Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 8-a. Real Madrid, spectacol cu Huesca. Barcelona s-a încurcat la Alaves. Video

31.10.2020 | 23:53
Live Blog La Liga etapa a 8a Real Madrid spectacol cu Huesca Barcelona sa incurcat la Alaves Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 8-a din La Liga se încadrează, ca şi cea precedentă, în veche schemă de programare, care includea desfăşurarea meciurilor în timp de patru zile, adică începând de vineri şi terminând luni. În actualul sezon aşa s-a procedat abia din runda cu numărul 7.

Nu avem în această etapă meciuri la vârf, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când, în ciuda pandemiei de coronavirus care ne-a dat la toţi vieţile peste cap întreaga planetă era conectată la celebrul El Clasico Barcelona – Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Şi cum seria săptămânilor cu partide din faza grupelor în Champions League şi Europa League continuă şi cea viitoare, cu runda a 3-a, participantele la cea mai importantă competiţie intercluburi continentală vor juca toate sâmbătă. Cu alte cuvinte polul de interes pentru această etapă se va concentra pe evenimentele de sâmbătă.


Deportivo Alaves – FC Barcelona 1-1 (Rioja 31 / Griezmann 64) VIDEO

  • Alaves joacă în inferioritate numerică. Jota (62) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.
ADVERTISEMENT


Real Madrid – Huesca 4-1 (Hazard 40, Benzema 45, 90, Valverde 54 / Ferreiro 75) VEZI VIDEO


Real Madrid, meci acasă cu altă nou promovată

Vineri se începe cu un meci din zona de mijloc, între Eibar şi Cadiz şi merită subliniat faptul că atât Cadiz cât şi Elche, două dintre noile promovate, se află în primele zece locuri, doar Huesca fiind momentan pe loc de retrogradare.

Real Madrid primeşte vizita tocmai a celor de la Huesca şi nu ar fi deloc exclus ca antrenorul Zinedine Zidane să procedeze la fel ca în experimentul nereuşit cu Cadiz, pierdut cu 1-0, introducând mulţi jucători de rezervă pentru că echipa sa stă foarte prost în grupa de Champions League, cu doar un punct şi marţi întâlneşte pe Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Barcelona aşteaptă un nou preşedinte

O asemenea abordare creşte şansele oaspeţilor de a spera măcar la un punct şi de a pune probleme apărării albilor. Real rămâne favorită, însă e clar că meciul ar fi mult mai echilibrat într-un asemenea scenariu.

Barcelona evoluează la Vitoria, împotriva celor de la Deportivo Alaves. Catalanii se află abia pe locul 12, ceva incredibil pentru ei şi nu au mai câştigat în La Liga de trei meciuri. Preşedintele Josep Bartomeu a demisionat, dar rămâne de văzut dacă această decizie va detensiona starea din vestiarul blaugrana.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi rămâne pe picior de plecare

Problema cea mai mare a catalanilor rămâne viitorul lui Lionel Messi, starul lor şi cel mai bun jucător al lumii din ultimul deceniu. Pentru că argentinianul continuă să se arate foarte nemulţumit de ce se întâmplă la club şi ar dori din ce în ce mai mult să plece în iarnă, cel mai probabil la Manchester City.

Celelalte două ambasadoare în Champions League, Atletico Madrid şi Sevilla, joacă în deplasare, la fel ca şi actualul lider, Real Sociedad. Madrilenii merg la Pamplona, pentru a da replica Osasunei şi navarrezii sunt recunoscuţi pentru replica deosebit de puternică dată acasă granzilor. Sevilla are o deplasare foarte grea la Bilbao, iar liderul va juca la Celta Vigo, echipă care în zi bună poate pune mari probleme, dar în zi proastă devine extrem de vulnerabilă.

Programul etapei a 8-a din La Liga

Vineri, 30 octombrie, ora 22:00

Eibar – Cadiz

Sâmbătă, 31 octombrie

ora 15:00 Real Madrid – Huesca

ora 17:15 Athletic Bilbao – Sevilla

ora 19:30 Osasuna – Atletico Madrid

ora 22:00 Alaves – Barcelona

Duminică, 1 noiembrie

ora 15:00 Betis Sevilla – Elche

ora 17:00 Celta Vigo – Real Sociedad

ora 19:30 Granada – Levante

ora 22:00 Valencia – Getafe

 

 

ADVERTISEMENT