Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 27-a. FC Barcelona – Huesca 4-1. Catalanii se apropie la patru puncte de primul loc!

15.03.2021 | 23:51
Live Blog La Liga etapa a 27a FC Barcelona  Huesca 41 Catalanii se apropie la patru puncte de primul loc
ADVERTISEMENT

Barcelona a închis etapa a 27-a din La Liga, cu victoria împotriva lui Huesca. Real Madrid, marea rivală din campionat, a învins-o sâmbătă pe Elche, cu un gol venit în minutul 90+1.

Programul etapei a 27-a din La Liga

Luni, 15 martie

  • Barcelona – Huesca 4-1 (Messi 13, 90, Griezmann 35, Mingueza 53 / Mir pen. 45+4)


Duminică, 14 martie

  • Sevilla – Betis Sevilla 1-0 (En Nesyri 27)
  • Eibar – Villarreal 1-3 (Enrich 55 / Gomez 1, Bacca 34, Pedraza 87)
  • Granada – Real Sociedad 1-0 (Sanchez 51)
  • Celta Vigo – Athletic Bilbao 0-0
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 13 martie

  • Getafe – Atletico Madrid 0-0
  • Real Madrid – Elche 2-1 (Benzema 73, 90+1 / Dani Calvo 61)

  • Alaves – Cadiz 1-1 (Joselu 36 pen. / Alex 81 pen.)
  • Osasuna – Valladolid 0-0

Vineri, 12 martie

  • Levante – Valencia 1-0 (Roger 18)


Primele imagini cu viitoarele echipamente ale lui Real Madrid și FC Barcelona

UPDATE, 14 martie, ora 17:22 / Au apărut imagini cu echipamentele pe care Nike și Adidas le pregătesc pentru FC Barcelona, respectiv Real Madrid. Cei doi granzi ai Spaniei vor îmbrăca tricouri destul de inedite. Adidas a pregătit pentru Real Madrid un model care va îmbina culorile portocaliu și albastru, alături de albul clasic. În același timp, Nike a lucrat pentru FC Barcelona la un model criticat de fani, din cauza modelelor variate și considerate destul de inestetice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Footy Headlines (@footyheadlinesofficial)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Footy Headlines (@footyheadlinesofficial)


Imbold fantastic pentru Barcelona. Revine Ansu Fati!

UPDATE, 14 martie, ora 15:10 / FC Barcelona a revenit puternic în lupta pentru titlu și are șanse mari să se apropie la doar patru puncte de Atletico Madrid, care s-a încurcat la Getafe. Catalanii primesc luni vizita celor de la Huesca, iar între timp au aflat o veste fantastică. Puștiul Ansu Fati, considerat unul dintre cei mai valoroși tineri din fotbalul mondial, ar putea reveni după accidentarea suferită în meciul cu Betis, din noiembrie. El și-a fracturat atunci meniscul și a trebuit să fie operat. Deși se anticipa o revenire în martie, Fati s-a operat din nou și ar putea reveni la începutul lunii aprilie la antrenamente. Astfel, el ar mai putea prinde câteva partide în finalul sezonului, anunță La Vanguardia.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, prioritate pentru Barcelona și Joan Laporta

UPDATE 13 MARTIE, ora 13:25 / Noul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, și echipa lui din conducerea clubului catalan și-au stabilit principala țintă pentru campania de transferuri din această vară. Norvegianul Erling Haaland este în capul listei de achiziții.

Pentru a face rost de bani ca să-l transfere de la Borussia Dortmund, cu care Haaland mai are contract până în 2024, oficialii Barcelonei au întocmit o listă cu jucătorii care ar putea fi vânduți. Coutinho, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Neto sau Junior apar pe ”lista neagră” a noilor conducători de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 20 de ani, Erling Haaland are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro, activă, însă, abia în vara anului viitor. Norvegianul are cifre impresionante reușind să marcheze 45 de goluri în 46 de meciuri pentru Borussia Dortmund.


ȘTIRE INIȚIALĂ 12 MARTIE, ora 21:56

Atletico Madrid a reuşit o nouă desprindere după ce a învins în meci restant miercuri pe Athletic Bilbao pe teren propriu şi acum are şase puncte peste Barcelona şi opt peste vecinii de la Real Madrid. Şansele echipei lui Diego Simeone cresc astfel şi mai mult pentru a sparge dualitatea puterii din ultimul deceniu dintre Barcelona şi Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Atletico se află în faţa unui moment foarte important. După această etapă urmează returul optimei de finală din Champions League cu englezii de la Chelsea, care au câştigat cu 1-0 prima manşă, disputată la Bucureşti. Calificarea nu este încă jucată, echipa lui Diego Simeone având capacitatea de a remonta handicapul, dar va trebui un joc perfect, fără fisuri în apărare.

Atletico are derby de Madrid pe terenul lui Getafe

În această etapă Atletico Madrid va întâlni la Madrid pe Getafe, ruda mai săracă a Capitalei, care are un sezon foarte slab în comparaţie cu ultimii trei ani. Meciul se va juca pe El Coliseum, arena lui Getafe, dar, în mod normal, la această oră liderul din La Liga e clar echipa superioară. Un singur lucru ar mai putea echilibra disputa, dacă Simeone va decide să lase la odihnă câţiva titulari în perspectiva returului cu Chelsea.

Real Madrid este şi ea înaintea returului cu Atalanta de la Madrid, în care pleacă în avantaj cu 1-0, dar italienii nu trebuie trataţi la preţ de matineu pentru că vor veni pentru totul sau nimic. Echipa lui Zinedine Zidane întâlneşte acasă pe nou promovata Elche şi poate obţine celei trei puncte, însă distanţa faţă de Atletico este mare şi perspectivele de a reuşi să o refacă destul de mici.

Barca vine după eliminarea din Champions League

Barcelona va încheia etapa luni seară, pe teren propriu, întâlnind lanterna roşie Huesca. Echipa catalană a jucat bine la Paris, în returul optimilor de finală din Champions League, dar nu a putut înfăptui minunea şi a fost eliminată de PSG, care astfel şi-a luat revanşa după acel 1-6 din 2017.

Huesca are şanse foarte mici pentru a spera ceva de la această deplasare. Barca e la şase puncte în urma lui Atletico şi obiectivul pentru care se bate acum din răsputeri, după ce a obţinut şi calificarea în finala Cupei Spaniei este titlul, pentru aceasta însă având nevoie de un parcurs impecabil dar şi ca Atletico să se mai împiedice măcar de două ori.

Derby de Sevilla într-un moment prost pentru echipa lui Lopetegui

Derbyul oraşului Sevilla vine într-un moment foarte prost pentru oamenii lui Julen Lopetegui. Echipa a părăsit Champions League după o dispută epică în compania Borussiei Dortmund, fiind eliminată de uraganul Haaland, care din cele cinci goluri ale echipei sale a marcat patru în cele două manşe şi a pasat decisiv la celălalt.

Per ansamblu echipa care a dominat mai mult, care a construit mai meticulos a fost Sevilla, însă marile erori defensive, lucru puţin obişnuit la andaluzi, au costat scump. În aceste condiţii Betis poate spera să spargă o tradiţie negativă a ultimilor ani şi să îşi învingă rivalii concitadini.

Granada, ploaie de accidentări la meciul cu Real Sociedad

Alte două echipe care au evoluat joi în optimile de finală ale Europa League sunt Villarreal, adversara echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev şi Granada, care a jucat acasă cu Molde. Cum returul e programat săptămâna viitoare meciul lui Villarreal la Eibar se anunţă mult mai greu decât părea iar Granada are toate şansele să piardă acasă cu Real Sociedad, mai ales că are şi minim opt-nouă absenţe.

ADVERTISEMENT