Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 28-a. Barcelona a umilit-o pe Real Sociedad! Messi, dublă pentru catalani

21.03.2021 | 23:46
Live Blog La Liga etapa a 28a Barcelona a umilito pe Real Sociedad Messi dubla pentru catalani
ADVERTISEMENT

Barcelona a reuşit scorul etapei, după ce a învins-o pe Real Sociedad cu 6-1. Rivalele, Real Madrid şi Atletico Madrid au obţinut, la rândul loc, cele trei puncte.

Programul etapei a 28-a din La Liga

Sâmbătă, 20 martie

  • Athletic Bilbao – Eibar 1-1 (Berchiche 9 / Kike 17)
  • Celta Vigo – Real Madrid 1-3 (Santi Mina 41 / Benzema 20, 30, Asensio 90+3)
  • Huesca – Osasuna 0-0
  • Valladolid – Sevilla 1-1 (Orellana 44 / Bono 90+4)
ADVERTISEMENT

Vineri, 19 martie

  • Betis Sevilla – Levante 2-0 (Fekir 70, Juanmi 75)

Duminică, 21 martie

  • Getafe – Elche 1-1 (Unal 60 / Milla 20)
  • Valencia – Granada 2-1 (Wass 4, Blanco 66 / Soldado 90)
  • Villarreal – Cadiz 2-1 (Moreno 5, Bacca 67 / Alex 69)
  • Atletico Madrid – Alaves 1-0 (Suarez 54)
  • Real Sociedad – Barcelona 1-6 (Barrenetxea 77 / Griezmann 37, Dest 43, 53, Messi 56, 89, Dembele 71)

 

Sevilla a luat un punct cu ajutorul portarului Bono

UPDATE 21 martie, 00:02 / Yassine Bono, portarul lui FC Sevilla, a reuşit să aducă un punct pentru echipa sa în deplasarea de la Valladolid. Marocanul a urcat în careul advers la ultima fază a meciului şi a marcat în poarta omologului său, după o fază în care mingea s-a plimbat ca la pinball prin careul lui Valladolid.

ADVERTISEMENT

Liderul Atletico Madrid, meci acasă cu codaşa Alaves în etapa a 28-a din La Liga

Fotbalul spaniol mai continuă la nivel de Champions League doar cu Real Madrid, după ce Atletico Madrid,  Barcelona şi Sevilla au spus adios în optimi. Acum Atletico Madrid, liderul din La Liga şi Barcelona se pot concentra pe competiţiile interne, catalanii urmând a juca şi finala Cupei cu Athletic Bilbao, doar Real Madrid mai fiind angrenată în sferturile Champions League.

În etapa dinaintea plecării internaţionalilor la reprezentativele ţărilor lor, acolo unde este permis acest lucru prin regulile de carantinare sau necarantinare, Atletico Madrid va rămâne în casa sa pentru un meci aparent destul de simplu, în compania uneia dintre echipele de pe locurile retrogradante, Alaves.

ADVERTISEMENT

Numai că la oamenii lui Diego Simeone duşmanul cel mai mare poate fi nu adversarul din teren ci dezamăgirea de a fi ieşit cu două eşecuri din Champions League în faţa lui Chelsea. Este foarte important ca ei să poată trece repede peste acest pas fals şi să păstreze în campionat ritmul care a făcut-o să aibă acum patru lungimi peste Barcelona. Atletico a făcut doar 0-0 cu Getafe în runda anterioară, chiar dacă adversarul a jucat în zece o bună parte din meci.

Barcelona, deplasare infernală la San Sebastian

Barcelona, după ce nu a putut înfăptui, aşa cum era de aşteptat, minunea la Paris şi a ieşit din Champions League, revine la treburile interne cu o deplasare foarte grea, în Ţara Bascilor, pe stadionul Anoeta din San Sebastian. Acasă, Real Sociedad este o forţă şi Barca a avut deseori probleme şi faptul că este din nou lipsită de aportul celui mai bun om din apărare, Gerard Pique, poate complica şi mai mult situaţia.

ADVERTISEMENT

Acasă bascii sunt foarte puternici şi nu odată blaugrana au avut viaţă grea. Real Sociedad este pe locul 5, însă la nouă puncte de ultimul loc de Champions League, după ce etapa trecută nu a reuşit să ia măcar un punct la Granada, formaţie care avea opt jucători out.

Real Madrid, mai puternică după revenirea lui Sergio Ramos

Real Madrid pleacă şi ea din capitala Spaniei, drumurile purtând-o spre Galicia, mai precis la una dintre cele mai fluctuante formaţii din La Liga, Celta Vigo. Real are o bilă albă după ce a eliminat Atalanta şi a rămas singura ambasadoare a Spaniei în Champions League, dar nu arată un joc deosebit de spectaculos.

Revenirea în centrul apărării a plămânului Sergio Ramos înseamnă foarte mult pentru moralul echipei lui Zinedine Zidane. Celta Vigo, mai bine spus tandemul Iago Aspas – Nolito, poate pune probleme oricui în zi bună dar când celor doi nu le merge jocul devine o pradă uşoară pentru adversar.

Sevilla şi-a consolidat locul 4 în restanţa cu Elche şi acum poate juca mai relaxată, cu avansul mare luat în faţa lui Real Sociedad. Deplasarea de la Valladolid nu se anunţă deloc una de speriat, ca de obicei echipa patronată de brazilianul Ronaldo fiind aproape de locurile periculoase, deocamdată la patru lungimi de ele.

ADVERTISEMENT