Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 24-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. Sevilla – Espanyol 2-2. Criza continuă pentru rivala CFR-ului: 4 meciuri fără victorie. VIDEO

16.02.2020 | 14:43
LIVE BLOG La Liga etapa a 24a Program rezultate informatii de ultima ora Sevilla  Espanyol 22 Criza continua pentru rivala CFRului 4 meciuri fara victorie VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 24-a din La Liga se joacă după sistemul clasic de trei zile, un meci vineri, 14 februarie, următoarele patru sâmbătă, 15 februarie și ultimele cinci duminică, 16 februarie. Sunt câteva partide care promit în frunte chiar cu meciul de deschidere Valencia – Atletico Madrid.


UPDATE, 16 februarie, ora 15:00 / FC Sevilla continuă forma foarte modestă pe plan intern. Trupa lui Julen Lopetegui a ajuns la patru meciuri fără succes în ultimele săptămâni, după o remiză, scor 2-2, cu Espanyol, în runda a 24-a din Spania.

ADVERTISEMENT
  • 5 este locul ocupat de Sevilla în campionat cu 40 de puncte 

Sevilla nu a mai câștigat un meci oficial de pe 25 ianuarie, un 2-0 acasă cu Granada, iar joi, 20 februarie, se deplasează la Cluj pentru manșa tur din 16-imile Europa League cu CFR.


UPDATE, 16 februarie, ora 13:20 / FC Sevilla, adversara de joi a celor de la CFR Cluj din 16-imile Europa League, deschide ziua de duminică din La Liga cu un meci contra celor de la Espanyol, de la ora 13:00.

ADVERTISEMENT
  • Sevilla – Espanyol 2-2 (Ocampos 15, Suso 80 – Embarba 35, Wu Lei 50)

UPDATE, 15 februarie, ora 17:35 / Jucătorii echipei FC Barcelona au făcut un gest impresionant pentru coechipierul său Ousmane Dembele, care s-a accidentat grav și va rata tot sezonul. Fotbaliștii catalani au ieșit pe teren la meciul cu Getafe îmbrăcați în tricouri cu numărul 11 și cu numele internaționalului francez.


UPDATE, 15 februarie, ora 16:23 / Partida Eibar – Real Sociedad, programată duminică, 16 februarie, a afost amânată din cauz aunui incendiu la groapa de gunoi Zaldivar din apropierea orașului Eibar. Decizia a fost luată după ce nivelul de dioxină și furan a ajuns să fie de până la patruzeci de ori mai mare decât în ​​mod normal.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 februarie, ora 23:45 / Valencia și Atletico Madrid au oferit un spectacol în primul meic al rundei și au remizat pe Mestalla, scor 2-2. Trupa lui Simeone a condus cu 1-0 și 2-1 prin reușitele lui Llorente (15) și Thomas (43), dar ”liliecii” au revenit de fiecare dată prin Gabriel (40) și Kondogbia (59).


LIVE BLOG La Liga etapa a 24-a

Așadar, pe Mestalla are loc uvertura etapei. Un meci echilibrat, greu de dat un pronostic, pentru că totul este posibil. E adevărat că Real Madrid a scos doar un egal, iar Barcelona a pățit-o și mai rău, dar Atletico e ca și Valencia o echipă închisă, deci nu ne așteptăm la goluri multe.

ADVERTISEMENT

Este însă și un joc în care se întâlnesc două echipe cu mari probleme de lot. La Valencia sunt out șase jucători, printre care Gameiro, Vallejo, Garay și portarul Cillessen. La Atletico e și mai rău, mai ales că marțea viitoare joacă acasă, în Champions League, cu Liverpool. Opt jucători sunt indisponibili, cei mai importanți fiind Trippier, Costa, Joao Felix și Morata.

Barcelona, fără Suarez și Dembele

Sâmbătă Mallorca începe seria celor patru meciuri cu partida de pe teren propriu cu Alaves. Meci greu pentru insulari, pentru că Alaves e adepta jocului pe contraatac și îl face bine. De la ora 17:00 Barcelona primește vizita unei echipe în mare formă, Getafe. Catalanii trebuie să se bazeze în atac doar pe Messi, Griezmann și Fati.

Tot sâmbătă se mai joacă Villarreal – Levante și Granada – Valladolid, aparent meciuri care ar merge spre victoriile echipelor gazdă, dar atât Levante, cât, mai ales, Valladolid, sunt echipe dificile din postură de oaspete. La Villarreal sunt câte patru absenți de fiecare echipă, la Granada gazdele au opt out și oaspeții patru.

Espanyol vine să ia puncte la Sevilla

Ziua de duminică începe cu meciul adversarei lui CFR Cluj în Europa League. Sevilla, care are o singură victorie în ultimele cinci etape, 2-0 acasă cu Granada, primește un Espanyol disperat după puncte și aici avem și efectivele aproape complete. Espanyol se simte tot mai bine sub bagheta lui Abelardo, dar încă e ultima.

Leganes are meci greu acasă cu Betis Sevilla, o echipă la care niciodată nu știi la ce să aștepți, iar gruparea din Madrid acasă nu strălucește deloc, majoritatea punctelor adunându-le din deplasări.

Real Madrid, misiune aparent ușoară pe teren propriu

Urmează Eibar – Real Sociedad și Athletic Bilbao – Osasuna, ambele echipe basce venind după manșa tur a semifnalelor Cupei Spaniei la mijloc de săptămână. La Eibar ar putea fi meciul perfect pentru înscriu ambele echipe, în timp ce pe San Mames Osasuna e greu de crezut că ar putea spera la mai mult de un egal.

Liderul din La Liga, Real Madrid, încheie pe teren propriu etapa a 24-a în compania unei formații care după multe runde a reușit să sară pe locul 17, în afara locurilor retrogradabile. Este vorba de Celta Vigo, cea care a învins Sevilla etapa trecută.

Programul etapei a 24-a din La Liga

Vineri, 14 februarie, ora 22:00

Valencia – Atletico Madrid

Sâmbătă, 15 februarie

ora 14:00 Mallorca – Alaves

ora 17:00 Barcelona – Getafe

ora 19:30 Villarreal – Levante

ora 22:00 Granada – Valladolid

Duminică, 16 februarie

ora 13:00 Sevilla – Espanyol

ora 15:00 Leganes – Betis Sevilla

ora 17:00 Eibar – Real Sociedad

ora 19:30 Athletic Bilbao – Osasuna

ora 22:00 Real Madrid – Celta Vigo

ADVERTISEMENT