Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 36-a. Pleacă Luis Suarez, Rakitic, Dembele şi Vidal de la Barcelona? Amănuntul care naşte aceste speculaţii

14.07.2020 | 15:19
Live Blog La Liga etapa a 36a Pleaca Luis Suarez Rakitic Dembele si Vidal de la Barcelona Amanuntul care naste aceste speculatii
ADVERTISEMENT

Etapa a 36-a din La Liga are loc în acest weekend, începând sâmbătă, 11 iulie şi terminându-se luni, 13 iulie. Miza cea mare este lupta la titlu între Real Madrid şi Barcelona.

Barcelona a câştigat meciul cu Valladolid, scor 1-0, după golul marcat de Vidal şi s-a apropiat la un punct de Real Madrid. “Galacticii” simt presiunea înainte de partida cu Granda, programată luni, de la ora 23:00. Sâmbătă seară, Atletico Madrid s-a impus pe teren propriu în faţa lui Betis Sevilla, scor 1-0. Diego Costa a înscris singurul gol al meciului, iar madrilenii au jucat din minutul 57 în zece oameni, după eliminarea lui Hermoso.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a câştigat cu emoţii meciul cu Granda, scor 2-1, şi trupa lui Zinedine Zidane are un avans de 4 puncte faţă de Barcelona cu 2 etape înainte de final. “Galacticii” pot câştiga titlul de campioană a Spaniei dacă vor câştiga meciul de pe teren propriu cu Villarreal.

Programul etapei a 36-a din La Liga

Luni, 13 iulie

Alaves – Getafe 0-0

Villarreal – Real Sociedad 1-2 (Cazorla 85 / Willian Jise 61, Llorente 75) – VEZI VIDEO

Granada – Real Madrid 1-2 (Machis 50 / Mendy 10, Benzema 16) – VEZI VIDEO


Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Kroos, Casemiro, Fede Valverde – Modric, Isco – Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Duminică, 12 iulie

Espanyol – Eibar 0-2 (Exposito 25 pen., 36) –  VEZI VIDEO

Levante – Bilbao 1-2 (Bardhi 71 / Raul Garcia 4, 45+1) – VEZI VIDEO

Leganes – Valencia 1-0 (Perez 18 pen.) – VEZI VIDEO

Sevilla – Mallorca 2-0 (Ocampos 41, En Nesyri 84)

Sâmbătă, 11 iulie

Osasuna – Celta Vigo 2-1 (Enric 23, A. Jose 90+1 / S. Mina 10) – VEZI VIDEO

Valladolid – Barcelona 0-1 (Vidal 15) – VEZI VIDEO


  • Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – S. Roberto – Busquets, Puig – A. Vidal – Messi, Griezmann. Antrenor: Quique Setien

Atletico Madrid – Betis Sevilla 1-0 (Costa 74)

Clasament La Liga

UPDATE, 14 iulie, ora 15:20. O fotografie apărută pe site-ul Barcelonei şi în presa catalană a dat naştere imediat la speculaţii. Mai mulţi jucători catalani, în frunte cu Lionel Messi, au prezentat tricoul pentru viitorul sezon. Însă nu şi şase dintre actualii componenţi ai lotului: Luis Suarez, Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Samuel Umtiti, Junior Firpo şi Arturo Vidal.

ADVERTISEMENT

De aici imediat întrebările dacă nu cumva aceştia nu se vor mai regăsi din toamnă în tricoul blaugrana, urmând a se despărţi de formaţia catalană. De altfel, despre toţi patru s-a scris, separat, despre faptul că nu este sigură continuarea lor pe Nou Camp şi această fotografie în care apare în schimb Antoine Griezmann poate spune multe.


UPDATE, 14 iulie, ora 11:13 / FC Barcelona l-a transferat de la Sao Paolo pe tânărul brazilian Gustavo Maia, în vârstă de doar 19 ani, jucător care nu a apucat încă să debuteze pentru prima formație.

ADVERTISEMENT

Gustavo Maia a ajuns la Sao Paolo la vârsta de 14 ani, iar Barcelona va plăti 4,5 milioane de euro în schimbul a 70% din drepturile federative.


UPDATE, 13 iulie, ora 15:09 / Echipa Cadiz şi-a asigurat revenirea în LaLiga după o pauză de 14 ani, cu două etape înaintea finalului diviziei secunde.

Cadiz a profitat de înfrângerea echipei Real Zaragoza, scor 2-4, suferită, duminică, pe teren propriu, în meciul cu Oviedo, chiar dacă şi formaţia andaluză a pierdut în aceeaşi rundă, sâmbără, 0-1, acasă, cu Fuenlabrada.

Cadiz conduce în clasament, cu 69 de puncte, fiind urmată de Huesca, 64 de puncte, şi Zaragoza, 62 de puncte. Formaţiile de pe primele două locuri promovează direct în LaLiga, în timp ce echipele de pe locurile 3-6 vor participa la un play-off, la capătul căruia va fi cunoscută a treia promovată.

În ciuda măsurilor puse în aplicare pentru a limita răspândirea coronavirusului, mii de suporteri s-au adunat în afara stadionului pentru a sărbători promovarea echipei lor, care a retrogradat în 2006. Întregul oraş Cadiz a explodat de bucurie odată cu fluierul final al meciului Zaragoza – Oviedo.

Autorităţile politice, de sănătate şi de ordine au cerut prudenţă locuitorilor în sărbătorirea promovării pe străzile oraşului, însă euforia nu a putut fi oprită. Cu torţe, petarde şi chiar artificii, numeroşi fani au ieşit pe străzi, majoritatea fără să respecte măsurile sanitare şi de distanţare. Sărbătoarea a continuat pe plajă, unde a fost văzut şi un grup de jucători, la o discotecă în aer liber.


UPDATE, 12 iulie, ora 13:46 / Barcelona primeşte o lovitură grea după victoria cu Valladolid. Antoine Griezmann s-a accidentat în prima repriză a meciului şi a fost schimbat la pauză cu Luis Suarez. După testele efectuate duminică, medicii clubului catalan au anunţat că atacantul francez va rata ultimele două meciuri ale sezonului, acesta suferind o accidentare la coapsă.


Barcelona deschide sâmbătă lupta la titlu la Valladolid în etapa a 36-a din La Liga

Valladolid are însă o situație foarte bună în clasament. 39 de puncte, șapte mai mult decât primul loc retrogradabil, Mallorca. Barca vine fără Dembele, De Jong, Junior Firpo, toți accidentați, iar puștiul Ansu Fati a reușit să facă rost etapa trecută, în derbyul catalan, de primul lui cartonaș roșu din cariera de profesionist.

Și cei de la Barcelona s-au cam împăcat cu gândul că după două titluri consecutive va fi pauză și trofeul va merge în fieful rivalei din Madrid, dar Leo Messi a spus că din punctul lui de vedere până ce matematica nu va demonstra că Real nu mai poate fi ajunsă echipa va juca la victorie fiecare meci.

Real Madrid joacă luni noapte, în epilogul rundei

Real Madrid va încheia etapa luni noapte, de la ora 23:00, pe terenul Granadei. Teoretic, un obstacol ușor de depășit, făcând comparație între CV-uri și valoarea loturilor. Însă Granada e una dintre cele mai capricioase echipe, aflate la un singur punct de loc de Europa League. Are o serie de trei meciuri fără eșec, dintre care două victorii în deplasare. Și acasă a bătut-o fără drept de apel pe Barcelona.

La acest meci nu va fi prezent sârbul Luka Jovic, pe care Real vrea să îl vândă la numai un an după ce a plătit pentru el 60 de milioane euro lui Eintracht Frankfurt și nici brazilianul Marcelo, accidentat în timpul victoriei cu Alaves. Reala avut parte la ultimele meciuri de fiecare dată de un penalty, ceea ce a creat multă tensiune, cu acuzaţii grave la adresa arbitrilor şi adevărul este că au fost situaţii destul de confuze pentru a se lua această decizie, iar când faza a avut loc în careul madrilen s-a trecut cu vederea, ca la Bilbao.

Atletico Madrid şi Sevilla, mari favorite acasă

Atletico Madrid, ocupanta locului 3, joacă acasă cu Betis Sevilla şi cu o victorie îşi poate consolida poziţia faţă de Villarreal, locul 5, aflată la şase lungimi în urmă. Din nou vedeta de 126 milioane euro, portughezul Joao Felix, nu va juca, accidentându-se pentru a patra oară în acest sezon. Şi echipa de pe locul 4, Sevilla, va evolua tot acasă, adversară fiindu-o o echipă cu cuţitul la os, primul loc retrogradabil, Mallorca.

În zona Europa League e la fel de mare agitaţie. Villarreal, care aşteaptă şi paşi greşiţi ai lui Atletico Madrid sau ai Sevillei, pentru a mai spera la Champions League, îşi poate asigura însă locul de Europa League învingând acasă un Real Sociedad în totală degringoladă după pandemie.

Lupta pentru locurile de Europa League

Locul 6 Getafe merge la Alaves, unde nimic nu mai merge bine, cu şase eşecuri la rând şi momentan primul loc peste linia morţii din subsol, cu trei puncte mai mult decât Mallorca. Athletic Bilbao trebuie să bată la Valencia, pe Levante, altă echipă greu de ucis acasă, dacă vrea să mai participe la sprintul final pentru locurile 6 sau 7, de Europa League. Iar Valencia obligatoriu trebuie să ia trei puncte la Leganes, echipă ca şi căzută în Segunda, după Espanyol.

ADVERTISEMENT