Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 30-a. Carlo Ancelotti, acuzat că a fraudat cu 1 milion de euro statul spaniol

Live Blog La Liga etapa a 30a Carlo Ancelotti acuzat ca a fraudat cu 1 milion de euro statul spaniol
ADVERTISEMENT

Etapa a 30-a din La Liga începe vineri, 19 iunie, cu trei partide în program, dintre care cea de la ora 23:00 va ţine, cu siguranţă, mulţi iubitori ai fotbalului în faţa micilor ecrane şi în România, pentru că liderul Barcelona va avea un prim examen cu adevărat tare, pe terenul Sevillei.

Sâmbătă, 20 iunie, se vor juca alte patru întâlniri şi ultimele trei vor avea loc duminică, 21 iunie, cu al doilea joc important, la San Sebastian, unde Real Sociedad va căuta să o încurce pe Real Madrid.

ADVERTISEMENT

În fruntea clasamentului situaţia este aceeaşi, cu Barcelona având un avans de două puncte peste Real Madrid. Locurile de Champions League sunt completate de Sevilla şi de Atletico Madrid, care a urcat pe poziţia a patra , profitând de începutul mai slab al lui Getafe şi Real Sociedad, fără victorie în aceste etape jucate după pandemie.

Programul etapei a 30-a din La Liga

Duminică, 21 iunie

  • Celta Vigo – Alaves 6-0 (Murillo 14, Iago Aspas 19 pen., Rafinha 40, 42, Nolito 76 pen., Santi Mina 86) – VEZI VIDEO
  • Valencia – Osasuna 2-0 (Guedes 12, 36) – VEZI VIDEO
  • Real Sociedad – Real Madrid 1-2 (Merino 83 / Ramos 50 penalty, Benzema 70) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT
Clasament La Liga
Clasament La Liga

UPDATE, 22 iunie, ora 13:05 / Carlo Ancelotti, fostul antrenor al lui Real Madrid în prezent la Everton, este acuzat că ar fi fraudat statul spaniol cu 1.000.000 de euro, în perioada în care pregătea formația „los blancos”.

Parchetul din Madrid a depus o plângere împotriva lui Carlo Ancelotti, care va fi anchetat.


UPDATE, 22 iunie, ora 10:43 / Real Madrid a reușit să câștige meciul cu Real Sociedad, 2-1, însă în jurul partidei a izbucnit un adevărat scandal. Catalanii îi atacă pe rivalii de la Real acuzând arbitrajul lui Ernesto Fernandez.

ADVERTISEMENT

„Liderii VAR” sau „Fabricat în Madrid” sunt titlurile catalanilor care pun pe jar lupta la titlu în Spania.

Scandal in Spania: "Real Madrid, lider cu VAR". Sursă foto: as.com
Scandal in Spania: “Real Madrid, lider cu VAR”. Sursă foto: as.com

Sâmbătă, 20 iunie

  • Espanyol – Levante 1-3 (Lopez 28 / Mayoral 14, Bardhi 67, Pedrosa 87) – VEZI VIDEO AICI
  • Bilbao – Betis Sevilla 1-0 (Martinez 7) – VEZI VIDEO AICI
  • Getafe – Eibar 1-1 (Etebo 30 / Charles 40+6) – VEZI VIDEO AICI
  • Atletico Madrid – Valladolid 1-0 (Vitolo 81) VEZI VIDEO AICI
ADVERTISEMENT

Vineri, 19 iunie, ora 20:30

  • Sevilla – Barcelona 0-0

  • FC Sevilla: Vaclik – Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon – J. Jordan, Fernando, O. Torres – Ocampos, L. de Jong, Munir
  • FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, J. Alba – A. Vidal, Busquets, Rakitic – Messi, L. Suarez, Braithwaite

  • Granada – Villarreal 0-1 (Moreno 11)
  • Mallorca – Leganes 1-1 (Sevilla 9 / Oscar 87)

Clasament în La Liga

cll


UPDATE, 22 iunie, ora 10:10 / Fotbalul din Spania nu are pauză după reluarea sezonului. Luni se vor disputa primele două meciuri ale etapei a 31-a. De la ora 20:30, Villarreal primeşte vizita Sevillei într-un duel important pentru cupele europene. Ziua se încheie cu partida Leganes – Granada, programată de la ora 23:00.


UPDATE, 21 iunie, ora 17:27 / Mijlocașul olandez al Barcelonei, Frenkie De Jong s-a accidentat la meciul cu Sevilla, iar diagnosticul este leziune la coapsa dreaptă.

Deși catalanii nu au anunțat perioada de indisponibilitate, presa spaniolă scrie că olandezul va lipsi câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că va rata o mare parte a finalului de sezon din La Liga.


UPDATE, 21 iunie, ora 15:04 / Betis Sevilla a decis demiterea antrenorului Joan Francesc Ferrer Sicilia ”Rubi”, după înfrângerea de sâmbătă de la Bilbao. Tehnicianul de 50 de ani era în funcţie din iunie 2019 şi avea contract până în 2022. În ultimele opt etape ale sezonului, echipa va fi pregătită de Alexis Trujillo, 54 de ani, coordonatorul sectorului sportiv al clubului.


UPDATE: 20 iunie, ora 13:40. Cotidianul Marca scrie despre faptul că Barcelona nu a reușit să obțină victoria pe nici unul dintre stadioanele mari cu Quique Setien pe bancă: eșecuri la Valencia, pe Santiago Bernabeu, la Bilbao și a făcut egal la Sevilla și la Napoli în Champions League. În schimb, Barca fostului antrenor Ernesto Valverde, a câștigat afară și cu Real Madrid, și cu Sevilla, și la Atletico Madrid și la Bilbao.


UPDATE: 20 iunie, ora 11:00. Fostul internațional columbian Faustino Asprilla îl pune la zid pe Zinedine Zidane, pentru faptul că își bate joc de James Rodriguez: „James nu este un iresponsabil, el se antrenează în fiecare zi, ca toți ceilalți. Antrenorii spun mereu același lucru, că toți jucătorii sunt egali și motivează astfel alegerile lor. Dar sunt doar 3 sau 4 jucători care intră mereu. Nu-mi spuneți mie că golgheterul unei Cupe Mondiale precum cea din 2014 în Brazilia poate fi în spatele lui Mariano Diaz sau a mai nu știu cine este în alegeri. Este nevoie doar de respect. James are răbdare, eu l-aș fi invitat pe Zidane să mănânce rahat “.

Vineri au loc meciurile Mallorca – Leganes, Granada – Villarreal şi Sevilla – Barcelona. La Palma de Mallorca se va derula un joc pe viaţă şi pe moarte între ocupantele locurilor 18, Mallorca şi 20, adică ultimul, Leganes, despărţite de două puncte. Situaţia nu e compromisă încă pentru niciuna, deoarece până la primul loc salvator, 17, ocupat de Celta Vigo, sunt doar două şi respectiv patru puncte.

Gazdele au cinci jucători absenţi, dintre care trei erau titulari (Fabricio, Raillo şi Agbenyenu), în timp ce la oaspeţi lipseşte vârful Szymanovski şi antrenorul Javier Aguirre e suspendat după eliminarea de la Barcelona, din ultima etapă.

Sevilla e neînvinsă de şase meciuri

Granada – Villarreal este o partidă pentru Europa League. Villarreal ocupă locul 7, cu 44 de puncte, fiind ultima echipă care merge din Spania în Europa League, iar Granada are un punct mai puţin şi e neînvinsă de şase partide, în ultima terminând 2-2 la Sevilla cu Betis, după un meci de nebuni, în care a condus cu 1-0, a primit două goluri în ultimele minute şi a izbutit egalarea în prelungiri. Gazdele au şi şapte absenţe în lot.

Marele meci se joacă de la ora 23:00 pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla. Andaluzii au şase etape fără eşec, runda trecută scăpând cele trei puncte în deplasarea de la Levante în ultimele minute. Echipa lui Julen Lopetegui e în formulă completă. La catalani planează incertitudinea folosirii lui Gerard Pique în apărare, dar doctorii speră să îl refacă până la ora startului.

Sevilla are doar patru victorii acasă cu Barca începând din anul 2000

Problema pentru Sevilla poate ţine mai mult de planul mental, pentru că din anul 2000 până în prezent doar de patru ori a reuşit să învingă Barca acasă, ultima dată fiind în 2015. Catalanii au o tradiţie favorabilă pe Sanchez Pizjuan, dar asta nu înseamnă că meciul e şi acum câştigat dinainte.

Sâmbătă Espayol Barcelona va căuta să continue ascensiunea, după ce a părăsit ultimul loc, dar Levante este genul de musafir nepoliticos, care are prostul obicei de a încurca echipele gazdă şi cu Abelardo are şi patru titulari out nu va fi deloc uşor.

Atletico Madrid, favorită în faţa echipei patronate de Ronaldo

Athletic Bilbao e favorită acasă în faţa lui Betis Sevilla, care are şi probleme de lot (lipseşte inclusiv fantezistul veteran Joaquin), iar Getafe trebuie să taie seria fără succes, primind vizita lui Eibar.

Seara se încheie cu o partidă la Madrid, pe Wanda Metropolitano, unde Atletico trebuie să impună respect celor de la Valladolid, mai ales că a revenit şi vedeta Joao Felix şi s-a văzut la Pamplona unde trupa lui Diego Simeone s-a impus cu 5-0.

Ce absenţe are Real Madrid la San Sebastian

Duminică sunt ultimele trei jocuri. La Vigo Celta are mare nevoie de victorie cu Alaves, pentru că a început prost după ce ultimele cinci meciuri înainte de pandemie nu mai cunoscuse eşecul. Valencia – Osasuna e un meci între două echipe încă neintrate în ritm.

Ultimul joc al etapei e duminică seară, de la ora 23:00 între Real Sociedad şi Real Madrid. Zinedine Zidane nu îi are pe Nacho, Diaz, Lucas Vasquez şi Jovic, toţi fiind accidentaţi, de la basci cel mai important nume out fiind al fostului jucător al lui Real Madrid, Illaramendi. Real Sociedad – Real Madrid sunt, de regulă, meciuri cu multe goluri. La San Sebastian gazdele au reuşit cinci succese din 2000 până în prezent, madrilenii tăindu-şi partea în mod serios, cu 15 victorii.

ADVERTISEMENT