Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 37-a. Real Madrid, campioana Spaniei! Revenire de senzație pe „Bernabeu”. Video

17.07.2020 | 17:46
Live Blog La Liga etapa a 37a Real Madrid campioana Spaniei Revenire de senzatie pe Bernabeu Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 37-a din La Liga, penultima a acestei tumultoase stagiuni, a avut loc în întregime joi, 16 iulie, cu începere de la ora 22:00, cu excepţia partidei Eibar – Valladolid, programată de ora 19:30. Această rundă a clarificat de pe acum numele echipei campioane şi, în mare parte, formaţiile care o vor însoţi pe Espanyol Barcelona în Segunda Division.

Toate privirile au fost aţintite asupra partidei care a început pe micuţa arenă „Alfredo di Stefano” din Madrid între Real şi Villarreal. O victorie a echipei lui Zinedine Zidane a însemnat câştigarea titlului, un trofeu care lipsea de trei sezoane din vitrina „los blancos”, dar acest obiectiv a fost atins de Sergio Ramos şi coechipierii lui.

ADVERTISEMENT

Real Madrid avea patru puncte peste duşmanul de-o viaţă din Catalonia înaintea etapei şi deja la Barcelona lumea se obişnuise cu gândul predării ştafetei de putere în La Liga, chiar dacă a acuzat vehement, şi în multe situaţii justificat, un ajutor consistent al arbitrilor în favoarea grupării al cărei preşedinte este Florentino Perez. În special vulcanicul Gerard Pique a scris despre favorurile făcute madrilenilor de arbitri după fiecare episod.

Etapa a 37-a din La Liga

Joi, 16 iulie

Eibar – Valladolid 2-1 (P. Bigas 21, T. Inui 28, P. De Blasis 90+2 / S. Guardiola) – VEZI VIDEO

  • Real Madrid – Villarreal 2-1 (K. Benzema 28, 75 / Iborra 84) VEZI VIDEO

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Kross, Casemiro, Modric – Hazard, Benzema, Asensio

ADVERTISEMENT

  • Barcelona – Osasuna 1-2 (L. Messi 62 / A. Jose 16, R. Torres 90+4) VEZI VIDEO

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Roberto – Vidal – Messi, Suarez


  • Real Sociedad – Sevilla 0-0
  • Getafe – Atletico Madrid 0-2 (M. Llorente 54, Thomas 80) VEZI VIDEO
  • Athletic Bilbao – Leganes 0-1 (Guerrero 81, R. Assale 90+4) VEZI VIDEO
  • Mallorca – Granada 1-3 (Cucho 20 / V. Diaz 45+1, A. Montoro 69, A. Puertas 90+7) VEZI VIDEO
  • Celta Vigo – Levante 3-3 (S. Mina 36, I Aspas 45+1, G. Fernandez 87 / E. Bardhi 11, 28, B. Mayoral 52) VEZI VIDEO
  • Betis Sevilla – Alaves 1-2 (Loren 90+4 / Joselu 53, R. Ely 78) VEZI VIDEO
  • Valencia – Espanyol 1-0 (K. Gameiro 17) VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Clasament după etapa a 37-a din La Liga


UPDATE, 17 iulie, ora 18:43 / La nici 24 de ore de la câștigarea unui nou titlu de campioană, Real Madrid se pregătește de o mutare de senzație. Iker Casillas, fosta legendă a clubului, cu peste 720 de meciuri în tricoul „blanco”, se va întoarce pe Bernabeu. În vârstă de 39 de ani, Casillas s-a retras practic din activitate, după ce anul trecut a suferit un infarct în timpul unui antrenament al echipei FC Porto, la care era legitimat.

El va ocupa un post administrativ în cadrul lui Real Madrid, urmând a fi un fel de consilier al președintelui Florentino Perez. Iker Casillas avusese intenția să candideze pentru funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal, dar a renunțat la idee în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 iulie, ora 14:10 / La finalul partidei cu Villarreal, în urma căreia Real Madrid a devenit campioana Spaniei pentru a 34-a oară, președintele Florentoni Perez i-a asigurat pe fani că Sergio Ramos își va încheia cariera la echipa de pe „Santiago Bernabeu”: „Sunt sigur că va rămâne aici toată viaţa. Nu pentru că dacă se vorbeşte de asta se va schimba istoria Madridului şi a lui Sergio Ramos. A fost mai mult decât un căpitan, a condus echipa cu o forţă enormă, a ocupat un loc foarte important. S-a vorbit mult pe tema contractului său, dar toată lumea e calmă din acest punct de vedere la Real Madrid. El a condus echipa din teren perfect în acest sezon, va semna şi va rămâne aici până la finalul carierei”.


UPDATE, 17 iulie, ora 10:48 / Starul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a avut o ieșire nervoasă după înfrângerea din meciul cu Osasuna și pierderea titlului în La Liga.

”Eu v-am mai spus că dacă vom continua așa nu va fi suficient pentru Liga Campionilor, cum nu a fost de ajuns nici pentru La Liga. Trebuie să schimbăm multe lucruri dacă vrem să realizăm ceva, trebuie să ne facem autocritica, să începem cu noi.

Am pierdut titlul din cauza greșelilor noastre, nu pentru că Real Madrid a avut atât de multe reușite, așa cum spun mulți. Ei și-au făcut treaba, au câștigat toate meciurile după reluarea competiției, dar noi i-am ajutat să ia titlul.

Am pierdut puncte pe care nu trebuia să le pierdem. Noi suntem Barcelona și trebuie să câștigăm totul! Adevărul e că nu am vrut să terminăm în modul ăsta, dar jocul de azi a fost rezumatul perfect al întregului sezon.

Echipa a fost slabă, fără vlagă. Nu e normal ca adversarii să ne întreacă la dorință și intensitate. Am pierdut puncte pe care nu ar fi trebuit să le ratăm. Ăsta e rezumatul întregului an. Vom pierde și meciul cu Napoli dacă ne prezentăm la fel”, a spus Messi, conform As.


UPDATE, 16 iulie, ora 23:59 / În penultima etapă din La Liga, meciurile au fost cât se poate de crâncene, înregistrându-se nu mai puțin de zece cartonașe roșii.


UPDATE, 16 iulie, ora 23:38 / Sergio Ramos a încercat să-i paseze lui Benzema din penalty, însă francezul a intrat prea devreme în careu, iar penalty-ul s-a repetat.


UPDATE, 16 iulie, ora 22:00 / Andrei Rațiu este rezervă la Villarreal pentru meciul cu Real Madrid.


UPDATE, 16 iulie, ora 18:58 / Real Madrid va mai plăti încă 15.000.000 de euro către Chelsea pentru transferul lui Eden Hazard.

Este vorba despre o clauză din contractul belgianului care îi obligă pe „galactici” să ofere un bonus în funcție de performanța jucătorului, în acest caz fiind câștigarea titlului în Spania.


UPDATE, 16 iulie, ora 15:07 / Real Madrid are șansa să devină nou campioană a Spaniei, în cazul în care se va impune în partida cu Villarreal. Totuși, pandemia de coronavirus i-a afectat din plin pe „galactici”, care nu vor avea primă de performanță.

Parcursul lui Real Madrid a fost fără greșeli de la reluarea La Liga, câștigând toate cele nouă meciuri pe care le-a avut de disputat, în timp ce rivalii de la Barcelona s-au încurcat, remizând de trei ori.


UPDATE, 16 iulie, ora 13:03 / Astăzi se împlinesc 20 de ani de când Florentino Perez a devenit președintele clubului Real Madrid. În 16 iulie 2000, el îl învingea la alegeri pe Lorenzo Sanz și prelua conducerea ”galacticilor”.

Perez a condus Real Madrid în acești 20 de ani cu o pauză de trei ani și jumătate între 2005 și 2009. Coincidența face ca această sărbătoare a boss-ului madrilenilor să poaată coincide cu câștigarea titlului de către ”galactici”.

Real Madrid are nevoie de o victorie în meciul din această seară cu Villarreal pentru a-și asigura matematic titlul, dar poate deveni campioană și în cazul în care pierde sau face egal, dacă Barcelona nu va învinge pe Osasuna.


Villarreal, ultimul obstacol în etapa a 37-a din La Liga, pentru Real Madrid

Villarreal a pierdut etapa trecută pe teren propriu în faţa lui Real Sociedad şi acum începe să tremure pentru calificarea directă în grupele Europa League, asigurată de locurile 5 sau 6, în timp ce locul 7 trimite în play-off Europa League. Villarreal are 57 de puncte şi la trei lungimi în urmă se află Getafe şi Real Sociedad, care acum joacă acasă. E drept că ambele au examene de foc, Atletico Madrid într-un derby al capitalei şi respectiv Sevilla.

La Real Madrid nu sunt absenţe importante, a revenit în grup şi sârbul Jovic după izolare, dar la Villarreal singura noutate pozitivă e Gerard Moreno, golgeterul revenit după suspendare. La Barcelona revin în grup Ansu Fati, după suspendare şi Frenkie de Jong.

Multe absenţe la Atletico Madrid

Getafe – Atletico Madrid este exact meciul de care nu avea nevoie prima echipă la ultimul meci pe teren propriu, pentru că trupa lui Diego Simeone este cel mai nesuferit oaspete pe orice stadion. Atletico are destule absenţe importante: Hermoso, Gimenez, Trippier, Vrsaljko şi mai ales Joao Felix, vedeta de 126 de milioane euro cu picioare de sticlă.

Destule absenţe şi la Real Sociedad, care speră ca Sevilla să vină cu rezerve multe, pentru că şi-a asigurat locul 4 şi prezenţa în grupele Champions League. Sevilla are în august de jucat în optimile Europa League cu Roma.

Bătălia pentru evitarea retrogradării

În subsol sunt patru echipe care se bat să evite ultimele două locuri, însă misiunile celor de la Leganes şi Mallorca sunt foarte grele, aproape spre imposibil, pentru că se află la patru puncte de Celta Vigo şi Alaves. Celta îşi poate asigura acum permanenţa, jucând acasă cu un Levante care nu mai are pentru ce să tragă, iar Alaves merge la Sevilla, la meciul cu Betis, sperând să obţină minim un egal şi să evite retrogradarea în anul centenarului clubului.

Este astfel extrem de probabil ca un eventual succes al lui Malloorca acasă în faţa Granadei să nu mai aibă nici un folos pentru insulari, pentru că Leganes la Bilbao este foarte puţin probabil că se va încheia altfel decât cu victoria bascilor.

ADVERTISEMENT