Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 5-a. Barcelona, pas greșit cu Sevilla. Coutinho, primul gol de la revenirea pe Camp Nou. Live Video

04.10.2020 | 23:54
Live Blog La Liga etapa a 5a Barcelona pas gresit cu Sevilla Coutinho primul gol de la revenirea pe Camp Nou Live Video
ADVERTISEMENT

La Liga merge în ritm accelerat, deşi în Spania din nou pandemia de coronavirus se manifestă foarte intens şi sunt deja regiuni şi oraşe băgate în carantină. În weekend, pe parcursul a două zile, sâmbătă, 3 octombrie, şi duminică, 4 octombrie, vor avea loc partidele din cadrul etapei a 5-a.

Cum în fotbalul spaniol există două mari superputeri şi restul lumii, iar majoritatea celor care se uită la partidele din La Liga sunt interesaţi de rezultatele lui Real Madrid şi Barcelona este clar că duelul lor reprezintă marele pol de atracţie şi cu cât el este mai strâns cu atât şi impactul este mai ridicat.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Real Madrid a început competiţia din a doua etapă, iar Barcelona din cea de a treia, ca urmare a faptului că ambele echipe au prelungit sezonul anterior pentru meciurile din Champions League.

La Liga, programul etapei a 5-a

Duminică, 4 octombrie

  • Osasuna – Celta Vigo 2-0 (Roncaglia 23, Calleri 76) – VEZI VIDEO
  • Alaves – Athletic Bilbao 1-0 (Ely 74) – VEZI VIDEO
  • Levante – Real Madrid 0-2 (Vinicius 16, Benzema 90+5) – VEZI VIDEO
  • Real Madrid: Courtois – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Modric – Asensio, Benzema, Vinicius. Antrenor: Zinedine Zidane.
  • Cadiz – Granada 1-1 (Alejo 48 / Sanchez 27) – VEZI VIDEO
  • Barcelona – Sevilla 1-1 (Coutinho 10 / L. De Jong 8) – VEZI VIDEO
  • Barcelona: Neto – Sergi Roberto, Pique, Artaujo, Jordi Alba – Busquets, De Jong – Greizmann, Coutinho, Fati – Messi. Antrenor: Ronald Koeman.
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 octombrie

  • Atletico Madrid – Villarreal 0-0

Atletico: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, R. Lodi – Correa, Koke, Thomas, Saul – L. Suarez, J. Felix. Antrenor: Diego Simeone


  • Elche – Huesca 0-0
  • Real Sociedad – Getafe 3-0 (Oyarzabal 27, Merino 79, Portu 81) – VEZI VIDEO
  • Valencia – Betis Sevilla 0-2 (Canales 19, Tello 75) – VEZI VIDEO
  • Valladolid – Eibar 1-2 (Toni 37 / Burgos 29, Rodrigues 90) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

lli

Real Madrid, cu multe absenţe în etapa a 5-a din La Liga

Real Madrid, care e campioana ediţiei anterioare, nu a reuşit calificarea în Final 8 la Lisabona, iar Barca a făcut-o, dar a ieşit ruşinos, în sferturi, după 2-8 cu Bayern Munchen.

Trupa lui Zinedine Zidane a început campionatul cu o remiză albă la San Sebastian şi a continuat cu un subţire 1-0 acasă cu Valladolid. Catalanii, cu nou antrenor, Ronald Koeman, au distrus „Submarinul galben” al lui Villarreal pe teren propriu şi au mers la Vigo, în următorul joc. Real are şi destule probleme de lot, belgianul Hazard, Lucas Vasquez, Marco Asensio şi Isco fiind accidentaţi.

ADVERTISEMENT

Rakitic revine ca duşman pe Nou Camp

În această etapă, madrilenii vor juca pe terenul lui Levante, una dintre cele mai capriciose formaţii din Primera, care în zi bună e în stare să pună mari probleme echipelor de top, aşa cum s-a întâmplat în sezonul precedent, când a bătut-o pe Barcelona.

Pe catalani îi aşteaptă un test mai serios în campionat, prin faptul că pe Nou Camp vine Sevilla, recent câştigătoare pentru a şasea oară a trofeului Europa League din tot atâtea finale jucate. Va fi un interesant prilej şi pentru croatul Ivan Rakitic să joace împotriva echipei la care a evoluat timp de patru stagiuni.

Ansu Fati, marea surpriză plăcută la Barca

Leo Messiare acum un mare sprijin în foarte tânărul Ansu Fati, care a debutat şi în naţionala mare a Spaniei cu gol împotriva Ucrainei. Jucătorul de origini africane pare a fi fotbalistul cu care vedeta Barcelonei începe să aibă o tot mai bună comunicare pe teren şi astfel se face uitată plecarea lui Luis Suarez.

Alte partide de mare atracţie în această rundă sunt Valencia – Betis Sevilla, Atletico Madrid – Villarreal şi Real Sociedad – Getafe, jocuri în care sunt implicate formaţiile care au ca obiectiv o prezenţă europeană în Europa League sau cazul lui Atletico în Champions League. Atletico, la care joacă acum Luis Suarez, a dezamăgit în etapa precedentă, nereuşind decât un 0-0 la nou promovata Huesca.

ADVERTISEMENT