Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 36-a. Real Madrid o învinge cu 4-1 pe Granada și rămâne în lupta la titlu

14.05.2021 | 00:42
Live Blog La Liga etapa a 36a Real Madrid o invinge cu 41 pe Granada si ramane in lupta la titlu
ADVERTISEMENT

Ca şi italienii, spaniolii sunt foarte grăbiţi să încheie sezonul, pentru a oferi mai mult timp de pregătire echipei naţionale înainte de EURO 2020, drept urmare marţi, 11 mai, miercuri, 12 mai şi joi, 13 mai au avut loc partidele unei runde intermediare, cea cu numărul 36, mai rămânând doar 180 de minute de jucat din acest sezon.

Programul etapei a 36-a din La Liga

Joi, 13 mai

Valladolid – Villarreal 0-2 (Gerard Moreno 68, Etienne Capoue 90+1) 

 Eibar – Betis Sevilla 1-1 (Sergi Enrich 83 / Andres Guardado 4)

LIVE Granada – Real Madrid 1-4 (Molina 71 / Luca Modric 17, Rodrygo Goes 45+1, Odriozola 75, Benzema 76)

ADVERTISEMENT

Miercuri, 12 mai

Sevilla – Valencia 1-0 (En Nesyri 66)

Huesca – Athletic Bilbao 1-0 (Ramirez 61)

Celta Vigo – Getafe 1-0 (Nolito 24)

Atletico Madrid – Real Sociedad 2-1 (Carrasco 16, Correa 28 / Zubeldia 83)

Marţi, 11 mai

Osasuna – Cadiz 3-2 (Budimir 38, 75, Torres 86 pen. / Saponjic 49 pen., Perea 90+1)

Elche – Alaves 0-2 (Joselu 40, Rioja 54)

Levante – Barcelona 3-3 (Melero 57, Morales 60, Leon 83 / Messi 25, Pedri 34, Dembele 64)


UPDATE 11 mai, ora 21:00 / Oliver Bierhoff, campion european cu naţionala Germaniei în 1996 şi actual manager general al primei reprezentative, este de părere că Joachim Low poate prelua oricare dintre granzii Barcelona sau Real Madrid, din vară.

Low, care antrenează selecţionata Mannschaft de 15 ani, a anunţat deja că după Europeanul din vară se va retrage de pe banca Germaniei, dar îşi va continua meseria de antrenor şi ar prefera o aventură în străinătate. Real Madrid şi-a manifestat în trecut interesul pentru serviciile neamţului şi nu ar fi exclus să testeze terenul la finalul acestui sezon, dacă Zidane nu reuşeşte să câştige titlul în La Liga.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă Joachim Low are capacitatea de a antrena un club precum Barcelona sau Real Madrid, Oliver Bierhoff a răspuns fără ezitare: „Bineînţeles. Low iubeşte fotbalul de calitate şi, atât la Barcelona, cât şi la Madrid, fotbalul se joacă la un nivel înalt“.


De foarte mult timp nu a existat un suspans atât de mare la ambii poli ai clasamentului. La titlu trag cu şanse reale toate cele trei mari puteri, dar nici Sevilla nu trebuie complet neglijată. Şi pentru Europa League şi Conference League este o luptă între Real Sociedad, Betis Sevilla şi Villarreal, Celta Vigo trezindu-se prea târziu pentru a mai concura cu şanse reale.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a fost la câteva secunde să clacheze etapa trecută pe teren propriu în faţa Sevillei, Toni Kroos egalând la 2 în al patrulea minut de prelungiri. Atletico Madrid a reuşit să treacă testul Nou Camp cu o remiză albă, care poate fi decisivă pentru a câştiga titlul.

Barcelona intră prima în joc marţi seară

Prima dintre cele trei candidate la titlu care se va afla pe teren este Barcelona, care joacă marţi noapte pe terenul unui Levante care a făcut doar un punct în ultimele cinci etape, după ce a văzut că se află pe o poziţie sigură la mijlocul ierarhiei. De la catalani vor absenta Busquets, Ansu Fati şi Coutinho.

ADVERTISEMENT

Liderul Atletico Madrid joacă miercuri, pe teren propriu, dar nu are deloc un meci uşor, pentru că pe Wanda Metropolitano vine Real Sociedad, locul 5, o echipă extrem de periculoasă când joacă în deplasare. Atletico are nevoie de cele trei puncte, pentru a nu periclita poziţia, dar bascii au pus mari probleme cam peste tot.

Real Madrid, defensivă improvizată

Joi seară e rândul lui Real Madrid să ajungă la Granada, pentru o partidă în care nu mai are voie să facă paşi greşiţi. Granada trebuiie luată serios în seamă după ce a bătut Barcelona chiar pe Nou Camp, iar la Real Madrid belele continuă să curgă prin sistemul defensiv făcut franjuri.

Pentru că vor lipsi toţi cei patru jucători care ar fi alcătuit în mod normal linia de fund: Carvajal, Sergio Ramos, Varane şi Mendy precum şi varianta de avarie pe dreapta, Lucas Vasquez.  Zinedine Zidaneva apela la soluţii de urgenţă, cu Militao şi Nacho pe centru, posibil Odriozola pe dreapta şi Marcelo pe stânga.

Eibar a înviat brusc

În zona fierbinte interesul a devenit şi mai mare după ce Eibar, echipa pe care toţi o înmormântaseră deja, a înviat brusc, cu două victorii consecutive şi acum trebuie luată serios în calculele supravieţuirii. Lângă Eibar se luptă pentru salvare Elche, Huesca, Alaves şi Valladolid, dar nici Getafe nu este scutită de griji.

Avem marţi seară un meci direct, Elche – Alaves. Eibar are un obstacol foarte greu de trecut acasă, Betis Sevilla, iar Valladolid are un oaspete pe care foarte greu ar putea să îl învingă, pe Villarreal. Getafe va juca la Vigo, Celta tocmai venind după un răsunător succes la Villarreal, cu scorul de 4-2.

 

 

 

ADVERTISEMENT