Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 28-a. Real Madrid, victorie cu Eibar. Continuă lupta la titlu în Spania. Video

15.06.2020 | 00:21
Live Blog La Liga etapa a 28a Real Madrid victorie cu Eibar Continua lupta la titlu in Spania Video
ADVERTISEMENT

8 martie a fost ziua în care în La Liga a avut ultimul meci înainte de stoparea campionatului şi a întregului sport pe mapamond, cu mici excepţii, ca urmare a declanşării pandemiei de coronavirus.

Rezultatele și programul etapei a 28-a din La Liga

Duminică, 14 iunie

  • Real Sociedad – Osasuna 1-1 (Oyarzabal 61 /Adrian 30) – VEZI VIDEO
  • Real Madrid – Eibar 3-1 (Kroos 4, S. Ramos 30, Marcelo 37 / P. Bigas 60) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Hazard


  • Bilbao – Atletico Madrid 1-1 (I. Muniain 37 / D. Costa 39) – VEZI AICI TOATE FAZELE
  • Mallorca – Barcelona 0-4 (A. Vidal 1, M. Braithwaite 37, J. Alba 80, L. Messi 90+3) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (N. Semedo 71), Pique, Araujo, Alba – Busquets (Arthur 71), De Jong (Firpo 85), Vidal (Rakitic 46) – Messi, Braithwaite, Griezmann (L. Suarez 57). Antrenor: Quique Setien


Sâmbătă, 13 iunie

  • Espanyol – Alaves 2-0 (Espinosa 45+3, Wu Lei 47) – VEZI VIDEO
  • Celta Vigo – Villarreal 0-1 (M. Trigueros 90+1) – VEZI VIDEO
  • Leganes – Valladolid 1-2 (Rodriguez 83 / E. Unal 2, R. Alcaraz 54) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 12 iunie

  • Granada – Getafe 2-1 (Dakonam 70 aut., Fernandez 79 / Timor 20) – VEZI VIDEO
  • Valencia – Levante 1-1 (Rodrigo 89 / Melero 98 pen.) – VEZI VIDEO

Joi, 11 iunie

  • Sevilla – Betis 2-0 (Ocampos 56, Fernando 62) – VEZI VIDEO

Duminică, 14 iunie

  • ora 15:00 Bilbao – Atletico Madrid
  • ora 20:30 Real Madrid – Eibar
  • ora 23:00 Real Sociedad – Osasuna
ADVERTISEMENT

Clasamentul din La Liga etapa 28


UPDATE, 14 iulie, ora 17:36 / Suporterul care a intrat pe teren la meciul dintre Mallorca și Barcelona, 0-4, riscă să intre la închisoare pentru gestul său, mai ales în contextul în care pandemia de coronavirus a afectat grav Spania, iar regulile sunt mult mai stricte.

„La Liga va depune plângere penală împotriva persoanei care a pătruns pe gazon, fără autorizaţie, încălcând legislaţia în vigoare. Considerăm că faptele reprezintă o infracţiune”, a declarat un oficial din La Liga.

„A fost o experiență frumoasă. Am sărit un gard de 2 metri. Visul meu e să am o poză cu Messi. Am mers aproape de el, am făcut poze, dar poliția m-a obligat să le șterg”, a povestit fanul.


UPDATE, 14 iulie, ora 16:54 / Partida dintre Athletic Bilbao și Atletico Madrid s-a terminat la egalitate, 1-1. Bascii au deschis scorul prin Iker Muniain în minutul 37, în timp ce pentru echipa lui „Cholo” Simeone a marcat Diego Costa în minutul 39.


UPDATE, 14 iulie, ora 16:29 / Diego Costa i-a dedicat golul, din meciul cu Athletic Bilbao, unei colege, fotbaliste, de la Atletico Madrid, care a suferit o operație pe creier.

Gest superb făcut de Diego Costa. Sursă foto: marca.es
Gest superb făcut de Diego Costa. Sursă foto: marca.es

UPDATE, 14 iunie, ora 13:33 / Real Madrid primeşte duminică vizita lui Eibar, însă meciul nu se va juca pe stadionul “Santiago Bernabeu”. Arena a intrat în procesul de modernizare, iar oficialii formaţiei din capitala Spaniei au decis să mute meciurile de pe teren propriu pe un alt stadion.

Până la finalul actualului sezon, Real Madrid va juca meciurile de acasă pe stadionul “Alfredo Di Stefano”. Inaugurată în 2006, arena este folosită de echipa a doua a madrilenilor în mod normal.


UPDATE, 14 iunie, ora 10:13 / Mundo Deportivo a dezvăluit că fanul care a intrat pe teren la Mallorca – Barcelona 0-4 avea planul făcut înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze fotbalul în Spania pentru trei luni.

“Messi este idolul meu, iar visul meu era să am o poză cu el. Am plănuit totul înainte de coronavirus. L-am văzut pe Alba şi am făcut poza cu el. Am ajuns lângă Messi, însă nu a vrut să se fotografieze cu mine din cauza virusului.

Poliţiştii m-au obligat să şterg poza şi am semnat o hârtie cu toate datele mele. Am fost cu nişte prieteni şi am ajuns la stadion în minutul 40. Am sărit un gard de doi metri, am ajuns în tribune şi apoi pe teren”, a declarat suporterul care a invadat terenul în timpul meciului Mallorca – Barcelona 0-4


UPDATE, 14 iunie, ora 00:58 / Barcelona câștigă fără emoții primul meci de la reluarea campionatului în Spania. Catalanii s-au impus cu 3-0 în deplasarea de la Mallorca, golurile elevilor lui Quique Setien fiind înscrise de Arturo Vidal în secunda 65, Martin Braithwaite în minutul 37, de Jordi Alba în minutul 80 și de Lionel Messi în minutul 90+3.


UPDATE, 14 iunie, ora 00:55 / Lionel Messi a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, iar starul argentinian are un gol și două pase de gol în meciul cu Mallorca.


UPDATE, 14 iunie, ora 00:16 / Un suporter a invadat terenul în minutul 53 al partidei dintre Mallorca și Barcelona, chiar înainte ca Luis Suarez să revină pe teren, după accidentarea suferită în luna ianuarie.

Invadatorul și-a făcut un selfie cu Jordi Alba și l-a căutat și pe Lionel Messi, fanul fiind îmbrăcat într-un tricou al naționalei Argentinei. Meciurile din Spania se joacă fără suporteri, cu porţile închise, însă tânărul a reuşit să păcălească vigilenţa autorităţilor.

Nu este prima dată când un fan invadează terenul, la un meci al Barcelonei care se joacă fără suporteri. În 2017, un suporter al catalanilor a intrat pe teren la meciul dintre Barcelona și Las Palmas, duel disputat cu porțile închise.


UPDATE, 13 iunie, ora 23:07 / Golul lui Arturo Vidal, după doar 65 de secunde, este cel mai rapid gol de la reluarea campionatului în Spania.


UPDATE, 13 iunie, ora 22:25 / Ronald Araujo a fost titularizat de Quique Setien în apărarea catalanilor. Fundaşul de 21 de ani a mai prins banca de rezerve a Barcelonei în trecut şi a bifat 15 minute în victoria cu Sevilla, scor 4-0, din 6 octombrie 2019, când a fost eliminat pe finalul partidei.


UPDATE, 13 iunie, ora 19:42 / După ce l-au adus pe Antoine Griezmann, Barcelona vrea să le mai dea o locitură celor de la Atletico Madrid și se gândesc să-l transfere pe mijlocașul Thomas Partey.

Conform ghanasoccer.net, catalanii ar fi dispuși să plătească suma de 50 de milioane de euro, care reprezintă clauza de reziliere a ghanezului cu trupa lui Diego Simeone.


UPDATE, 13 iunie, ora 13:28 / Jucătorii Barcelonei au ajuns în Mallorca pentru meciul care se va juca sâmbătă, de la ora 23:00. Aceştia s-au deplasat la bordul unei curse charter şi au respectat toate măsurile de precauţie, aceştia îmbarcându-se purtând măşti de protecţie.


UPDATE, 12 iunie, ora 18:31 / Antrenorul suedez Sven-Goran Eriksson a anunțat că doi dintre cei mai buni jucători de la Manchester City ar putea ajunge la Real Madrid, dacă TAS va menține excluderea ”cetățenilor” din Champions League.

”Dacă vor, Sterling și De Bruyne pot juca la Real Madrid, mai ales că la City situația este complicată”, a declarat Eriksson, conform Mundo Deportivo.


UPDATE, 11 iunie, ora 23:55 / Moment emoționant înainte de începerea partidei FC Sevilla – Betis, prima după reluarea La Liga. Jucătorii celor două echipe s-au strâns la mijlocul terenului și au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor COVID, dar și pentru Marcelo Campanal, o legendă a clubului gazdă care s-a stins din viață luna trecută.

Scurta ceremonie s-a petrecut pe fundalul sonor al piesei „Adagio”, interpretată de Lara Fabian.


UPDATE, 11 iunie, ora 17:45 / Președintele Ligii Profesioniste, Javier Tebas, a avertizat cluburile că nu sunt tolerate acțiuni ale jucătorilor care să pună în pericol sănătatea tuturor, cu referire la petrecerea la care a participat jucătorul Barcelonei, Nelson Semedo, încălcând protocoul sanitar din La Liga. În cazul în care astfel de evenimente se vor repeta, Liga va ordona ca toate echipele să rămână în cantonament până la încheierea actualului sezon.


UPDATE, 11 iunie, ora 11:55 / Campionatul Spaniei se reia astăzi după pauza cauzată de pandemia de coronavirus, primul meci programat diseară fiind derby-ul FC Sevilla – Betis. Pentru a compensa lipsa spectatorilor din tribune, oficialii La Liga sunt pregătiți să ofere fanilor un adevărat spectacol de divertisment, cu ajuotrul unui program inovator. Astfel, în colaborare cu EA Sport și cu firma norvegiană Vizrt, se vor produce imagini care vor păcăli vizual și vor da impresia că partidele se vor disputa cu fani în tribune.

Privim transmisiunile TV ca pe un spectacol de divertisment. Vrem ca, în momentul în care urmăriți meciurile, să vă simți așa cum erați obișnuiți pe vremea când stadioanele erau pline”, a declarat Melcior Soler, responsabil cu problemele legate de audio-vizual din cadrul La Liga.


La Liga etapa a 28-a revine în actualitate după trei luni

Ultimul meci din data de 8 martie s-a jucat la Sevilla, pe Benito Villamarin şi a consemnat un neaşteptat succes al echipei locale Betis în faţa lui Real Madrid, rezultat care îi permite acum Barcelonei să aibă două puncte avans în ierarhia Primerei Division în faţa rivalului de o viaţă.

După multe tegiversări şi rigidităţi din partea autorităţilor spaniole, ca urmare a faptului că Spania a fost una dintre ţările serios lovite de pandemie, fotbalul din La Liga se urneşte din nou din loc în acest weekend, cu partidele etapei a 28-a. Care vor lua startul începând de joi, 11 iunie şi se vor încheia duminică, 14 iunie.

Se începe cu derby-ul orașului Sevilla

Evident, vorbim de fotbal după regulile de protocol sanitar impuse de ministrul Sănătăţii şi cel al Sportului şi adoptate de Federaţie şi de Liga Profesionistă şi de faptul că accesul publicului este interzis cel puţin până la finalul acestui sezon.

Joi, de la ora 23:00, ora României, La Liga reîncepe cum nu se putea mai mai bine, cu tradiționaul derby de Sevilla pe stadionul „Sanchez Pizjuan”. Oricum, chiar dacă spectatori nu vor fi, în seara meciului importante forțe de ordine se vor afla în preajma stadionului, pentru a evita ciocnirile dintre suporteri și strângerea acestora în grupuri mari în baruri și restaurante.

Valencia – Levante, alt derby regional

A doua zi, vineri, 12 iunie se joacă Granda – Getafe și un alt derby local, Valencia – Levante. Valencia este clubul care a fost cel mai afectat de COVID 19, cu 12 persoane infectate, dintre care cinci jucători, dar acum totul este OK.

Sâmbătă, 13 iunie, se vor derula următoarele patru jocuri. Espanyol se află în cursa disperată de a ieși de pe ultimul loc, dar are un meci greu acasă, cu Alaves, formație care e foarte periculoasă pe contraatac, atunci când joacă afară.

Celta Vigo e neînvinsă de cinci meciuri

Celta Vigo, care după o serie fabuloasă de cinci partide fără eșec a reușit să ajungă pe prima poziție deasupra liniei, primește vizita lui Villarreal, prima formație clasată după zona de Europa League, la patru puncte de Valencia, care momentan prinde ultimul loc de Europa.

Meci încâlcit, probabil și cu puține goluri se anunță a fi partida dintre Leganes, penultima clasată și Valladolid, clubul patronat de brazilianul Ronaldo. Cum Valladolid nu strălucește afară, cel mai probabl semn în acest meci pare a fi X.

Barcelona, cu Messi, merge la Mallorca

De la ora 23:00, avem liderul Barcelona jucând în Insulele Baleare, la Palma de Mallorca. Vestea cea mare pentru catalani este că alarma privind accidentarea lui Lionel Messi a fost una falsă și starul Barcei va fi pe teren.

Duminică, 14 iunie, au loc ultimele partide ale acestei etape. Atletico Madrid, fără suspendatul Joao Felix și accidentatul Vrsaljko, are parte de o deplasare teribil de grea la Bilbao, chiar dacă veteranul din atacul bascilor, Aduriz, și-a anunțat retragerea.

Real Madrid, la primul meci pe arena de 6.000 de locuri

Real Madrid joacă de la ora 20:30 pe stadionul Alfred di Stefano, de numai 6.000 de locuri, unde evoluează de obicei echipa a doua, pentru că Santiago Bernabeu va fi transformat într-o arenă supermodernă.Joacă în compania celor de la Eibar, o formație care are ca obiectiv supraviețuirea.  Etapa se va încheia cu partida Real Sociedad – Osasuna.

SUSPENDAȚI

Joao Félix (Atlético), Lenglet (Barcelona), Gudelj (Sevilla), Kondogbia (Valencia), Mata, Arambarri și Maksimovic (Getafe), Joselu (Alavés), Rubén García (Osasuna), Diego López (Espanyol), Antonio Puertas (Granada), Rubén Peña (Villarreal), Escalante (Eibar)

ACCIDENTAȚI

ATLÉTICO: Vrsaljko
ATHLETIC: Lekue
BARCELONA: Dembélé
CELTA: Sergio Álvarez
ESPANYOL: Corchia
GETAFE: Manojlovic
GRANADA: Quini, Neyder Lozano, Álex Martínez
LEGANÉS: Szymanowski
LEVANTE: Iván López
MALLORCA: Koutris, Lumor
OSASUNA: Chimy Ávila
REAL MADRID: Jovic
VALENCIA: Garay, Piccini
VILLARREAL: Funes Mori

ADVERTISEMENT