Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 33-a. Ramos o salvează pe Real Madrid! “Galacticii”, la 4 puncte de Barcelona. Video

Live Blog La Liga etapa a 33a Ramos o salveaza pe Real Madrid Galacticii la 4 puncte de Barcelona Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 33-a din La Liga s-a terminat joi cu meciul Real Madrid – Getafe 1-0. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, “galacticii” au un avans de patru puncte faţă de Barcelona şi pornesc cu prima şansă la câştigarea titlului.

Real Madrid a avut nevoie de 79 de minute pentru a marca în poarta lui Getafe. Sergio Ramos a transformat lovitura de la 11 metri, iar trupa lui Zinedine Zidane ocupă primul loc în campionat, la o distanţă de patru puncte de Barcelona.

ADVERTISEMENT

Tot joi, înainte de partida Realului, s-au mai jucat meciurile Eibar – Osasuna 0-2 şi Real Sociedad – Espanyol 2-1. Bascii speră să prindă un loc de Europa League, însă Athletic Bilbao, Granada şi Valencia au acelaşi obiectiv.

Programul etapei a 33-a din La Liga

Joi, 2 iulie

  • Real Madrid – Getafe 1-0 (S. Ramos 79) – VEZI VIDEO
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Isco, Benzema, Junior Vinicius. Antrenor: Zinedine Zidane.
ADVERTISEMENT
  • Eibar – Osasuna 0-2 (R. Garcia 6, 74) VEZI VIDEO
  • Real Sociedad – Espanyol 2-1 ( Willian Jose 56, Isak 84 / D. Lopez 10) VEZI VIDEO

Real Sociedad a înscris prin Willian Jose în minutul 6, dar golul a fost anulat de VAR, pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 iulie

  • Alaves – Granada 0-2 (Antonin 25, Soldado 49) – VEZI VIDEO
  • Valencia – Athletic Bilbao 0-2 (R. Garcia 13, 47) – VEZI VIDEO
  • Betis Sevilla – Villarreal 0-2 (Moreno 6, 30) – VEZI VIDEO
  • Valladolid – Levante 0-0 (gazdele au ratat un penalty în minutul 90+8!!!)

Marți, 30 iunie

  • Mallorca – Celta Vigo 5-1 (Budimir 13, 52, Cucho 27, Pozo 40, S. Sevilla 60 / Aspas 50) – VEZI VIDEO
  • Leganes – Sevilla 0-3 (Torres 23, 35, El Haddadi 82) – VEZI VIDEO
  • Barcelona – Atletico Madrid 2-2 (D. Costa 12 – aut., Messi 50 / Saul 17, 62) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

  • Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal, Rakitic – Riqui Puig, L. Suarez, Messi. Antrenor: Q. Setien
  • Atletico: Oblak – Arias, Felipe, Giménez, Lodi – Correa, Thomas, Carrasco, Saúl – Llorente, Diego Costa. Antrenor: D. Simeone

Clasament La Liga

 


UPDATE, 2 iulie, ora 17:55 / Kim Lim, fiica patronului Valenciei Peter Lim, a postat un mesaj pentru fanii echipei, nemulţumiţi de rezultate: „Aici din nou. Unii fani ai Valenciei ceartă și înjură familia mea și pe mine. De ce nu înţeleg? Clubul este al nostru și putem face ce vrem cu el și nimeni nu poate spune nimic“. Mesajul a stârnit reacţii dure din partea internauţilor şi a fost şters la scurt timp de autoare.
După înfrângerea cu Atheletic Bilbao, Valencia se află la şase puncte distanţă de locurile de cupe europene, cu doar cinci etape rămase de disputat.

Mesajul lui Kim Lim pentru suporterii Valenciei. FOTO: captura instagram
Mesajul lui Kim Lim pentru suporterii Valenciei. FOTO: captura instagram

UPDATE, 2 iulie, ora 17:00 / Ultimele cinci etape ale ediţiei 2019/2020 a campionatului Spaniei se vor desfăşura cu porţile închise, au anunţat Irene Lozano, secretar de stat pentru sport, şi preşedintele ligii, Javier Tebas.

Conform Marca, cei doi au exclus categoric varianta revenirii suporterilor în tribune în actualul sezon, pentru a se minimiza riscul propagării coronavirusului.

”Cel mai sigur lucru de făcut este să încheiem sezonul fără spectatori. Fotbalul adună mulţimi de oameni, nu este ca la teatru. Un meci cu porţile închise reuneşte doar 250 de persoane, în timp ce un stadion la o treime din capacitate ar putea reuni 30.000 de oameni”, a afirmat Lozano.


UPDATE, 2 iulie, ora 15:21 / Gareth Bale nu reuşeşte deloc să se impună la Real Madrid. Chiar dacă a marcat o dublă în finala Champions League 2018, ajutându-şi echipa să câştige trofeul, chiar dacă Ronaldo a plecat la Juventus, Bale tot nu intră în vederile lui Zinedine Zidane. David Bentley, fost coleg cu galezul la Tottenham, a comentat situaţia prietenului său pentru Mundodeportivo: „Sunt șocat de ceea ce i se întâmplă lu Gareth Bale la Real Madrid. Zinedine Zidane nu a fost mulțumit de el nici măcar după reușitele din finala Champions League. Cred că, până la urmă, este ceva personal la mijloc. Încă păstrez legătură cu Bale, este un om extraordinar, cei de la Real Madrid nu-l lasă să demonstreze“.

Gareth Bale a venit la Real Madrid în 2013, pentru o sumă-record la momentul respectiv, 101 milioane de euro. Văzut ca un potenţial star şi înlocuitor al lui Ronaldo, galezul nu a confirmat niciodată pe deplin. În acest sezon, a jucat doar 20 de meciuri, marcând de 3 ori şi oferind două pase decisive.


UPDATE, 1 iulie, ora 16:41 / Tatăl lui Antoine Griezmann l-a atacat foarte dur pe antrenorul Quique Setien, care l-a introdus pe atacantul francez abia în minutul 90 al partidei pe care Barcelona a jucat-o cu Atletico Madrid, scor 2-2.

La conferința de presă, tehnicianul catalanilor a declarat că nu are de ce să-și ceară scuze în fața lui Griezmann. ”Pentru a cere iertare, primul lucru pe care trebuie să îl ai este cheia camionului, iar aici nu este cazul tău, pentru că ești pur și simplu pasager”, a fost răspuns lui Alain Griezmann.

Cotidianul As a remarcat faptul că la FC Barcelona există mari probleme între unii jucători, dar și față de antrenor. La una dintre pauzele de hidratere în timpul meciului cu Atletico, jucătorii catalanilor erau răsfirațiși nu băgau în seama staff-ul tehnic, în timp ce madrilenii se adunaseră în cerc în jurul lui Diego Simeone.

Știri sportive ultima oră


UPDATE, 1 iulie, ora 10:58 / Real Madrid este cu ochii pe puștiul minune al formației Rennes, Eduardo Camavinga, în vârstă de 17 ani, considerat una dintre marile speranțe ale fotbalului francez.

Însă, oficialii celor de la Rennes au anunțat că mijlocașul nu este de vânzare, înciuda faptului că ”galacticii” sunt dispuși să plătească 80 de milioane de euro.

”Plecarea lui Camavinga nu a fost discutată. Nu a existat niciodată un interes real. Dacă Real Madrid oferă 80 de milioane, răspunsul este nu. Vrem să continuăm cu el”, a declarat directorul sportiv al francezilor, Florian Maurice, conform Mundo Deportivo.


UPDATE, 01 iulie, ora 00:55 / Barcelona a terminat la egalitate 2-2 derby-ul cu Atletico și pare a avea șanse tot mai mici de a câștiga campionatul. Real Madrid va juca joi pe teren propriu cu Getafe și în cazul unei victorii se va distanța la 4 puncte în fruntea clasamentului, cu 5 etape rămase de disputat. În plus, madrilenii au și avantajul meciurilor directe: 0-0 pe „Camp Nou” și 2-0 pe „Bernabeu”.


UPDATE, 01 iulie, ora 00:25 / Trei lovituri de la 11 metri au fost acordate în partida Barcelona – Atletico: una pentru gazde (gol Messi) și două pentru oaspeți (transformate de Saul. Primul penalty al lui Atletico fusese inițial ratat de Diego Costa, dar arbitrul a decis repetarea lui pentru că Ter Stegen s-a mișcat înainte de executare).


UPDATE, 30 iunie, ora 23:20 / Primă repriză de coșmar pentru Diego Costa, atacantul lui Atletico: și-a marcat un autogol în minutul 12, în urma unui corner executat de Messsi, iar patru minute mai târziu a ratat un penalty. Norocul lui a fost că Ter Stegen s-a mișcat înainte de executare și arbitrul a decis repetarea loviturii de pedeapsă. A doua oară a bătut Saul, care a înscris fără nicio emoție.


UPDATE, 30 iunie, ora 18:59 / Fostul coechipier al lui Gareth Bale la Tottenham, David Bentley, a dezvăluit motivul pentru care galezul este folosit foarte puțin la Real Madrid de Zinedine Zidane.

”Sunt șocat de ceea ce i se întâmplă lu Gareth Bale la Real Madrid. Zinedine Zidane nu a fost mulțumit de Gareth Bale nici măcar după reușitele din finala Champions League.

Cred că, până la urmă, este ceva personal la mijloc. Încă păstrez legătură cu Bale, este un om extraordinar, cei de la Real Madrid nu-l lasă să demonstreze”, a spus Bentley, conform Mundo Deportivo.


UPDATE, 30 iunie, ora 15:20. Barcelona a mai vândut un jucător înaintea meciului cu Atletico Madrid. Este vorba de mijlocașul Marc Cucurella, 21 de ani, jucător care a fost împrumutat în această stagiune la Getafe, cu opțiune de transfer definitiv.

Cucurella a jucat aproape în toate partidele pentru Getafe, club care a decis să acționeze clauza de eliberare în valoare de 10 milioane euro. Mai rămâne acum de văzut pe câți ani va semna Cucurella cu echipa din Madrid, care are din nou ca obiectiv prezența într-o cupă europeană. În caz de transfer de la Getafe la un alt club Barcelona va primi zece la sută din sumă.


UPDATE, 30 iunie, ora 13:16 / Momentele tensionate continuă la FC Barcelona. Șefii catalanilor s-au dus acasă la antrenorul Quique Setien pentru a discuta cu tehnicianul.

CEO-ul Òscar Grau, directorul sportiv Eric Abidal și directorul responsabil cu prima echipă, Javier Bordas alături de președintele Josep Batomeu i-au făcut o vizită lui Setien pentru a pune lucrurile în ordine.

Decizia este una simplă în privința lui Setien și anume că la primul pas greșit va fi demis, conform presei din Spania.


UPDATE, 30 iunie, ora 9:25 / Clubul Valencia a anunțat luni seara că l-a demis pe antrenorul Albert Celades, care fusese instalat pe banca tehnică a „liliecilor” în septembrie 2019. Decizia vine ca urmare a rezultatelor proaste înregistrate după reluarea campionatului, Valencia obținând doar 4 puncte în 5 etape. Locul său va fi luat de Voro Gonzalez.


La Liga și-a încheiat luni, 29 iunie, meciurile etapei a 32-a și deja de a doua zi, marți, 30 iunie dă drumul la partidele din cadrul etapei a 33-a. Un ritm nebunesc, nemaitâlnit niciodată în istoria fotbalului spaniol, dar vinovat de acest exercițiu de anduranță este perfidul COVID 19, inamicul nevăzut dar atât de prezent în viețile noastre de luni bune.

Lupta la titlu capătă accente dramatice. Barcelona a dat semne de boală încă din primele meciuri de la reluare, cu un joc obosit și lipsit de clarviziune, iar apogeul a avut loc la Vigo, unde nu a putut păstra avantajul de 2-1 și a pierdut două puncte imense în duelul cu Real Madrid, care a profitat și a urcat din nou în fotoliul de lider.

Și ceea ce îngrijorează este faptul că tocmai acum, în acest moment de evidentă nebuloasă și tot mai multă tensiune pe un Camp Nou fără spectatori vine cea mai periculoasă echipă de deplasare, o maestră a defensivei dar și a contraatacului letal, Atletico Madrid.

Barcelona deschide duelul pentru titlu în etapa a 33-a din La Liga marți noapte

Și, ca de obicei, dintre cele două mari rivale prima care mută este echipa lui Lionel Messi, catalanii fiind mereu programați înaintea dușmanului din Madrid, motiv pentru ei de a mai găsi o conspirație la nivel federal menită să readucă titlul în capitală după sezoane bune de hegemonie blau-grana.

Așadar, examenul de foc al echipei lui Quique Setien are loc chiar marți seară, de la ora 23:00 și Diego Simeone simte momentul de degringoladă de la Barca, pentru prima oară anunțând că Atletico vine să câștige, dar pentru ea și nu pentru a-și ajuta vecinii, cu care nu se află deloc în relații de amiciție.

Atletico are o singură victorie pe Nou Camp în 20 de ani

Gazdele îi au absenți pe Dembele, Sergi Roberto și olandezul de Jong, în timp ce la madrileni nu va fi prezent doar fundașul Vrsaljko. După tradiție, Barca ar trebui să fie liniștită, pentru că din 2000 până astăzi Atletico a reușit pe Nou Camp o singură victorie, în 2006, în rest a mai scos opt remize, dar are și eșecuri dezastruoase (1-6, 2-5, 1-5, 1-4). Problema e că echipa catalană e doar umbra acelei formații dezlănțuite acasă, de unde și avertismentul lui Simeone.

Tot marți, joacă acasă două dintre echipele de pe ultimele locuri, Mallorca și Leganes, care, asemenea lui Espanyol, par a fi pierdut definitiv contactul cu plutonul. Mallorca primește vizita Celtei Vigo, echipă în excelentă formă, care are acum opt puncte peste grupul ultimelor trei clasate, iar Leganes pe cea a Sevillei, locul 4, cu șanse minime de a evita eșecul.

Real Madrid încheie runda joi noapte

Miercuri sunt patru meciuri, dintre care două au implicații în zona Europa League, unul fiind chiar un meci direct. Villarreal, în formă excelentă, poate profita de haosul de la Betis Sevilla, chiar dacă meciul se va juca în Andaluzia, în timp ce la Valencia, echipa locală, care pregătește venirea pe bancă a lui Ernesto Valverde, întâlnește pe Athletic Bilbao.

Joi e ziua în care o altă echipă care vrea în Europa, Real Sociedad, dar care a pierdut multe puncte de la reluarea campionatului, ar trebui să bată acasă un Espanyol tot mai scufundat spre Segunda. Iar etapa se încheie cu un meci derby de Madrid, Real – Getafe, nu simplu pentru oamenii lui Zinedine Zidane, dar care poate fi bifat cu alte trei puncte și menținerea poziției de lider.

ADVERTISEMENT