori un asemenea meci era cap de afiș, pentru că liliecii reprezentau o forță. La Real va reveni la mijloc suspendatul Kroos, însă rămân out oameni importanți, precum căpitanul Sergio Ramos în apărare, Valverde la mijloc, Lucas Vasquez și Hazard în atac.

ADVERTISEMENT

Barcelona, care la mijloc de săptămână a avut o deplasare foarte solicitantă în semifinalele Cupei Spaniei la Sevilla, are acum o partidă aparent facilă pe Nou Camp, pentru că Alaves pare una dintre echipele care vor lupta din greu pentru supraviețuire. Barca suferă în apărare prin absența de durată a lui Pique, iar accidentarea pe termen lung a lui Ansu Fati a slăbit mult forța atacului catalan.

Sevilla vrea să stingă lanterna roșie

Totuși, dacă Lionel Messi nu va mai fi ținut pe bancă prima repriză, cum s-a întâmplat în ultimul meci de campionat, la Sevilla, cu Betis și francezul Griezmann va reuși să se ridice măcar la jumătate din potențialul său va fi foarte greu pentru echipa din orașul Vitoria să reziste, chiar dacă e departe perioada când Alaves nu ar fi scpat fără minim patru-cinci goluri încasate pe Nou Camp.

Sevilla își poate păstra lejer locul 4, întărind candidatura la locul de Champions League, pentru că joacă acasă cu lanterna roșie Huesca, un meci pe care în mod normal nu ar avea cum să nu îl câștige. Sevilla are un atac extrem de puternic, Ocampos, De Jong, ElNesyri și noul sosit Papu Gomez fiind soluții la fel de bune.

ADVERTISEMENT