Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 31-a. Barcelona s-a distrat cu Getafe și a urcat pe 3 în clasament. Video

22.04.2021 | 23:59
Live Blog  La Liga etapa a 31a Barcelona sa distrat cu Getafe si a urcat pe 3 in clasament Video
ADVERTISEMENT

La Liga se întoarce la normal cu o rundă intermediară, programată pentru zilele de miercuri, 21 aprilie, şi joi, 22 aprilie, când se va juca etapa a 31-a. Spunem la normal, pentru că weekendul trecut s-a jucat etapa a 33-a.

Programul etapei a 31-a din La Liga

Joi, 22 aprilie

  • Barcelona – Getafe 5-2 (Messi 8, 34, Chakla 37 aut., Araujo 87, Griezmann 90+3 pen. / Lenglet 11 aut., Unal 69 pen.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

În minutul 27, Chakla (Getafe) și-a marcat un autogol de cascadorii râsului. Pe un atac al catalanilor, el a trimis o pasă spre propriul portar, fără a observa că acesta ieșise dintre buturi, iar balonul s-a scurs în plasă.

În minutul 34, Messi a înscris cel de-al doilea său gol în acest meci, după ce în prealabil lovise bara.

ADVERTISEMENT

  • Atletico Madrid – Huesca 2-0 (Correa 39, Carrasco 81)
  • Granada – Eibar 4-1 (Soldado 22, 77, Puertas 37, Kenedy 81 / Garcia 64)
  • Real Sociedad – Celta Vigo 2-1 (Portu 26, Januzaj 39 pen. / Mallo 22)

Miercuri, 21 aprilie

  • Cadiz – Real Madrid 0-3 (Benzema 31 pen., 40, Odriozola 33)

  • Levante – Sevilla 0-1 (En Nesyri 53)
  • Osasuna – Valencia 3-1 (Martinez 14, Calleja 32 / Gameiro 30)
  • Betis Sevilla – Athletic Bilbao 0-0
  • Alaves – Villarreal 2-1 (Joselu 17, Mendez 80 / Alcacer 52)
  • Elche – Valladolid 1-1 (Fidel 22 / Olaza 86)
ADVERTISEMENT


Barcelona vrea un atacant de 18 ani de la Real Sociedad B

UPDATE, 22 aprilie, ora 17:38 / FC Barcelona îl urmăreşte pe Jon Karrikaburu (18 ani), atacant de viitor de la echipa secundă a lui Real Sociedad. Cei care au anunţat interesul catalanilor sunt jurnaliştii de la Mundo Deportivo, care precizează că vârful bascilor are o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro, iar contractul îi expiră în 2023.

Mundo Deportivo scrie că Sociedad intenţionează să îi propună o prelungire a înţelegerii până în 2026, cu o creştere a clauzei de reziliere la 60 de milioane. Puştiul a fost urmărit de scouterii Barcelonei, la ultima partidă, în care a şi marcat după un corner (în video de mai jos, la minutul 2:53).

ADVERTISEMENT


UEFA pregătește măsuri drastice pentru Real Madrid și Juventus

UPDATE, 22 aprilie, ora 15:58 / Considerate principalele cluburi care au încercat să rupă fotbalul european prin înființarea Superligii, Real Madrid și Juventus Torino ar putea fi sancționate drastic de UEFA.

Conform cotidianului As, în cadrul forului continental există voci puternice care cer ca cele două grupări să fie excluse în sezonul viitor al Champions League, dar sunt și altele care ar fi de acord cu grațierea acestora.

Jurnaliștii spanioli notează președintele UEFA, Aleksander Ceferin a trecut cu vederea gestul celorlalte zece cluburi de se înscrie în Superligă, dar este nemulțumit de faptul că Real Madrid nu a renunțat definitiv la acel proiect, iar Juventus a oferit un comunicat ambiguu. O decizie finală în privința celor două urmează să fie luată vineri, 23 aprilie, în cadrul unei ședințe interne.


Atletico Madrid îşi poate menţine fotoliul de lider

Ceea ce contează până la urmă este faptul că patru echipe au acum un meci mai puţin, ca urmare a faptului că sâmbătă noapte s-a jucat finala Cupei Spaniei din acest sezon, Barcelona spulberând pe Athletic Bilbao cu 4-0, care pierduse tot în aprilie şi finala de anul trecut, 0-1 cu Real Sociedad.

Cele patru echipe sunt Barcelona, Athletic Bilbao, Granada şi Valladolid. Barcelona este una dintre cele trei candidate la lupta pentru câştigarea campionatului, iar Valladolid se află implicată în zona cu mari pericole a retrogradării, acolo unde pare că doar Eibar a predat armele după câteva sezoane petrecute la nivel înalt.

La acest moment, Atletico Madrid, deşi nu i-a avut pe golgeterii Luis Suarez şi Joao Felix, a reuşit după 5-0 cu Eibar, s-a desprins la trei puncte de concitadina Real, care a copiat-o pe terenul lui Getafe şi nu a putut face mai mult de 0-o, însă echipa lui Zinedine Zidane are marea scuză că a avut pe teren patru titulari din formula de bază, accidentările dând iama în vestiarul galacticilor.

În această rundă, Atletico Madrid are toate şansele să rămână fără probleme pe primul loc, pentru că joacă tot acasă, cu o altă echipă din subsol, Recreativo Huesca şi nu vedem cum oaspeţii ar putea face faţă, mai ales că etapa trecută a pierdut pe terenul unei colege de suferinţă, la Vitoria, cu Alaves. Chiar dacă nu vor fi nici acum prezenţi Luis Suarez şi Joao Felix Correa şi Carrasco au arătat că pot suplini lejer aceste absenţe.

Real Madrid, mari probleme defensive, dar trebuie să bată la Cadiz

Real Madrid merge la Cadiz, adică pe terenul echipei care în tur uluia Spania cu un incredibil 3-0 la Madrid. Teoretic, acum Real ar avea totate cărţile pentru revanşă, dar numai teoretic, pentru că problemele mari pentru Zidane în apărare au rămas aceleaşi: Sergio Ramos, Varane, Lucas Vasquez, Mendy, plus Valverde la mijloc rămân out. V eştilebune sunt că revin suspendaţii Casemiro şi Nacho.

Numai că pentru Real acesta este un meci care trebuie câştigat cu orice preţ, altfel riscă să piardă lupta cu Atletico şi poate chiar şi cu Barcelona. Faptul că va avea la dispoziţie linia de mijloc tradiţională şi cei doi atacanţi Benzema şi Vinicius obligă la obţinerea celor trei puncte.

Sevilla, favorită la încă trei puncte, pe terenul lui Levante

Barcelona joacă acasă cu Getafe, echipa care a reuşit, pe teren propriu, două remize albe cu forţele din Madrid. În mod normal însă pe Nou Camp nu ar trebui să aibă şanse, mai ales că acum catalanii au reuşit primul trofeu cu Ronald Koeman pe bancă şi au alt moral.

Însă mare atenţie trebuie acordată pentru FC Sevilla, care a câştigat şi pe un teren extrem de dificil, la San Sebastian şi se află la şase lungimi de primul loc. Acum Sevilla joacă afară cu Levante, o echipă care parcă se află acum în vacanţă, judecând după felul în care a executat-o Villarreal fără drept de apel, tot pe teren propriu.

ADVERTISEMENT