Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 9-a. Valencia a făcut instrucție cu Real Madrid. Soler, triplă din penalty

08.11.2020 | 23:59
Live Blog La Liga etapa a 9a Valencia a facut instructie cu Real Madrid Soler tripla din penalty
ADVERTISEMENT

Etapa a 9-a în La Liga are loc în acest weekend, pe parcursul a trei zile. A început vineri cu confruntarea dintre Elche şi Celta Vigo şi continuă sâmbătă şi duminică. Barcelona va fi pe teren sâmbătă, iar Real Madrid duminică.

Aşadar, uvertura este semnată de o echipă nou promovată şi de o alta care s-a salvat miraculos de la retrogradare în finalul sezonului anterior. Nou promovata Elche ocupă locul 10 şi în ultimele cinci meciuri a pierdut abia etapa trecută, la Betis Sevilla. Celta pare că nu a învăţat nimic din problemele sezonului anterior şi are nu mai şase puncte, fiind în subsol, cu un singur punct în ultimele cinci meciuri.

ADVERTISEMENT

Trei dintre reprezentantele Spaniei în Champions League, Barcelona, Sevilla şi Atletico Madrid intră în scenă sâmbătă. Toate trei vor evolua pe teren propriu, cu şanse însemnate de a-şi apropia victoria.

La Liga, programul etapei a 9-a

Duminică, 8 noiembrie

  • Valencia – Real Madrid 4-1 (Soler 33 pen., 54 pen., 62 pen., Varane 45+1 aut. / Benzema 23) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Meci incredibil pe „Mestalla” între Valencia și Real Madrid, gazdele reușind o victorie la scor datorită celor trei penalty-uri transformate de Soler și a autogolului marcat de Varane. De menționat că toate cele trei lovituri de pedeapsă ale Valenciei au fost acordate după intervenția VAR.


  • Levante – Alaves 1-1 (Morales 51 / Perez 4) – VEZI VIDEO
  • Valladolid – Athletic Bilbao 2-1 (Orellana 19 pen., Maranhao 48 / Inaki Williams 86 pen.) – VEZI VIDEO
  • etafe – Villarreal 1-3 (Arambarri 16 / Alcacer 11, Trigueros 18, Moreno 62) – VEZI VIDEO
  • Real Sociedad – Granada 2-0 (Monreal 22, Oyarzabal 27 pen.) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 7 noiembrie

  • Atletico Madrid – Cadiz 4-0 (J. Felix 8, 90 Llorente 22, L. Suarez 51) – VEZI VIDEO
  • Sevilla – Osasuna 1-0 (Ocampos 58 pen) – VEZI VIDEO
  • Barcelona – Betis Sevilla 5-2 (Dembele 22, Griezman 49, Messi 62 pen., 82, Pedri 90 / Sanabria 45+2, Loren 73) – VEZI VIDEO

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, J. Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Dembele, Griezmann, Fati. Antrenor: Ronald Koeman

ADVERTISEMENT

Betis: Bravo – Emerson, Mandi, Bartra, Moreno – Carvalho, Rodriguez, Canales – Joaquin, Sanabria, Tello. Antrenor: Manuel Pellegrini

  • Messi a intrat pe teren la pauză în locul lui Fati și a reușit să înscrie din penalty în minutul 62 al treilea gol al Barcelonei.
  • În minutul 33, Griezmann a ratat un penalty, șutul său fiind apărat de portarul Bravo.
  • Pentru prima dată în acest sezon, argentinianul Leo Messi nu este titular la Barcelona, fie că vorbim de un meci din campionat sau de unul din Liga Campionilor.


  • Huesca – Eibar 1-1 (Mir 67 / Burgos 38) – VEZI VIDEO

Vineri, 6 noiembrie

  • Elche – Celta Vigo 1-1 (Fidel 4 pen. / Mina 41)

UPDATE, 8 noiembrie, ora 19:05 / Uruguayanul Cabaco, de la Getafe, a făcut o adevărată criză de isterie după ce a fost schimbat pe parcursul partidei jucate de echipa sa pe teren propriu, cu Villareal. Erick Cabaco a fost înlocuit în minutul 32 cu Angel, la scorul de 1-2. Fundașul dreapta uruguayan a reacționat violent după decizia antrenorului Bordalas și a șutat cu putere într-o minge de pe marginea terenului, iar apoi a înjurat în direcția managerului său. Cabaco a căzut și în dizgrația fanilor Barcelonei, după ce a avut o intrare foarte dură la adresa lui Pedri, în etapa precedentă. Din nefericire pentru Getafe, schimbarea colericului fundaș nu a avut efectul scontat, iar Villareal s-a impus în final cu 3-1.


UPDATE 7 noiembrie, ora 12:31 / Probleme pentru Real Madrid înainte de partida programată duminică în deplasare cu Valencia din La Liga. După Eder Militao, depistat pozitiv înainte de meciul cu Inter din Liga Campionilor, alți doi jucători de bază au fost depistați infectați cu COVID la testul efectuat vineri dimineața. Este vorba despre brazilianul Casemiro și belgianul Eden Hazard, care vor fi nevoiți să intre în izolare și vor rata meciurile programate în următoarele 14 zile.


Barcelona primeşte vizita lui Betis Sevilla în etapa a 9-a din La Liga

Catalanii, după o victorie chinuită tot pe Nou Camp în faţa unui Dinamo Kiev încropit din cauza pandemiei de COVID, primesc vizita lui Betis Sevilla, o echipă cu un joc foarte bun pe contraatac.

Barcelona e favorită, nu are nici absenţe esenţiale, dar a demonstrat că apărarea este uşor penetrabilă şi în meciul cu Dinamo Kiev a fost salvată doar de paradele lui ter Stegen.

Osasuna, adversar periculos pentru Sevilla

Sevilla a avut parte de un adevărat thriller în Champions League pe teren propriu în meciul cu Krasnodar. Condusă la pauză cu 2-1 şi cu om în minus, echipa andaluză a reuşit un ultim sfert de oră perfect şi astfel a întors la 3-2 un meci ca şi pierdut.

Acum, pe Sanchez Pizjuan vine Osasuna, echipă extrem de incomodă în deplasare şi care a făcut câteva egaluri acasă la Sevilla în ultimul deceniu.

Cadiz, marea revelaţie din La Liga

Atletico Madrid joacă acasă cu Cadiz, echipă nou promovată, care are un debut de campionat senzaţional, ocupând locul 5, cu 14 puncte, tot atâtea cât are şi echipa lui Diego Simeone. Cadiz este de cinci meciuri neînvinsă, etapa trecută câştigând cu 2-0 la Eibar. Se anunţă un meci mult mai greu decât părea pentru los colchoneros.

Valencia – Real Madrid era până acum câţiva ani unul dintre meciurile tari ale campionatului. Însă liliecii sunt în continuu picaj şi ocupă acum abia locul 13, cu 8 puncte. Real Madrid, învingătoare în Champions League, nu fără emoţii, în faţa lui Inter, ocupă locul 2, după Real Sociedad, care e favorită acasă cu Granada.

ADVERTISEMENT