Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 30-a. Atletico, remiză cu Betis și revine pe locul 1

11.04.2021 | 23:53
Live Blog La Liga etapa a 30a Atletico remiza cu Betis si revine pe locul 1
ADVERTISEMENT

A fost un weekend special pentru fotbalul spaniol. Real Madrid şi Barcelona s-au duelat într-un nou episod din El Clasico, iar câştig de cauză au avut ”galacticii”. Atletico a scos doar o remiză pe terenul lui Betis, iar lupta la titlu este una încinsă în La Liga.

Programul etapei a 30-a din La Liga

Duminică, 11 aprilie

Villarreal – Osasuna 1-2 (Garcia 70-autogol / Moncayola 64, Budimir 74)

Valencia – Real Sociedad 2-2 (Wass 60, G. Paulista 73 / Guevara 33, Isak 45)

Valladolid – Granada 1-2 (Orellana 41 pen. / Molina 78, Quini 86)

Betis – Atletico Madrid 1-1 (Tello 20 / Carrasco 5)

Vineri, 9 aprilie

Huesca – Elche 3-1 (Mir 3, 88, Ramirez 30 / Vavro 4-autogol)

Sâmbătă, 10 aprilie

Getafe – Cadiz 0-1 (Timor 64-autogol)

Athletic Bilbao – Alaves 0-0

Eibar – Levante 0-1 (De Frutos 45+2)

Real Madrid – Barcelona 2-1 (Benzema 13, Kroos 28 / Mingueza 60)

Luni, 12 aprilie, ora 22:00

Celta Vigo – Sevilla

lli

Pentru Real Madrid, El Clasico nu vine chiar în cel mai potrivit moment, pentru că săptămâna viitoare echipa lui Zinedine Zidane va susţine returul sferturilor de finală din Champions League pe Anfield Road din Liverpool. Practic, “los merengues”, dispută două partide cruciale în interval foarte scurt de timp.

ADVERTISEMENT

Barcelona lui Leo Messi nu mai are decât un obiectiv secundar, în afara titlului, Cupa Spaniei, a cărei finală o va juca pe 17 aprilie în compania lui Athletic Bilbao. Echipa lui Ronald Koeman a salvat cele trei puncte în ultimul meci în prelungiri, pe teren propriu, în faţa lui Valladolid, graţie reuşitei lui Dembele.

Real Madrid a câştigat în tur cu 3-1 pe Nou Camp

Real Madrid a arătat foarte bine în partida de acasă din Champions League cu Liverpool, deşi are absenţe de prim rang în apărare, ambii fundaşi centrali, Sergio Ramos şi Varane, cuplul Nacho – Militao descurcându-se foarte bine şi urmează să intre şi în El Clasico.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a reuşit în octombrie 2020, în tur, o convingătoare victorie pe Nou Camp, cu 3-1, şi specialiştii iberici opinează că la acest moment echipa lui Zinedine Zidane ar fi mult mai bine pusă la punct ca sistem de joc.

Atletico Madrid a pierdut avansul substanţial de lider

Ultimul succes al Barcelonei este din martie 2019 şi a fost obţinut pe Santiago Bernabeu din Madrid cu scorul de 1-0. La catalani absenţele sunt cu vechime, în atac vitezistul Ansu Fati, în centrul apărării simbolul regiunii, Gerard Pique.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid este încă lider, dar mai are doar un punct peste Barcelona şi trei peste vecina din Capitală. Echipa lui Diego Simeone se concentrează sută la sută pe campionat, pentru că nu mai are alt obiectiv viabil.

Atletico, al doilea meci consecutiv la Sevilla

Atletico a pierdut etapa trecută la FC Sevilla şi revine în capitala Andaluziei, pentru a înfrunta acum pe Betis, a doua echipă a oraşului, care are şi ea un parcurs excelent, fiind situată pe locul 5 şi sigură de calificare în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Atletico a avut un avans consistent şi la un moment dat se părea că nu ar mai putea fi ajunsă, însă câteva meciuri nereuşite ale oamenilor lui Diego Simeone au redeschis lupta pentru titlu şi de acum pentru alb-roşii este interzis orice pas greşit, dacă nu vor să strice tot ce au muncit un sezon.

ADVERTISEMENT