Sport

Live Blog La Liga etapa a 37-a. Titlul se decide în ultima etapă. Barcelona a ieșit din luptă, rămân Atletico și Real

16.05.2021 | 21:43
Live Blog La Liga etapa a 37a Titlul se decide in ultima etapa Barcelona a iesit din lupta raman Atletico si Real
ADVERTISEMENT

În La Liga, titlul se joacă până în ultima etapă. Campioana va fi decisă între Atletico Madrid și Real Madrid, după ce în etapa cu numărul 37, Barcelona a pierdut cu 1-2, acasă, contra Celtei Vigo, iar rivalele din Captială și-au câștigat partidele. Tot în ultima rundă se vor afla și celelalte două retrogradate, care i se vor alătura lui Eibar.

Programul etapei a 37-a din La Liga

Duminică, 16 mai,

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-1 (Nacho 68)

Atletico Madrid – Osasuna 2-1 (Renan Lodi 82, Suarez 88 / Budimir 76) 

Cadiz – Elche 1-3 (Jose Mari 15 / Milla 58, Gonzalez 64, Fidel 88)

Betis Sevilla – Huesca 1-0 (Tiglesias 57)

Real Sociedad – Valladolid 4-1 (Isak 6, 16, Silva 28, Januzaj 35 / Marcos Andre 82)

Valencia – Eibar 4-1 (Guedes 3, 49, Soler 20, Soler 30 / Gil 39)

Villarreal – Sevilla 4-0 (Bacca 34, 48, 79, Moreno 66, )

Alaves – Granada 4-2 (Pons 8, Duarte 21, Joselu 66, Rioja 72 / Molina 31, Puertas 63)

Barcelona – Celta Vigo 1-2 (Messi 27 / Mina 38, 89)

Getafe – Levante 2-1 (Alena 13, Kubo 84 / Melero 30)

De fapt, catalanii se poate spune că şi-au făcut harakiri, cu două meciuri de pomină din finalul de sezon. Acea înfrângere incredibilă acasă cu Granada şi acum un 3-3 fără nicio noimă cu Levante. Cu aceste cinci puncte, pierdute absolut şocant, echipa lui Ronald Koeman ar fi fost acum foarte aproape de momentul desfacerii şampaniilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, bătălia finală a devenit o afacere de Madrid, între ocupanta locului 1, Atletico şi Real, care se află la două lungimi de vecina şi rivala sa. Însă, în timp ce Atletico pare a avea viaţă uşoară, primind vizita unei Osasune complet fără motivaţie, echipa lui Zinedine Zidane merge la Bilbao, în templul bascilor, acolo unde Atletico a căzut.

Atletico Madrid e marea favorită la titlu

Liderul Atletico mai are de trecut două obstacole în cele 180 de minute rămase până la sfârşitul campionatului. Acum, partida cu Osasuna nu ar fi, în mod normal, o mare problemă, echipa din Pamplona jucând doar să treacă timpul, însă dacă şi Real va ieşi vie de la Bilbao, atunci totul se va decide în ultima rundă. Atletico va juca la Valladolid, iar Real acasă, cu Villarreal.

ADVERTISEMENT

Lucrul bun pentru Diego Simeone este că acum, pe final, după ce a avut mai tot sezonul probleme cu accidentările şi suspendările, nu îl mai are decât pe mijlocaşul Lemar out. Joao Felix şi Luis Suarez sunt refăcuţi sută la sută şi de le ei se aşteaptă golurile pentru titlu.

Real Madrid, examen greu la Bilbao într-un meci cu mulţi absenţi în ambele tabere

Real Madrid a reuşit o victorie clară, 4-1, la Granada, pe terenul echipei care produsese şocul de la Barcelona, dar acum misiunea va fi mult mai grea, ştiută fiind antipatia făţişă a bascilor faţă de tot ce vine din capitala Spaniei. La Bilbao a capotat Atletico, însă atunci bascii aveau echipa completă, acum au serioase probleme de lot.

ADVERTISEMENT

Nici Real nu se poate lăuda că trimite pe teren cea mai bună formulă, apărarea fiind pur şi simplu improvizată, ca urmare a abseneţelor lui Sergio Ramos, Varane, Carvajal, Mendy şi Lucas Vasquez. La Granada a jucat fundaş dreapta Valverde şi pe stânga un puşti de la echipa a doua, Gutierrez.

Trei echipe obligate să câştige în deplasare pentru a nu retrograda

Barcelona va avea parte de un oaspete deloc plăcut, Celta Vigo, patru victorii în ultimele cinci jocuri, care a dat patru în ultima deplasare la Villarreal. Cu moralul la pământ după egalul cu Levante, orice e posibil în această partidă, în care Iago Aspas şi Nolito sunt adevăraţi ghimpi.

ADVERTISEMENT

Nici în subsol nu se ştie încă nimic despre verdictul retrogradării. E drept că Eibar trebuie să joace totul pe cartea victoriei la Valencia, altminteri ia drumul Segundei. În situaţie similară mai sunt Elche, care trebuie să bată la Cadiz – altfel e în liga a doua – şi Valladolid, echipa patronată de brazilianul Ronaldo, are misiune foarte grea la San Sebastian, cu Real Sociedad.

ADVERTISEMENT