Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 34-a. Incredibil! Atacantul Ocampos a apărat şutul portarului Dmitrovic, la ultima fază. Video

Live Blog La Liga etapa a 34a Incredibil Atacantul Ocampos a aparat sutul portarului Dmitrovic la ultima faza Video
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat o deplasare extrem de dificilă în etapa a 34-a din La Liga, 1-0 la Athletic Bilbao, și a păstrat distanța de 4 puncte față de Barcelona în fruntea clasamentului. Succesul madrilenilor rezolvă în mare parte ecuația titlului, fiind greu de crezut că trupa lui Zinedine Zidane se va mai împiedica de două ori în cele 4 etape rămase de disputat.

După două insuccese la rând, Barcelona și-a revenit la Villarreal și a obținut o victorie mult mai clară decât o arată scorul înscris la final pe tabela de marcaj. De remarcat faptul că antrenorul Quique Setien a trecut peste neînțelegerile cu francezul Griezmann și l-a trimis pe teren încă din primul minut, iar acesta i-a răsplătit încrederea acordată cu un golazo înscris pe finalul primei rprize.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a deschis etapa a 34-a din La Liga cu o victorie categorică în faţa celor de la Mallorca. Alvaro Morata a deschis scorul din penalty în minutul 29, după ce antrerior ratase lovitura de la 11 metri, însă arbitrul a decis reluarea acesteia. Internaţionalul spaniol a dublat avantajul chiar înainte de pauză, în timp ce Koke a închis tabela cu 11 minute înainte de final.

Programul etapei a 34-a din La Liga

Luni, 6 iulie

  • Levante – Real Sociedad 1-1 (Morales 16 / Isak 14) – VEZI VIDEO
  • Sevilla – Eibar 1-0 (Ocampos 56) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

 


Final nebun de partidă! Atacantul Ocampos şi portarul Dmitrovic au făcut schimb de roluri, la ultima fază a meciului. Lucas Ocampos, atacantul care a marcat singurul gol al meciului, a intrat în poarta Sevillei, după ce portarul Tomas Vaclik s-a accidentat în minutul 90+7, după efectuarea tuturor celor 5 schimbări permise. Ocampos nu numai că a reuşit să înscrie, în minutul 56, golul prin care Sevilla conducea cu 1-0, dar a salvat şi victoria după o intervenţie miraculoasă în faţa lui Dmitrovic. Portarul lui Eibar a urcat în careul advers la ultima fază a meciului şi chiar a reuşit să trimită periculos spre poarta apărată de vârful argentinian. Faza spectaculoasă se petrece la minutul 1 şi 8 secunde din clipul de mai jos.

 


Duminică, 5 iulie

  • Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1 (S. Ramos 73) – VEZI VIDEO

  • Athletic Bilbao: Unai Simon- Capa, Yeray, Íñigo Martínez, Yuri – Muniain, Dani García, Unai López, Córdoba – Williams, Raúl García. Antrenor: Garcia Garitano
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Valverde – Asensio, Benzema, Rodrygo. Antrenor: Zinedine Zidane
ADVERTISEMENT

  • Villarreal – Barcelona 1-4 (Moreno 14 / Torres 3 aut, L. Suarez 20, Griezmann 44, Fati 87) – VEZI VIDEO

  • Villarreal: Asenjo – Mario Gaspar, Albiol, Torres, Moreno – Chukwueze, Zambo Anguissa, Iborra, Cazorla – Moreno, Alcacer. Antrenor: Javier Calleja
  • Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto, Busquets, Vidal – Messi, Suarez, Griezmann. Antrenor: Quique Setien
ADVERTISEMENT

  • Espanyol – Leganes 0-1 (Silva 54) – VEZI VIDEO
  • Osasuna – Getafe 0-0

Vineri, 3 iulie

  • Atletico Madrid – Mallorca 3-0 (Morata-penalty 29, 45+4, Koke 79) – VEZI VIDEO

Atletico Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Sanchez – Carrasco, Saul, Llorente, Koke – Joao Felix, Morata


Sâmbătă, 4 iulie

  • Celta Vigo – Betis Sevilla 1-1 (Nolito 22 / Canales 79) – VEZI VIDEO
  • Valladolid – Alaves 1-0 (Fernandez 88) – VEZI VIDEO
  • Granada – Valencia 2-2 (Fernandez 59, Fede 86 / Vallejo 63, Guedes 69) – VEZI VIDEO

Clasament La Liga

 


UPDATE, 6 iulie, ora 17:28 / Preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a criticat asistenţa video pentru arbitraj din LaLiga, fiind de părere că VAR-ul a avantajat mereu aceeaşi echipă, rivala Real Madrid.

”Am văzut jocul de la Bilbao şi, deşi nu îmi place să o spun, am să repet că VAR-ul nu se foloseşte aşa cum trebuie. De când sezonul s-a reluat după criza Covid-19, nu a fost aplicat în mod egal, asta s-a reflectat în rezultate şi pare că favorizează mereu aceeaşi echipă”, a spus Bartomeu, conform goal.com.


UPDATE, 6 iulie, ora 13:26 / Real Madrid vrea să scape de James Rodriguez și i-a stabilit deja prețul mijlocașului columbian, care este de doar 25.000.000 de euro, după cum informează presa din Spania.

„James ar prefera să meargă la Atletico Madrid în cazul unui transfer. El se simte foarte bine în Spania, din toate punctele de vedere, și nu vrea să se mute.

Negocieri cu Atletico Madrid au fost și vara trecută, dar Real a transmis că jucătorul rămâne o variantă pentru prima echipă și a decis să nu-l vândă”, a declarat Juan Carlos Restrepo


UPDATE, 6 iulie, ora 12:16 / Luis Suarez a intrat în istoria Barcelonei, devenind al treilea cel mai bun marcator din istoria catalanilor. Atacantul a ajuns la al 194-lea gol de când a venit pe „Camp Nou” și tocmai l-a întrecut pe Laszlo Kubala.

Top 3 marcatori din istoria Barcelonei:

  1. Lionel Messi – 630 de goluri
  2. Cesar Rodriguez Alvarez – 232 de goluri
  3. Luis Suarez – 194 de goluri

UPDATE, 6 iulie, ora 10:23 / Josep Bartomeu, președintele Barcelonei, a vorbit despre situația lui Lionel Messi la echipă și a dezvăluit o discuție purtată cu el: „Messi mi-a spus că îşi va încheia activitatea şi viaţa fotbalistică la Barca”.

„Nu voi explica detaliile, pentru că suntem concentraţi asupra competiţiei şi negociem cu mulţi fotbalişti, însă Messi ne-a explicat că vrea să rămână aşa că ne vom bucura de el pentru încă mult timp”, a mai spus Bartomeu.


UPDATE, 5 iulie, ora 19:43 / Barcelona încearcă să faacă rost de lichidități pentru a face transferuri în această vară și pentru a reuși acest lucru a început negocierile cu Sevilla pentru cedarea lui Ivan Rakitic.

Conform cotidianului Marca, catalanii încearcă să scape de salariul de aproximativ 8 milioane de euro al croatului care mai are un an de contract. Barcelona ar cere 20 de milioane de euro, dar Sevilla nu este dispusă să arunce acești bani și așteaptă o scădere de preț.


UPDATE, 5 iulie, ora 18:03 / Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, s-a enervat la conferința de presă după victoria cu Athletic Bilbao, scor 1-0, când a fost întrebat dacă nu cumva formația sa primește prea multe penalty-uri.

”Câştigăm pentru că jucăm bine. Nimeni nu ne poate lua asta. La faza lui Sergio, nu am vorbit cu el, nici cu Marcelo. Sunt oameni care îşi fac treaba şi trebuie să o respectăm. Noi trebuie să ne-o facem pe a noastră: fotbal şi atât!

M-am săturat de polemică, mereu vorbim doar despre asta. Ai zice că Real Madrid câştigă doar cu ajutorul arbitrilor. Nu e deloc aşa! Vă cer să respectaţi Real Madrid! Arbitrul a văzut faza şi a dictat penalty, atât!”, a spus Zidane.


UPDATE, 5 iulie, ora 11:58 / Real Madrid își face strategia pentru următorul sezon, iar cinci fotbaliști ai „galacticilor” sunt deja pe lista de plecare. Este vorba despre Gareth Bale, James Rodriguez, Brahim Diaz, Dani Ceballos și Mariano Diaz. Oficialii madrilenilor speră să obțină în jur de 200 de milioane de euro de pe urma vânzării celor 5 jucători.


UPDATE, 5 iulie, ora 10:04 / Quique Setien e pe picior de plecare de la Barcelona. Un rezultat negativ cu Villarreal îi poate fi fatal, asta pentru că șefii catalani s-au gândit deja la un posibil înlocuitor pentru el.

În cazul unei demiteri a lui Setien, presa din Spania ne informează că Xavi va veni pe „Camp Nou” să preia frâiele echipei.


UPDATE, 4 iulie, ora 18:36 / Antrenorul echipei FC Barcelona, Quique Setien, s-a arătat iritat la conferința de presă atunci când a fost întrebat despre posibilitatea demiterii sale.

”Nu pot controla această situație. E circul în care trăim. Încerc să rămân concentrat și să nu mă epuizez citind și ascultând toate zvonurile. Știu că e mult zgomot, dar rămân focusat pe munca mea”, a spus Setien.

Apoi el s-a referit și la scandalul creat în jurul lui Antoine Griezmann: ”E un mare fotbalist, foarte important pentru club și pentru echipă. Dar nu poate juca toată lumea și decid în funcție de criteriile mele. Știu că unii se vor enerva că nu joacă, însă e decizia mea și îmi asum responsabilitatea”.


UPDATE, 4 iulie, ora 17:41 / Real Madrid se gândește la viitor, motiv pentru care l-a transferat pe Pau Ferrer, un puști de doar 16 ani, de la CD Castellon.

Ferrer nu va juca încă pentru echipa mare a lui Real Madrid, ci va evolua la juniorii clubului, până când se va dezvolta îndeajuns încât să-și facă prezența în formația lui Zinedine Zidane.


Atletico Madrid deschide etapa a 34-a din La Liga

Etapa începe vineri cu un meci de încălzire, pe Wanda Metropolitano din Madrid, unde Atletico e mare favorită în fața celor de la Mallorca. Chiar dacă insularii au făcut cel mai bun joc al lor din acest sezon etapa trecută, când au spulberat acasă pe Celta Vigo, totuși echipa lui Diego Simeone e de alt calibru și e greu de crezut că ei ar putea reuși o mare surpriză, deși au imensă nevoie de puncte pentru a încerca o miraculoasă salvare.

Sâmbătă se joacă trei partide. Celta Vigo primește vizita unui Betis Sevilla care nici după schimbarea de antrenor nu dă semne de revenire și în plus galicienii ar avea mare nevoie de cele trei puncte pentru a se pune la adăpost de orice surpriză din partea Mallorcăi.

Valladolid, regina remizelor din La Liga

Campioana egalurilor din La Liga, Valladolid joacă acasă cu Alaves, echipă învinsă de Granada pe teren propriu. Valladolid are 15 egaluri și 36 de puncte. Alaves e cu unul mai puțin, dar și cu 16 înfrângeri. Echipa din orașul Vitoria este și în criză evidentă, cu patru eșecuri pe linie în ultimele meciuri. Valladolid are trei remize la rând.

Granada – Valencia completează tabloul zilei de sâmbătă, cu o echipă oaspete în cădere liberă, trei eșecuri consecutive și care și-a demis și antrenorul, pe Albert Celades.

Real Madrid poate face un pas mare spre titlu

Duminică e ziua cea mare, cu partidele candidatelor la titlu. De la ora 15:00 Real Madrid merge la Bilbao. Bascii au reușit ultimul succes pe teren propriu în fața lui Real în 2015. O victorie a madrilenilor pe San Mames ar fi un uriaș pas spre câștigarea titlului.

Barcelona e obligată să câştige la Villarreal, pe terenul unei echipe care a mers ceas după pandemie şi care este foarte aproape de a prinde loc de Europa League. Barca este în continuare fără Dembele şi Frenkie de Jong.

Villarreal – Barca a fost 4-4 anul trecut

Ultima victorie acasă a lui Villarreal în faţa catalanilor a fost un 2-0 în 2007. Anul trecut a fost un 4-4 absolut nebun, cu două goluri ale Barcei marcate în minutele 91 şi 95!

Luni se joacă ultimele două partide din această etapă. Real Sociedad, care trebuie să termine pe locul 7 pentru a prinde ultima poziție de Europa League, se va deplasa la Valencia, pentru partida cu Levante, iar Sevilla e mare favorită acasă cu Eibar.

ADVERTISEMENT