Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 6-a. Zi teribilă pentru granzi. Real Madrid și FC Barcelona au pierdut contra lui Cadiz și Getafe! Live Video

17.10.2020 | 23:43
Live Blog La Liga etapa a 6a Zi teribila pentru granzi Real Madrid si FC Barcelona au pierdut contra lui Cadiz si Getafe Live Video
ADVERTISEMENT

faS-a terminat şi pentru fotbalul spaniol a doua pauză provocată de meciurile Furiei Roja în Liga Naţiunilor nu tocmai cum şi-au închipuit fanii iberici, după neaşteptata înfrângere în Ucraina. Însă revine La Liga, cu emoţiile ei de weekend, cu marile vedete din nou la lucru.

Etapa a 6-a se întinde pe durata a 48 de ore, de sâmbătă, 17 octombrie, până duminică, 18 octombrie. Sâmbătă sunt pe teren echipele care vor juca marţi şi miercuri în prima rundă din grupele Champions League. Rar se întâmplă altfel ca Real Madrid şi Barcelona să aibă meci în aceeaşi seară.

ADVERTISEMENT

Campioana ultimei ediţii, Real Madrid, are un meci uşor, acasă, cu nou promovata Cadiz, o partidă care în mod normal trebuie să fie la discreţia albilor. La Real s-a declanşat alarma, după ce Cristiano Ronaldo a fost depistat cu coronavirus, pentru că ambii fundaşi centrali, Sergio Ramos şi Raphael Varane, s-au aflat în preajma portughezului de la Juventus în împrejurări diferite.

UPDATE, 17 octombrie, ora 23:55 / Getafe a produs al doilea șoc al zilei, învingând-o pe FC Barcelona cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Jaime Mata din penalty, în minutul 56. Elevii lui Ronald Koeman au avut o evoluție lipsită de incisivitate, reușind să tragă o singură dată pe poartă. Cea mai mare ocazie a Barcelonei a fost o bară a lui Lionel Messi. Getafe ajunge și ea la 10 puncte, la fel ca Real Madrid, Cadiz și Granada.

ADVERTISEMENT

Echipele de start din Getafe-FC Barcelona
Echipele de start din Getafe-FC Barcelona

UPDATE, 17 octombrie, ora 21:30 / Surpriză uriașă în La Liga! Nou-promovata Cadiz a învins cu 1-0 pe terenul lui Real Madrid și i-a egalat pe „galactici”. Ambele echipe au câte 10 puncte, la fel ca Granada. Cadiz are, însă, un meci în plus, dar reușește să aibă un traseu excelent pentru o echipă de abia revenită pe prima scenă. Golul a fost marcat de Choco Lozano, în minutul 16. Zinedine Zidane a făcut patru schimbări la pauză, insuficient pentru a putea egala în duelul cu galben-albaștrii lui Alvaro Carvera.

UPDATE, 17 octombrie, ora 19:30 / A început meciul de la Madrid.

Echipele de start din Real Madrid-Cadiz
Echipele de start din Real Madrid-Cadiz

Programul etapei a 6-a din La Liga

Sâmbătă, 17 octombrie

  • Granada – Sevilla 1-0 (Herrera 82) – VEZI VIDEO
  • Celta Vigo – Atletico Madrid 0-2 (L. Suarez 6, Y. Carrasco 90+5) – VEZI VIDEO
  • Real Madrid – Cadiz 0-1 (Lozano 16)
  • Getafe – Barcelona 1-0 (Mata 56)
ADVERTISEMENT

Duminică, 18 octombrie

  • ora 13:00 Eibar – Osasuna
  • ora 15:00 Athletic Bilbao – Levante
  • ora 17:00 Villarreal – Valencia
  • ora 19:30 Alaves – Elche
  • ora 19:30 Huesca – Valladolid
  • ora 22:00 Betis Sevilla – Real Sociedad

Doi jucători cheie de la Real Madrid, testaţi de COVID înainte de etapa a 6-a din La Liga

Sergio Ramos s-a întâlnit cu fostul său coechipier la amicalul Portugalia – Spania 0-0, în timp ce Varane a fost adversar la derby-ul grupei de Liga Naţiunilor, la Paris, meci terminat de asemenea fără goluri. Ambii urmau să fie imediat testaţi la revenirea la Madrid după jocurile de la echipele naţionale.

ADVERTISEMENT

De la Real Madrid va mai lipsi doar fundaşul dreapta Carvajal, înlocuit cu Nacho, iar în linia de mijloc este posibilă prezenţa din primul minut a norvegianului Odegaard în locul croatului Luka Modric, dacă acesta va reveni prea obosit de la echipa naţională.

Poate debuta olandezul Dest în apărarea Barcelonei

Barcelona are parte de o deplasare chiar în capitala Spaniei, urmând a juca pe Coliseum, stadionul celor de la Getafe. Rămâne absent portarul ter Stegen, care şi-a reînnoit contractul, iar pe stânga, în apărare în locul lui Jordi Alba, indisponibil ar putea debuta noul sosit, Dest, de la Ajax.

Rămâne de văzut care va fi şi starea lui Leo Messi, care a jucat două meciuri solicitante în preliminariile CM 2022 zona Americii de Sud, unul la mare altitduine, în Bolivia, el fiind sprijinit în atac de Ansu Fati, Griezmann şi Coutinho.

Sevilla, un adversar dificil pentru orice echipă

Atletico Madrid merge la Vigo, unde Celta are patru indisponbilităţi, însă cei doi experimentaţi oameni de atac Nolito şi Iago Aspas vor fi la datorie în faţa unuia dintre cei mai buni portari nu doar din La Liga ci din lume, slovenul Jan Oblak. Atletico va miza din nou pe tandemul Joao Felix – Luis Suarez în atac.

Şi Sevilla, echipa care a câştigat a şasea oară Europa League, joacă tot sâmbătă, la Granada, debutantă în grupele Europa League, după ce a trecut de maratonul unor preliminarii începute încă din turul 2. Sevilla, cu Ivan Rakitic la mijloc, a câştigat foarte mult în consistenţă şi la ora actuală poate pune probleme oricui, aşa cum s-a întâmplat runda trecută la Barcelona, unde a fost 1-1.

ADVERTISEMENT