Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 34-a. Athletic Bilbao, victorie dramatică la Sevilla

03.05.2021 | 23:58
Live Blog La Liga etapa a 34a Athletic Bilbao victorie dramatica la Sevilla
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a rămas lider în LaLiga și după etapa cu numărul 34. Echipa lui Simeone are 76 de puncte, cu două mai multe decât rivalele Real Madrid și FC Barcelona. „Galacticii” sunt pe locul 2 datorită golaverajului superior.

Programul etapei a 34-a din La Liga

Luni, 3 mai

Sevilla – Athletic Bilbao 0-1 (Williams 90)

Duminică, 2 mai

  • Valladolid – Betis Sevilla 1-1 (Weissman 68 / Ruibal Garcia 49)
  • Villarreal – Getafe 1-0 (Pino 79)
  • Granada – Cadiz 0-1 (Sobrino 39)
  • Valencia – Barcelona 2-3 (Paulista 50, Soler 84 / Messi 57, 69, Griezmann 63)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 1 mai

  • Eibar – Alaves 3-0 (Kike 3, 50, 59)
  • Elche – Atletico Madrid 0-1 (Llorente 23)
  • Huesca – Real Sociedad 1-0 (Ramirez 87)
  • Real Madrid – Osasuna 2-0 (Militao 76, Casemiro 80)


Vineri, 30 aprilie

  • Celta Vigo – Levante 2-0 (Mendez 51, Solari 74)


Varane, ultimul indisponibil în tabăra lui Zidane

UPDATE, 2 mai, ora 13:58 / Se înmulțesc problemele pentru Zinedine Zidane în acest final de sezon, ultimul jucător devenit indisponibil la Real Madrid fiind fundașul Raphael Varane.

ADVERTISEMENT

Francezul a acuzat dureri la piciorul drept în partida cu Osasuna și a fost înlocuit la pauză cu Nacho. Cel mai probabil, Varane nu va putea fi folosit la returul cu Chelsea din semifinalele Champions League, dar ”galacticii” speră să-l recupereze pentru finalul încins din campionat.


Decizia în cazul de rasism dintre Juan Cala și Mouctar Diakhaby

UPDATE, 1 mai, ora 11:46 / Judecătorul Federaţiei Spaniole de Fotbal intenţionează să claseze, din lipsă de dovezi, dosarul vizând insultele rasiste la adresa fundaşului echipei Valencia, Mouctar Diakhaby, din partea unui jucător de la Cadiz.

ADVERTISEMENT

”Într-un raport de opt pagini redactat de Juan Antonio Landaberea Unzueta, presupusa insultă rasistă proferată de Juan Cala împotriva lui Diakhaby nu s-a dovedit”, anunță clubul Cadiz.

Conform Marca, oficialii de la Valencia regretă această poziţie şi speră că membrii Comisiei de Disciplină vor lămuri acest caz. Comisia de Disciplină urmează să se pronunţe după ce va primi acest raport.

ADVERTISEMENT

Oscar Mingueza şi-a prelungit contractul cu Barcelona

UPDATE 30 aprilie, ora 21:00 / Oscar Mingueza, fundaşul central care va împlini 22 de ani peste două săptămâni, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2023.

Tânărul apărător a evoluat în 37 de partide pentru catalani în acest sezon, a marcat de două ori şi a dat 3 pase de gol. Pentru Mingueza este primul an la prima echipă a Barcelonei, fiind promovat la startul actualei ediţii de campionat. 10 milioane de euro este valoarea sa, conform Transfermarkt.


Ronald Koeman, suspendat pentru meciurile cu Valencia şi Atletico

UPDATE 30 aprilie, ora 17:30 / Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, a fost trimis în tribune la meciul pe care echipa sa l-a pierdut în faţa Granadei (1-2), iar Mundo Deportivo anunţă că va fi suspendat două etape, conform deciziei Comisiilor. Olandezul va lipsi în partidele contra Valenciei şi Atletico Madrid.

După 33 de etape, Barcelona se află pe poziţia a treia, cu 71 de puncte, la egalitate cu Real Madrid (locul 2) şi la două puncte în spatele lui Atletico Madrid.


ȘTIRE INIȚIALĂ 30 APRILIE, ora 16:30

Barcelona s-a împiedicat de Granada și a ratat șansa de a deveni lider

Părea o simplă formalitate pentru catalani după rezultatele pozitive din ultimele meciuri şi începutul meciului chiar aşa a arătat, cu un gol rapid înscris de Leo Messi. Însă zadarnic au aşteptat apoi fanii catalani fesitvalul de goluri. Pentru că favoriţii lor nu au mai punctat. Dimpotrivă, echipa care a reuşit să marcheze de două ori a fost Granada, a cărei victorie pe Nou Camp este cea mai mare surpriză a sezonului în La Liga şi poate avea serioase consecinţe în lupta pentru titlu.

Barcelona a ratat astfel cea mai mare şansă posibilă de a prelua conducerea în La Liga şi a oferit o gură de oxigen absolut nesperată rivalelor, în condiţiile în care vedeta lui Atletico Madrid, fostul atacant de legendă al Barcelonei, urugayanul Luis Suarez, declara că din păcate de joi seară sunt mari şanse să nu mai fie lideri, dar iată că Granada, o echipă care nu are nici un obiectiv, a arătat că imposibilul nu există.

Real Madrid continuă să aibă absenţe importante în apărare

Atletico Madrid merge la Elche în această etapă, cu un singur obiectiv, victoria. Chiar dacă Elche joacă toate meciurile cu o dăruire şi o mobilizare maximă totuşi dacă echipa lui Diego Simeone nu va reuşi să facă legea înseamnă că sub nici o formă nu merită titlul.

Ocupanta locului secund, Real Madrid, primeşte acasă vizita Osasunei şi e evident mare solist, dar după ce am văzut isprava Barcelonei nici o echipă nu mai poate fi considerată drept mare favorită. Prost pentru oamenii lui Zinedine Zidane este faptul că acest meci pică exact între turul şi returul semifinalei Champions League cu Chelsea, la Londra, după 1-1 la Madrid.

Barcelona, deplasare dificilă la Valencia

Fundaşul dreapta al Realului, Dani Carvajal, abia a revenit pe teren la meciul cu Chelsea şi s-a reaccidentat. Şi cum Lucas Vasquez, a doua variantă pe acest post, continuă să fie indisponibil, la fel ca şi Ferlan Mendy pe partea stângă e problemă serioasă pentru fundaşii de benzi atât pentru acest meci cât şi pentru returul cu Chelsea.

Barcelona, zguduită de cutremurul Granada, trebuie să reacţioneze rapid şi deplasarea care urmează, la Valencia, e una în care e nevoie de mobilizare maximă. Liliecii nu mai sunt acea echipă care se bătea cu granzii Spaniei de la egal la egal, dar îngrijorează fluctuaţiile mari din evoluţia catalanilor.

Sevilla, echipa cea mai în formă din La Liga

Totuşi, ţinând cont că echipa pregătită de Ronald Koemnan a reuşit în ultima ieşire o victorie pe terenul unei echipe net superioare Valenciei la această oră, la Villarreal, ctalanii pot reveni după episodul Granada şi păstra astfel tempoul cu rivalele la titlu. E drept că noua accidentare a lui Ousmane Dembele a cam slăbit forţa atacului.

Şi să nu uităm faptul că la această oră cea mai în formă echipă din La Liga este ocupanta locului 4 Sevilla, cu victorii în serie şi care se află la numai trei lungimi de locul 1. Andaluzii joacă acum acasă cu Athletic Bilbao, echipa care a bătut de curând liderul Atletico, în Ţara Bascilor, cu 2-1.

ADVERTISEMENT