Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 26-a. Spectacol în Betis – Alaves. „Remontada” fantastică a gazdelor

08.03.2021 | 23:43
Live Blog La Liga etapa a 26a Spectacol in Betis  Alaves Remontada fantastica a gazdelor
ADVERTISEMENT

În weekend, s-a derulat etapa a 26-a din La Liga, o rundă dominată indiscutabil de marele război la titlu al capitalei Spaniei, Atletico Madrid – Real Madrid.

De disputa celor doi coloși din Madrid a profitat Barcelona, echipă care a câștigat la Pamplona, pe terenul Osasunei și s-a apropiat la doar trei puncte de primul loc.

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 26-a din La Liga

Luni, 8 martie

  • Betis Sevilla – Alaves 3-2 (Iglesias 61, 88, Joaquin 81 / Joselu 12, Mendez 24)

Duminică, 6 martie

  • Athletic Bilbao – Granada 2-1 (Villalibre 3, Berenguer 90+2 / Molina 78)
  • Atletico Madrid – Real Madrid 1-1 (Suarez 15 / Benzema 88)

  • Huesca – Celta Vigo 3-4 (Siovas 14, Mir 17, Ferreiro 74 / Mina 5, Nolito 37, Beltran 76)
  • Real Sociedad – Levante 1-0 (Merino 10)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 martie

  •  Osasuna – FC Barcelona 0-2 (Alba 30, Moriba 83)

  • Valladolid – Getafe 2-1 (Plano 14, Weissman 24 / Mata 37)
  • Elche – Sevilla 2-1 (Guti 70, Carrillo 77 / De Jong 90)
  • Cadiz – Eibar 1-0 (Negredo 40)

Vineri, 5 martie

  • Valencia – Villarreal 1-1 (Soler 86 pen., Guedes 90+2 / Moreno 39 pen.)

Derby de Madrid se joacă duminică în etapa a 26-a din La Liga

Se părea că Atletico se află într-un marș solitar spre titlu în urmă cu trei etape, însă sincopa de neașteptat din dubla confruntare cu Levante, un singur punct din șase posibile și eșec pe teren propriu, a permis rivalelor Real și Barcelona să înceapă din nou să spere, distanța fiind de șase puncte momentan în urma trupei lui Diego Simeone.

ADVERTISEMENT

Dacă Atletico Madrid a înregistrat o înfrângere, una nescontată, în ultimele cinci etape, în schimb și Real și Barcelona au câte 4 victorii și un egal și cred că pot recupera handicapul. Bineînțeles, dacă Atletico va reuși să bată în derby-ul cu Real atunci se va duce la nouă puncte peste echipa lui Zinedine Zidane și probabil că doar Barca va rămâne oarecum în luptă, dacă se va impune la Pamplona.

Dintre toate cele trei echipe care se bat la titlu, doar Barcelonaare de ales între a trimite cea mai bună echipă la meciul cu Osasuna și a avea șanse sporite la trei puncte sau de a lăsa la repaus unele nume mari din lot, pentru că săptămâna viitoare catalanii au returul din Champions League la Paris, misiune imposibilă după 4-1 pentru campioana Franței pe Camp Nou, în tur.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Madridului are loc duminică, de la ora 17:15, pentru ca forțele de ordine să poată interveni rapid și eficient, în cazul apariției unor conflicte între suporterii celor două cluburi pe străzile Capitalei. Oricum, au fost anunțate serioase măsuri de siguranță pe toată durata zilei și numărul forțelor de ordine va fi suplimentat special, chiar dacă publicul nu are acces în incinta stadionului.

Ce reveniri importante anunță cele două grupări din Madrid

Ambele echipe anunță reveniri importante, care le vor întări forța echipei. La Atletico, belgianul Carrasco și englezul Trippier sunt la dispoziția lui Diego Simeone, pentru britanic încheindu-se calvarul lunilor de suspendare pentru implicare în pariuri. La Real Madrid, revenirile salutate revenirile lui Militao în apărare și, mai ales, a lui Benzema în atac.

Ocupanta locului 4, Sevilla, teoretic ar avea un meci mai lejer, chiar dacă e în deplasare, la Elche, însă partida vine înaintea unui retur de totul sau nimic în Champions League la Dortmund, unde Borussia are avantajul victoriei cu 3-2 din tur, acasă la andaluzi.

Vineri se joacă derby-ul regiunii Valencia

Etapa se deschide vineri seară cu derbyul regiunii Valencia. „Liliecii” primesc vizita vecinilor de la Villarreal, dar ceea ce înainte era un meci pentru cupele europene acum aduce în teren o formație locală care încearcă procesul de reconstrucție, iar „Submarinul galben” caută să navigheze în apele locurilor de Europa League, pentru că nu a mai reușit nici o victorie în ultimele cinci etape și acum se află pe 7, primul loc fără Europa.

Rivalele lui Villarreal la Europa League, Real Sociedad și Betis Sevilla, au meciuri pe teren propriu. Bascii o primesc pe Levante, care vine după returul semifinalei Cupei Spaniei, jucat joi, acasă cu Bilbao și poate fi obosită tare. Betis are mari șanse să se impună în fața lui Alaves și să rămână pe poziție europeană.

ADVERTISEMENT