Fotbal international

LIVE BLOG La Liga etapa a 5-a. Program, rezultate, clasament şi informaţii de ultimă oră. Bilbao câștigă derby-ul Țării Bascilor

22.09.2019 | 21:39
LIVE BLOG La Liga etapa a 5a Program rezultate clasament si informatii de ultima ora Bilbao castiga derbyul Tarii Bascilor

Etapa a 5-a din La Liga are loc pe durata a trei zile, maximum acceptat de Liga Profesionistă începând din acest sezon, care, iniţial, a vrut să restrângă cele 10 partide doar pentru zilele de sâmbătă şi duminică, însă s-a izbit de opoziţia fermă a cluburilor şi a posturilor de televiziune, care au cerut ca măcar vineri să se joace cel puţin un meci.


UPDATE, 22 septembrie, ora 23:58 / Meciurile de duminică din etapa a cincea din La Liga:

Getafe – Mallorca 4-2 (Baba 7 autogol, Molina 33 penalty, Nyom 63, Angel 84 / Budimir 70, 77)
Espanyol – Real Sociedad 1-3 (Zaldua 71 autogol / Willian Jose 18, 34, Isak 75)
Valencia – Leganes 1-1 (Dani Parejo 21 penalty / Oscar 35)
Athletic Bilbao – Alaves 2-0 (Raul Garcia 38 penalty, Muniain 72)
Sevilla – Real Madrid 0-1 (Benzema 64)


UPDATE, ora 21:37 / Lionel Messi poate bifa primele minute în acest sezon de La Liga. Argentinianul e rezervă în Granada – Barcelona (22:00). Argentinianul a intrat după pauză pe teren.


UPDATE, ora 21:17 / Din etapa a 5-a s-au disputat meciurile:

Osasuna – Betis Sevilla 0-0
Villarreal – Valladolid 2-0 (Cazorla 77, Ontiveros 89)
Levante – Eibar 0-0
Atletico Madrid – Celta Vigo 0-0


LIVE BLOG La Liga etapa a 5-a

Aşa se face acum că uvertura rundei cu numărul 5 are loc vineri, 20 septembrie, de la orab 22:00 și opune pe nou promovata Osasuna Pamplona, încă neînvinsă, celor de la Betis Sevilla, echipă cu un lot superior valoric dar cu un start de campionat neconvingător.

Meciul etapei se joacă duminică seară, în epilogul acestui weekend, pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla. Gazdele, de la echipa care poartă numele capitalei Andaluziei, sunt pe locul 1, cu 10 puncte și așteaptă vizita unui adversar foarte urât de suporteri: Real Madrid, care vine după umilința de la Paris, cu PSG, 0-3 în fața unei echipe care nu a avut în teren nici una dintre vedete. Neymar, Kylian Mbappe sau Edinson Cavani.

La Liga etapa a 5-a. Greu pentru Zinedine Zidane să pună lucrurile la punct la Real Madrid

Primul meci în campionat pentru Leo Messi

La Madrid e ca la înmormântare și fiecare se arată unul pe altul cu degetul. Zinedine Zidane înspre președintele Florentino Perez, pentru că nu i l-a adus pe Pogba, președintele și fanii către Zidane, pentru că nu a întinerit cu nimic echipa și i-a vândut pe toți tinerii. La Sevilla mereu au fost meciuri aprige și e o conjunctură perfectă pentru rojiblancos să mai bată un cui la sicriul lui Real Madrid.

La Liga etapa a 5-a. La Granada Leo Messi va juca primul lui meci în campionat în acest sezon

Campioana ultimilor ani în La Liga, Barcelona, poate răsufla ușurată, pentru că la Dortmund a revenit Leo Messi, la prima lui apariţie stagională şi la Granada, sâmbătă seară, poate folosi tridentul Griezmann-Suarez-Messi, însă asta înseamnă că puştiul minune Ansu Fati nu mai are loc în echipă. În afară de francezul Ousmane Dembele absent este Jordi Alba, accidentat la Dortmund şi asta înseamnă debutul lui Junior Firpo ca fundaş stânga la echipa catalană.

Recordul lui Albert Celades

Atletico Madrid a reuşit să salveze, in extremis, un punct, acasă, în Champions League cu Juventus, ceea ce însă nu a putut face etapa trecută la San Sebastian, unde a suferit primul KO, 0-2 cu Real Sociedad. Acum vine în vizită Celta Vigo, o formaţie absolut imprevizibilă, care poate lua uşor patru-cinci goluri dar la fel de bine poate pleca neînvinsă de pe orice stadion.

La Liga etapa a 5-a. Albert Celades la primul meci la Valencia în faţa suporterilor

Şansele pentru lanterna roşie Leganes, 0 puncte, un gol marcat în 360 de minute, de a face măcar primul ei punct în această ediţie par a fi destul de reduse, ca urmare a faptului că va juca la Valencia, echipă care a şters acel umilitor 2-5 din etapa precedentă de la Barcelona cu o mare victorie în Champions League la Londra, în faţa lui Chelsea. Astfel, noul antrenor al liliecilor, Albert Celades, devine primul lor tehnician din ultimii patru care nu pierde un meci european la debut.

Programul meciurilor din etapa a 5-a din La Liga

Vineri, 20 septembrie, ora 22:00

Osasuna – Betis Sevilla

Sâmbătă, 21 septembrie

ora 14:00 Villarreal – Valladolid

ora 17:00 Levante – Eibar

ora 19:30 Atletico Madrid – Celta Vigo

ora 22:00 Granada – Barcelona

Duminică, 22 septembrie

ora 13:00 Getafe – Mallorca

ora 15:00 Espanyol – Real Sociedad

ora 17:00 Valencia – Leganes

ora 19:30 Athletic Bilbao – Alaves

ora 22:00 Sevilla – Real Madrid

Clasament La Liga înaintea etapei a 5-a

La Liga etapa a 5-a. Clasament înaintea etapei a 5-a