Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 35-a. Real Madrid câștigă fără emoții cu Alaves și e aproape campioană! Video

Live Blog La Liga etapa a 35a Real Madrid castiga fara emotii cu Alaves si e aproape campioana Video
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a câștigat derby-ul Cataluniei cu concitadina Espanyol, dar acest lucru nu o ajută foarte mult în lupta pentru titlu, deoarece Real Madrid s-a impus fără probleme în fața lui Alaves și și-a păstrat distanța de 4 puncte în clasament. Cu doar 3 etape rămase de disputat până la finalul campionatului, madrilenii au deja o mână și jumătate pe trofeu, fiind greu de crezut că s-ar putea împiedica de două ori într-un interval atât de scurt.

Pentru Espanyol, înfrângerea din derby-ul catalan cu Barcelona este echivalentă cu retrogradarea, fiindcă nu mai există nici măcar șanse matematice. Distanța față de primul loc salvator este de 11 puncte, cu 3 etape rămase de disputat.

ADVERTISEMENT

Meciul zilei de joi a fost cel dintre Athletic Bilbao și Sevilla. Oaspeții s-au impus cu 2-1 și au pus o distanță de 6 puncte față de Villarreal, echipa cu care se bate pentru ultimul loc ce duce în grupele Ligii Campionilor. Cu 3 etape rămase de disputat, e aproape sigur că Sevilla nu mai are cum piardă un loc în Top 4.

Programul etapei a 35-a din La Liga

Vineri, 10 iulie

  • Real Sociedad – Granada 2-3 (Merino 47 / Puertas 21, Soldado 43) – VEZI VIDEO
  • Real Madrid – Alaves 2-0 (Benzema 10, Asensio 50) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Marţi, 7 iulie

  • Valencia – Valladolid 2-1 (Gomez 31, Lee Kangin 89 / Garcia 47, Duarte 89) – VEZI VIDEO
  • Celta Vigo – Atletico Madrid 1-1 (Beltran 49 / Morata 2) – VEZI VIDEO

Miercuri, 8 iulie

  • Betis Sevilla – Osasuna 3-0 (Rodriguez 4, Pedraza 25, Alena 90+7) – VEZI VIDEO
  • Getafe – Villarreal 1-3 (Duro 80 / Cazorla 63, 85, Pena 90+3) – VEZI VIDEO
  • Barcelona – Espanyol 1-0 (L. Suarez 57) – VEZI VIDEO
  • Intrat pe teren la pauză, Ansu Fati a fost eliminat în minutul 50. La 4 minute, l-a urmat la dușuri și Lozano, de la Espanyol.
ADVERTISEMENT

Joi, 9 iulie

  • Eibar – Leganes 0-0
  • Mallorca – Levante 2-0 (Cucho 40, Kubo 84) – VEZI VIDEO
  • Athletic Bilbao – Sevilla 1-2 (Capa 29 / Banega 70, El Haddadi 74) – VEZI VIDEO

Clasament La Liga


UPDATE, 10 iulie, ora 19:39 / Veste proastă pentru Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid: fundașul brazilian Marcelo a suferit o leziune la mușchii aductori de la piciorul stâng și va fi indisponiil până la finalul sezonului. El va rata ultimele 4 meciuri din campionat, dar și returul cu Manchester City din „optimile” Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 iulie, ora 16:39 / Fundașul portughez Thierry Correia a fost adus în vara trecută de Valencia de la Sporting Lisabona pentru 12 milioane de euro și ”liliecii” considerau că au dat marea lovitură.

Însă, jucătorul de 25 de ani s-a dovedit a fi una dintre cele mai păguboase afaceri pentru gruparea de pe Mestalla. Correia nu a prins decțt două meciuri în LaLiga, două în Cupa Spaniei și 20 de minute într-un joc din Champions League.

Thierry Correia este singurul fotbalist din lotul Valenciei care nu a fost deloc utilizat de când campionatul a reînceput. El a adunat în total doar 410 minute jucate în acest sezon, ulitima sa apariție datând din 29 ianuarie.

Jurnaliștii spanioli de la Marca au făcut un calcul și au concluzionat că jucătorul portughez este falimentar pentru club, ținându-se cont de suma plătită pentru transferul său, dar și de contractul pe 5 sezoane pe care acesta l-a semnat.

Astfel, trasnferul lui Thierry Correia a costat clubul spaniol 10.000 de euro pentru fiecare minut pe care acesta l-a jucat în acest sezon.


UPDATE, 9 iulie, ora 16:41 / După Luka Jovic și Vinicius Jr. e suspect de coronavirus, după ce Zinedine Zidane a mărurisit că testul său de COVID-19 nu a decurs bine: Nu înseamnă că are coronavirus, ci doar că uneori se produc erori la teste și va trebui să facă încă unul.

A făcut un al doilea test în această dimineață și așteptăm rezultatele în această după-amiază. Nu e o problemă. Cel mai probabil, va fi alături de noi mâine”.


UPDATE, 9 iulie, ora 15:10/ Betis Sevilla a anunţat oficial numele noului antrenor începând cu sezonul viitor. Este vorba de experimentatul tehnician chilian Manuel Pellegrini, care revine la lucru după ce a fost concediat de West Ham United în decembrie 2019.

Betis s-a despărţit de antrenorul Rubi după al treilea meci de la reluarea La Liga după pandemie, lăsându-l în funcţie până la final de sezon pe Alex Trujillo, fost jucător al echipei, care a obţinut în ultima etapă primul succes, 3-0 acasă cu Osasuna. Pellegrini, care are în CV nume uriaşe precum Real Madrid sau Manchester City, a semnat până în vara lui 2023.


UPDATE, 9 iulie, ora 13:40/ Luka Jovic, vârful echipei Real Madrid, este obiectivul celor de la Arsenal pentru un transfer în această vară, în cazul în care gabonezul Pierre Aubameyang va părăsi Emirates Stadium. Jovic a fost adus de Real Madrid vara trecută de la Eintracht Frankfurt pentru suma de 60 milioane euro, dar a apărut doar în 25 de meciuri, marcând de două ori.

Momentan sârbul se află în izolare, după ce un prieten al său a fost testat pozitiv la coronavirus şi deşi testul său a ieşit negativ el trebuie să rămână câteva zile departe de restul echipei.


UPDATE, 8 iulie, ora 21:03 / Înainte de partida cu Espanyol, Gerard Pique a ieșit în evidență prin modul ingenios în care a  ales să se prezinte la stadionul „Camp Nou”.

Fundașul Barcelonei a venit la arenă pe bicicletă, fiind surprins pe camerele de supraveghere când a trecut în viteză pe lângă agenții de securitate și a intrat în parcarea stadionului.


UPDATE, 8 iulie, ora 17:03 / Luka Jovic, atacantul lui Real Madrid, este suspect de coronavirus. El a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv și i se vor face mai multe teste amănunțite.


UPDATE, 8 iulie, ora 14:36 / Barcelona a câștigat la TAS litigiul pe care îl avea cu Santos, privind transferul lui Neymar.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins în totalitate cererea formulată de Santos pe lângă FIFA, în care reclama clubului FC Barcelona plata a 61.295.000 euro reprezentând daune şi interese, plus sancţiuni sportive pentru recrutarea jucătorului Neymar Jr.

TAS consideră că angajamentul dintre Santos şi jucător a fost rupt de comun de acord, astfel că FC Barcelona nu a violat acordul de transfer plătind sume suplimentare tatălui jucătorului şi societăţii N&N, iar FC Barcelona nu a avut un comportament fraudulos atunci când a semnat un pre-acord cu Neymar, precum şi la semnarea acordului de transfer cu Santos”.


UPDATE, 8 iulie, ora 11:36 / Barcelona vrea să-și întărească lotul pentru sezonul următor și a pus ochii pe doi fotbaliști de la Tottenham. Este vorba despre fundașii Tanguy Ndombele și Ryan Sessegnon, pentru care catalanii vor să  ofere jucători la schimb plus o sumă de bani. Printre cei vizați să fie cedați la Tottenham se află Coutinho, Rakitic, Semedo sau Umtiti.

Transferul celor doi jucători la Barcelona ar putea fi îngreunat de faptul că Jose Mourinho se opune plecării lui Sessegnon, deși acesta nu s-a impus ca titular în acest sezon. În plus, nici conducerea londonezilor nu prea agrează varianta unui schimb, deoarece vrea să recupereze cât mai mult din cele 80 de milioane de lire sterline cât a plătit vara trecută pentru achiziționarea lui Ndombele și Sessegnon.


UPDATE, 7 iulie, ora 17:00 / Fundașul stânga Cristian Ganea s-a întors la Athletic Bilbao după împrumutul la FC Viitorul, dar șansele sale de a evolua pentru basci sunt nule.

Conform cotidianului Marca, românul, care mai are un an de contract cu Bilbao, a fost informat de antrenorul Gaizka Garitano că nu se va baza pe serviciile sale nici în sezonul viitor.

În aceste condiții, fundașul de 28 de ani a cerut rezilierea de comun acord a înțelegerii, iar acest lucru s-ar putea întâmpla cât de curând. Cel mai probabil, Ganea se va mai pregăti cu Bilbao până la rezilierea contractului.


UPDATE, 7 iulie, ora 15:11 / Președintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a negat zvonurile care-l dădeau plecat pe Quque Setien, și a anunțat că tehnicianul va rămâne pe banca formației catalane.

”Qique va rămâne. Sunt fericit cu progresul pe care l-a arătat echipa în ultimele jocuri, în ciuda egalurilor. Precedentele partide au pus echipa într-o lumină mai bună. Chiar dacă nu câştigăm campionatul, mai avem Champions League.

Nu regret că l-am schimbat pe Valverde. Vestiarul avea nevoie de un imbold. Setien e un antrenor pe stilul Barcelonei, are ADN-ul care se potrivește filosofiei clubului”, a declarat Bartomeu, conform Mundo Deportivo.


Ne apropiem cu pași repezi de finalul acestui sezon din La Liga și pare tot mai clar faptul că Real Madrid va reuși după ani buni să pună capăt hegemoniei interne a Barcelonei, însă felul în care face acest lucru a creat foarte multe comentarii legate de arbitrajele favorabile, cel puțin după reluarea competiției după pandemie.

Și ultima etapă a dat naștere la atacuri virulente atât ale presei catalane cât și pe rețelele de socializare după ce s-a văzut evident faultul comis de Sergio Ramos în propriul careu și neluat în seamă nici de VAR!

Etapa începe marți cu partidele Valencia-Valladolid și Celta Vigo-Atletico Madrid

Etapa începe marți, 7 iulie, cu partidele Valencia – Valladolid și Celta Vigo – Atletico Madrid. Valencia și-a dat jos antrenorul cu două etape în urmă și foarte probabil din vară va beneficia de serviciile lui Ernesto Valverde. Momentan e în evidentă criză de formă, fără succes de patru etape, iar Valladolid e un adversar incomod, campioana de necontestat a remizelor din La Liga. Valencia e la trei puncte de locul 7, ultimul de Europa League.

La Vigo vine un adversar pe care niciodată nu și-l dorește nimeni în calitate de musafir. E vorba de Atletico Madrid, de la care va lipsi Diego Costa, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, însă e Alvaro Morata acolo în avanposturi și Diego Simeone nu are de ce să își facă griji. Celta și-a făcut praf seria bună acum două etape, când a fost zdrobită la Mallorca de o echipă pe care astfel a reușit să o resuscite cât de cât. Un nou eșec pentru galicieni le-ar complica mult finalul de sezon.

Espanyol, mortul adus pe Nou Camp

Miercuri au loc alte trei meciuri. Betis Sevilla – Osasuna este o partidă din așa numita zonă neutră, care nu are nici un fel de importanță asupra finalului de sezon. Getafe – Valladolid este însă un meci extrem de important din zona intrării direct în grupele Europa League, vecine de clasament, pozițiile 5 și 6. Se anunță o confruntare extrem de echilibrată.

Spectacolul de noapte a fost încredințat celor două echipe din Catalunya. Barca e gazdăpentru meciul cu muribunda Espanyol și ar fi a opta minune a lumii moderne dacă nu ar câștiga și încă la pas acest derby. Și cotele la pariuri, 1,14 pentru succesul Barcelonei, vorbesc de la sine despre marea diferență dintre cele două combatante.

Mallorca mai crede în salvare

Și joi, 9 iulie, tot trei meciuri se vor juca. Mallorca încă mai crede în miracole și pentru asta trebuie să bată acasă pe Levante, o echipă fără griji, dar care joacă foarte ofensiv și a încurcat pe multă lume. Orice alt rezultat decât victoria înseamnă o reducere drastică a șanselor de supraviețuire pentru insulari.

Sevilla are parte de o deplasare extrem de grea, la Bilbao, unde pe San Mames a avut foarte multe probleme cu bascii de la Athletic. Iar Eibar – Leganes ar putea fi suspinul de ușurare pentru prima echipă, care e prima deasupra liniei, la șase puncte de Mallorca și șapte de Leganes.

Real Madrid are adversar care a pierdut ultimele cinci meciuri

Etapa se încheie abia vineri, 10 iulie, nici o rundă după pandemie nu a durat atâtea zile, cu meciurile Real Sociedad – Granada. Bascii sunt angrenați în lupta pentru locul 7, ultimul de Europa League, momentan ocupându-l, dar Valencia nu a renunțat și nici Bilbao.

Cortina peste etapa a 35-a o trage Real Madrid în plină noapte. Adversarul, Deportivo Alaves, e unul modest și se mai află și în criză, cinci eșecuri din tot atâtea meciuri în ultimele etape. Și echipa lui Zinedine Zidane are o cotă simbolică la victorie, 1,15.

ADVERTISEMENT